KRACHTPLAATSEN | spirituele evolutie

Krachtplaatsen waar het fijn toeven is

gids voor spirituele evolutieKrachtplaatsen zijn bijzondere plekken op aarde die verbonden zijn met grotere, ongeziene werelden en andere dimensies. Vaak wisten oude beschavingen ook al van de bijzondere krachten van deze plekken en zijn ze gebruikt voor tempels, kathedralen of andere vormen van religie of godsdienst. Hier kruisen leylijnen elkaar en zijn er spiralende energetische vortexen waar te nemen. Op een krachtplaats zijn de sluiers tussen de zichtbare en onzichtbare wereld dunner. Je komt er gemakkelijker in contact met energieën die helend zijn. Noot: Sommige krachtplaatsen kunnen minder prettig aanvoelen. Dit kan ontstaan zijn door vervuiling, verwaarlozing, achteloosheid of gebeurtenissen uit het verleden die zijn blijven hangen.

Avebury in het Verenigd Koninkrijk is een krachtplek.

Avebury Circle – Engeland

In het zuiden van Engeland ligt de steencirkel van Avebury, die met zijn cirkelomtrek van driekwart mijl de grootste is van Groot-Brittannië. Zevenhonderd jaar lang diende deze steencirkel als tempel voor de rituele bijeenkomsten van een onbekende samenleving.

Elohim is een krachtplek

Elohim Krachtplaats – Groningen

Op de Elohim Krachtplaats is een stukje nieuwe Aarde voelbaar. Tussen het groen van de Helende Tuinen van de Krachtplaats is een haast sprookjesachtige engelen-elfensfeer te voelen.  

Stonehenge in Engeland is een krachtplaats

Stonehenge – Engeland

Voordat de Egyptenaren hun piramides bouwden en de Trojanen hun eerste stad, werd in het zuiden van Engeland een wereldwonder van formaat neergezet: Stonehenge.

Tankenberg is een krachtplaats

Tankenberg – Overijssel

In de prehistorie was de Tankenberg al een krachtplaats. Op de mogelijk Germaanse offerplaats voor de vruchtbaarheidsgodin Tanfana staat nu, verscholen in het bos, een tempeltje. 

Solsegat in Nederland is een krachtplek

Het Solse Gat – Gelderland

In het oudste bos van Nederland, dicht bij het gehucht Drie, ligt het Solse Gat. Dit is een van de belangrijkste energiekrachtplaatsen van Nederland.

Kathedraal Chartres is een krachtplaats

Kathedraal van Chartres – Frankrijk

Het is een bedevaartsoord, een krachtplaats en een architectonisch hoogstandje. In het middenschip van de kerk vind je het beroemde labyrinth van Chartres en staat bol van de mythen en mysteries. Ze is gewijd aan de heilige maagd Maria.

Externsteine in Horn - Bad Meinberg

Externsteine, Duitsland

De Externsteine, bij Horn-Bad Meinberg in Teutoburgerwoud, is een van de grootste krachtplaatsen ter wereld. Er komen hier belangrijke intercontinentale leylijnen samen, die krachtplaatsen in de wereld verbinden zoals die van Siberië, Egypte, Zuid Amerika (Machu Picchu) en Engeland (Keltische natuurmagie).

krachtplaats Wéris

Wéris, België

Wéris is een dorp in de Provincie Luxemburg en is een van de belangrijkste Keltische krachtplaatsen met een groot aantal menhirs en dolmens. Het staat bekend als de Stonehenge van België. De megalitische site zou een grote kaart zijn van het sterrenbeeld De Grote Beer.

Rosslyns-chapel

Rosslyn’s Chapel, Schotland

Rosslyn’s Chapel is bekend als de kapel van de heilige Graal en staat op een tijdsportaal en (deels nog niet geopende) krachtplaats. Je vindt er het licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, leven en dood. Maar ook de 22 merktekens, gerelateerd aan de tarot en de weg door de 22 stappen van initiatie, alsmede de tree of life, de Natuurgod Pan en oude Keltische tekens.

helendetuin

De natuur als medicijn

Terwijl overheid en wetenschap maar weinig belangstelling hebben voor de helende werking van moeder Natuur, komen er steeds meer initiatieven die inspelen op de helende werking van natuur. Bij zorginstellingen worden vaker ‘helende tuinen’ aangelegd, en er is een groeiend aanbod van ‘groene’ activiteiten, zoals tuintherapie. De WUR doet er zelfs onderzoek naar.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?