PIETER HOFF | Groasis Growboxx | duurzame evolutie

Pieter Hoff

Uitvinder

Nationaal icoon van Nederland
vanwege zijn Growboxx-planter.

Bezoek Pieter Hoff op:

Pieter Hoff maakt woestijnen weer vruchtbaar

De basis voor het succes van uitvinder Pieter Hoff ligt in zijn oplossing om de wereldwijde verdroging tegen te gaan. Zijn Growboxx® van Groasis is nu een doorslaand succes en is uitgeroepen tot de beste innovatie.

Groasis is een sociaal actief en milieubewust bedrijf uit Nederland dat in 2003 is opgericht door Pieter Hoff. Pieter Hoff was vroeger een lelieveredelaar en tevens een importeur/exporteur van bloembollen. Voor zijn werk reisde hij de wereld over en zag vele problemen. Bijna al zijn klanten gebruikten druppelbevloeiing en zij klaagden over het dalende grondwaterpeil, dat meer en meer gebieden het slachtoffer waren van ontbossing en dat er meer door de mens gemaakte geërodeerde en droge gebieden waren dan ooit tevoren.

De prachtige eigenschap van de Growboxx® is de veelzijdigheid. Je kunt de Growboxx gebruiken om een ​​bos in combinatie met struiken of bloemen in een droge en geërodeerde landschappen te planten, maar je kunt de Growboxx ook gebruiken om een ​​fruitboom te planten in combinatie met groenten in je tuin tijdens een hete zomer en/of koude winter.

Groasis van Pieter Hoff deed 52 proeven in 33 landen. Een ervan bij Palm Springs in het superhete California waar een luchtvochtigheid is van 7%. Toch leverde de Growboxx 50 kilo tomaten op, met 86% minder waterverbruik dan normaal. Deze uitvinding is daarom interessant voor landen met een droog klimaat. De techniek is zo goedkoop dat de planter deze kan betalen met de opbrengst van de groenten. De Groasis Ecological Water Saving Technology biedt de lokale bevolking in droge gebieden een oplossing voor de waterproblematiek en het daarmee samenhangende voedselprobleem.

Groasis heeft vele awards gewonnen, waaronder de Popular Science Award in 2010. In 2016 werd Groasis van Pieter Hoff uitgeroepen tot Nationaal Icoon van Nederland. Pieter Hoff kreeg de prijs uit handen van minister Henk Kamp van Economische Zaken. Met de Growboxx heeft Pieter Hoff een totaalconcept gecreëerd waarmee mensen in vooral droge gebieden uit de voeten kunnen.

Noot: Pieter Hoff staat in 2017 op de 60ste plaats van de Duurzame 100. In 2019 won Groasis de Khalifa International Award for Date Palm and Agriculutral Innovation in de categorie Pioneering and Sophisticated Innovations serving the Agricultural Sector.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170702
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
naomiklein

Naomi Klein | duurzame visionair

Ze kan klimaatverandering niet bestrijden zonder het kapitalisme te bevechten.

dr. Willie Smits | Evolutiegids

Willie Smits, redder in nood

Hoewel niet bijzonder bekend in internationale kringen, is dr. Willie Smits een leidende innovator in Indonesië.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?