WATER | het geheime leven van water | vitale evolutie

De geheime boodschap van water

Het is overal om ons heen, soms zeer weinig en soms veel: water. We bestaan voor zeventig procent uit water en we kunnen niet zonder deze vloeistof leven. Maar hoe zit het met de onzichtbare dimensie van water? Sommigen geloven dat dit goedje magische krachten heeft. Dr. Masuru Emoto heeft al enkele geheimen ontsluierd…

Waarom zijn we zo gefascineerd door water? Al sinds de vroegste tijden werd het beschouwd als symbool van de ziel en als prima materia, de voornaamste substantie van het universum. Het leven zelf ontwikkelde zich vanuit de zee. Ons lichaam bestaat voor minstens zeventig procent uit water. Een druppel water kan zijn reis beginnen als ijs of sneeuw, versmelten tot water en vervolgens verdampen en weer van vorm veranderen.

Bewustzijn van water
De Japanse onderzoeker Masuru Emoto († 2014) werkte als arts al jaren met water, zijn patiënten werden er beter van en hij maakte zich (dus) niet erg druk om wetenschappelijk bewijs. In feite gebruikte Emoto het bewustzijn van water. Hij begon bevroren waterkristallen aan muziek bloot te stellen – van Beethoven tot heavy metal – en fotografeerde het resultaat. Wat bleek? Muziek had duidelijk invloed op de afmetingen en de vorm van de waterkristallen. Maar hij wilde meer weten. Hij wilde weten of gedachten ook invloed hadden op de waterkristallen. Dr. Emoto voorzag flessen water van etiketten die menselijke emoties en ideeën bevatten. Sommige daarvan waren positief en andere negatief. Het water reageerde op deze uitdrukkingen van bewustzijn. Het water met de negatieve boodschappen vertoonde misvormde kristallen en de positieve boodschappen vormde prachtige kristallen. Zuiver bronwater bleek prachtige hexagonale kristallen te vertonen. Terwijl het water van een chemisch verontreinigde rivier die harmonische vorm verloren heeft: je ziet alleen maar chaotische, amorfe kristallen.

Vermogen van gedachten
Het water heeft blijkbaar het vermogen om de informatie waaraan het blootgesteld wordt op te slaan. Het kan op de één of andere manier de aangeboden frequenties (imprint) vasthouden en doorgeven. Je zou kunnen denken dat elk woord of gedachte een ziel heeft. Je zou kunnen denken dat de positieve gedachte harmonie overbrengt en de negatieve gedachte chaos brengt. Als we dit doordenken naar het gewone dagelijkse leven dan zouden positieve gedachten van mensen harmonie moeten creëren en negatieve gedachten of woorden alleen maar chaos brengen. Als gedachten dit met water kunnen doen, wat kunnen ze dan met ons doen? In feite zie je dit al dagelijks om je heen. Negativiteit creëert angst, onzekerheid en agressie en negatieve mensen creëren giftige omgevingen. De spanning, het ongemak en de druk zijn soms meteen voelbaar. Je ziet dit ook getekend op de gezichten van de mensen die in een negatieve omgeving verkeren. In feite wordt dan ook het water in de mens met negativiteit besmet.

Begin positief
Daarom is het zo belangrijk om je dag met positiviteit te beginnen en gedurende de dag verzorgende en harmonieuze omgevingen te creëren. Verzorgende omgevingen zijn gebaseerd op een gevoel van duurzaamheid, waar respect en persoonlijke waardigheid worden verdedigd. Laten we dus ons best doen om meer menselijke omgevingen te creëren. Laten we beginnen met de mensen die het dichtst bij ons staan, de mensen met wie we onze dagen doorbrengen. Het zal het meer dan waard zijn.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 181202
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Yuri Kronn

We kunnen de vitale energie van het leven niet direct zien. We kunnen haar niet meten. Maar we weten dat zij bestaat, omdat we de effecten ervan op levenloze materie en levende wezens kunnen waarnemen. Zij beïnvloedt onafgebroken alles wat er is. De menselijke geest is in staat levensenergie te sturen en te instrueren om te doen wat zij wil. De Russische fysicus Yuri Kronn beschrijft de proeven in China die overtuigend aantonen dat subtiele energie of donkere materie overal invloed op uitoefent, dus ook op water. Van zielenergie tot zielenergie.

Clayton Nolte

De Amerikaanse onderzoeker Clayton Nolte raakte gefascineerd door water. Hij ontwikkelde een techniek om het water te structureren door middel van snelle draaibewegingen. Water heeft ook volgens Nolte een geheugen en slaat op waar het langs komt. Dus als het langs zuiverende stoffen komt, onthoudt water dat. Het uiteindelijke resultaat is dat gestructureerd water beter smaakt, gezonder en natuurlijker is.
waterland

Smart cities & smart water

Wil je weten hoeveel procent van Nederland onder water komt te staan als er geen maatregelen zouden zijn genomen? Lees dan verder…

Watermanagement: Nederlands goud voor export?

Waterkennis delen wordt steeds urgenter

We mogen best trots zijn op onze kennis van water. Is dat Neerlands nieuwe goud?

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?