RUPERT SHELDRAKE | morfische resonantie

Rupert Sheldrake

Bioloog en auteur

Sheldrake heeft het concept morfisch veld verder ontwikkeld, gebaseerd op het oudere begrip morfogenetische velden. Auteur van de boeken: Honden weten wanneer hun baas thuiskomst, Het Zevende Zintuig.

Bezoek Rupert Sheldrake op:

RUPERT SHELDRAKE | MORFISCHE VELDEN

Dr. Rupert Sheldrake doet al jarenlang onderzoek naar morfogenetische velden en stelsels: informatievelden die aan de basis liggen van de vorm en het gedrag van organische, levende, abstracte en geestelijke morfische eenheden.

Volgens celbioloog en auteur Rupert Sheldrake (1942) is het een misvatting dat het geheugen in het hoofd zit: het zit volgens hem in – wat hij noemt – het morfische veld. Om het plastischer uit te drukken: een morfisch veld is een tv-zender, het brein is het tv-toestel, het is een resonantieveld.

Sheldrake suggereert dat het morfische veld gelijksoortige zaken met elkaar verbindt en dat het veld met het universum is verbonden. Deze resonantievelden leven voort nadat bijvoorbeeld een plant van een bepaalde soort is doodgegaan en het veld fungeert dan als een soort geheugenbank. Dankzij deze geheugenbank kunnen nieuwe planten zichzelf gemakkelijker vormen en aanpassen. De morfische velden leveren dus een bijdrage aan de evolutie.

Onderzoekers van de Universiteit Wageningen doen zelfs experimenten met gedachtekracht om zo de ontkieming van planten te kunnen beïnvloeden. Maar helaas moet dit holistische experiment achter gesloten deuren gebeuren, omdat de wetenschap er nog niet rijp voor is. De wetenschap ziet de natuur traditioneel als een levenloze machine en niet zoals Sheldrake als een integraal geheel.

Morfische velden lijken erg op wat Carl Gustav Jung het collectief onderbewuste noemt en wat in de Veda’s wordt aangeduid met de Akasha-kronieken, de bibliotheek of geheugenbank van de aarde die alles bevat wat elk individu en elke soort ooit hebben ervaren.

Hoe vaak sceptische wetenschappers ook aangeven dat Sheldrake’s boek ‘Seven experiments that could change the world’ (1994) de wereld niet veranderd heeft en dat ook in de toekomst niet zal doen, is zijn theorie dat mentale activiteiten van mensen inderdaad invloed kunnen uitoefenen op de wereld.

Sheldrake is één van de meest eigenzinnige en oorspronkelijke denkers in de natuurwetenschappen én wetenschapsfilosofie. Sheldrake is bij uitstek een man van de wetenschappelijke methode, die niets aanneemt zonder hard bewijs. Zijn ideeën worden nog niet geaccepteerd door wetenschappers, maar hij is ervan overtuigd dat het huidige paradigma nu sneller aan het afbrokkelen is dan hij in al die jaren heeft gezien.

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170630

brucelipton

Positiviteit bepaalt onze toekomst

Dr. Bruce Lipton onderzocht celmembranen en kwam tot een ongelooflijke ontdekking: genen kunnen veranderen.

williamson5

Spiritueel leraar Marianne Williamson

Als NewAge-boreling mengt ze haar christelijke geloof met de hedendaagse spirituele wereld.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Lift Your Life & Your World & Share it!

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?