JADAV PAYENG | Forest Man in India

Jadav Payeng

Forest Man

Milieuactivist Jadav Payeng is een Indische boer die eigenhandig, boom voor boom, een groot bos heeft aangelegd in de staat Assam.

Bezoek de actie op:

Jadav Payeng, de man die in z’n eentje een levend bos creëerde

Hij is een bijzondere man: Forest Man Padma Shri Jadav Payeng (1963). In z’n eentje heeft hij een dor en kaal land omgetoverd tot een bos waar het leven weer kon terugkeren. In veertig jaar tijd heeft hij gezaaid en geplant en daarmee 550 hectare land in Bramhaputra River Islands van Assam omgetoverd in een levende oasis.

Sinds 1979 plant Jadav Payeng honderden bomen op een geërodeerd eiland in India. Zo legde hij eigenhandig driehonderd hectare bos aan in de staat Assam. “In de tijd dat ik leef wil ik het land groener maken. Maar ik kan het niet alleen”, zegt hij. “Als we het de jongere generatie kunnen leren, kunnen zij het van ons overnemen.” Toen hij het land voor een groot deel had bebost, kwamen de vogels, de tijger en de neushoorn in het bos leven. “Ik heb het bos voor de mensen aangelegd. Het gaat er niet om wat ik voor het land beteken, maar wat ik voor het land kan doen.”

Ooit was dat eiland een oase, volledig bedekt met een dicht bos. Maar toen de mensen haast alle bomen op het eiland hadden omgehakt voor hun eigen winsten, was ook het grootste deel van de dieren verdwenen. Nu is het een waar paradijs. Een groep van 115 olifanten, herten en zelfs neushoorns en tijgers wonen nu weer op het eiland.

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 170706

plantingtreesindia

Wereldrecord: India plant 66 miljoen bomen in één dag

Inspirerend: 1,5 miljoen mensen uit India breken het wereldrecord door 66 miljoen bomen in één dag te planten.

richartsowa

Groen eiland van plastic flessen

Richard Sowa heeft het waargemaakt: een drijvend eco-paradijs in Mexico.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Lift Your Life & Your World & Share it!

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?