ROTTERDAM | innovatieve dakentour | duurzame evolutie

Op dakentour in Rotterdam

Op innovatieve dakentour in Rotterdam!

Ga mee op verkenningstocht langs en op innovatieve en bijzondere daken in het centrum van Rotterdam. Om te genieten van het uitzicht, lekker te eten of gewoon even ontspannend te loungen.

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer het gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. Maar liefst 18 miljoen m² plat dak, waarvan 1 miljoen m² in het stadscentrum, ligt smachtend te wachten op invulling. Om de stad voor te bereiden op de toekomst moeten die daken ontwikkeld worden voor regenwateropvang, duurzame energieopwekking, natuur en wonen, werken en recreëren.

Innovatieve dakentour in Rotterdam

Met de Rotterdamse Dakentour leg je met een gids 5 kilometer af. Je drinkt een lekkere cocktail bij The Suicide Club op een fraai dakterras met uitzicht. Je kunt ook op eigen houtje een dakenroute afleggen, met een app als gids. Ook deze route is 5 kilometer lang en duurt 1,5 uur. Het jaarlijkse festival van de Rotterdamse Dakendagen is heel leuk om te doen. Dan kun je het eerste weekend van juni de daken op en de stad vanuit een compleet ander perspectief beleven.

Je bezoekt bijvoorbeeld het Schieblock aan het Hofplein dat in 2017 verkozen is tot het beste dak van Nederland. Het is een oase in de stad en een bron van inspiratie voor een betere wereld. Vanaf het Dakakker, met 1000 m2 zelfs het grootste stadslandbouwdak van Europa is het uitzicht over het Hofplein en Coolsingel met stadshuis fantastisch. Niet alles groeit even goed in deze proeftuin. Vooral eetbare bloemen worden hier met succes geoogst. De biologische oogst wordt geserveerd in het dakrestaurant Op Het Dak.

Restaurant Op het Dak in Rotterdam

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Vlak naast metrostation Marconiplein ligt het Dakpark. Dit grootste dakpark van Europa is bijna een kilometer lang en ligt op negen meter hoogte. Het is aangelegd op een in onbruik geraakt rangeerterrein dat is omgebouwd tot winkelboulevard BigShops. Het Dakpark is echt een buurtpark en je kunt er heerlijk picknicken. 

Het Rotterdamse dakenboek is een aanrader. Het boek is een lezenswaardig boek dat geschreven is door Esther Wienese. Zij laat zien wat er allemaal al wordt gedaan met de platte daken in Rotterdam en wat de ambities van Rotterdam zijn. 

Het verhaal van de stad, het bombardement en de wederopbouw, en de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op de dag van vandaag vorm geven aan hun stad, maakt van Rotterdam een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 181231
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Hotspots naar groene, duurzame, sociale en spirituele plaatsen in de wereld.

Happy Hour uitjes

Vanuit een breed interesse kijken we naar evolutionaire hotspots in de wereld. De Evolutiegids neemt je mee naar groene, duurzame, sociale en spirituele plekjes.

Architect Kengo Kuma bij zijn vlaggeschip Design Museum V&A in Dundee

Must See: Grand Design Museum V&A

Er is nu een prachtige design museum aan de waterkant gebouwd: in Dundee Schotland.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?