EVOLUTIENIEUWS | kort actueel & agenda

KORT ACTUEEL

AGENDA

Willem Ferwerda van Commonland is op zoek gegaan naar de balans tussen economische activiteiten en landbouw. Nu zet de ecoloog zich wereldwijd – samen met boeren – in om de natuur, de bodem en de landbouw in grote, onleefbare geworden gebieden te herstellen. Bron:  Commonland.

20 januari 2018
Titel: Cleantech Talent Award
Voor: scholieren voortgezet onderwijs
Organisatie: Cleantech Battle

Group of nine friends keep for hands

Wereldwijd gaan nu meer dan 9 van de 10 kinderen naar de basisschool. In 2010 was dat nog 81 procent. Bijna niemand in Nederland weet dat het er zoveel zijn. Bron: Motivaction.
Nooit eerder studeerden wereldwijd zoveel jongeren als vandaag: maar liefst tweehonderd miljoen. Vooral in China en India gaat het razendsnel. Bron: Körber Stiftung.

25 januari 2018
Soort: lezing Lynne McTaggart
Titel: Het Intentie Effect
Plaats: Posthoornkerk, A’dam
Organisatie: Ankh Hermes

chrisvandeven

Chris van de Ven, ambassadeur van HopeXXL, komt met een nieuw weekblad voor de regio De Liemers op de markt. De samenlevingskrant, die de Liemers Helemaal Goed Courant gaat heten, wordt een krant van twee scholen zonder dat het een schoolkrant is. Bron: Regio De Liemers.

Start: 26 januari 2018
Titel: BS22 netwerkdagen
Plaats: Groenlo
Organisatie: Linda Commandeur

greeff

Nobelprijswinnaar Yunus, uitvinder van de microkredieten, heeft de Sociale Investering geïntroduceerd, een financiële injectie die als ‘return on investment’ geen geld, maar maatschappelijke ontwikkeling oplevert. Fair2 past dit systeem nu in ontwikkelingslanden toe. Bron: Fair2.

27 januari 2018 (gratis!)
Titel: Unleash The Power Within
Met: Tony Robbins
Plaats: Brussel
Organisatie: Tony Robbins Belgium

hogeveluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe bouwt komend voorjaar aan een nieuw duurzaam complex dat het huidige bezoekerscentrum en parkrestaurant moet gaan vervangen. De oplevering is volgens planning in 2019. Bron: De Architect.

28 januari 2018
Soort: Lezing Bram Moerland
Titel:  Mystieke ervaringen
Plaats: Velp
Organisatie: De Sprang

sdg

In de studie: ‘Sustainable Development Goals: Are the rich countries ready?’ staat Nederland op de 7e plaats van alle onderzochte OESO-landen. De beste SDG-landen zijn Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en Zwitserland. Duitsland staat op de 6e plaats en België op de 8ste. Bron: Bertelsmann Stiftung.

1 februari 2018
Soort: jaarcongres
Titel: Gelders Energieakkoord
Plaats: Nijmegen
Organisatie: Gelders Energieakkoord

smartenschede

Smart Enschede: De gemeente Enschede, Universiteit Twente, hogeschool Saxion, AKI ArtEZ en het  ROC van Twente gaan intensiever samenwerken om Enschede nog aantrekkelijker te maken voor talentvolle ondernemers, studenten en inwoners. Bron: Artez

10 februari 2018
Titel: Brein in Bedrijf
Door: Jaap Mackaay
Plaats: Barchem

Organisatie: Pure M

burgerszoo2

Fokprogramma’s zorgen voor genetisch gezonde dierenpopulatie. Er komen praktisch geen vogels en zoogdieren die in de natuur geboren zijn in dierentuinen terecht. Uitzondering zijn enkele opvangdieren. Bron: Burgers’ Zoo.

20 februari 2018
Titel: Donuteconomie
Soort: Tegenlicht Meetup
Plaats: De Villa, Nijmegen
Organisatie: Tegenlicht Nijmegen

Dimence Groep, GGZ Eindhoven, GGZ Noord-Holland-Noord en Lentis hebben een vereniging genaamd Volante (vliegwiel) opgericht om een betekenisvolle samenwerking tussen de vier ggz instellingen te stimuleren en te faciliteren. Het doel is de zorg te verbeteren door continue kwaliteitsverhoging en innovatie. Bron: Dimence Groep.

19 maart 2018
Titel: Living on Light
Soort: lezing Kay Hougaard
Plaats: Varik
Organisatie: Het Veerhuis

ipkw_kevenrijke2

De Arnhemse startup Elestor verhuist naar Industriepark Kleefse Waard. Elestor ontwikkelt een baanbrekend batterijsysteem dat elektriciteit opslaat tegen een fractie van de kosten van traditionele batterijen. Met de komst van Elestor krijgt het waterstof- en batterijcluster op IPKW een enorme boost. Bron: IPKW Arnhem.

25 maart 2018
Soort: Lezing Hanneke Verhulst
Titel: Presencing
Plaats: Brummen
Organisatie: Vrijzinnigen IJsselstreek

zorg

Dankzij preventie en verbeterde toegang tot medicijnen gaan steeds minder mensen dood aan aids. De sterfte is in tien jaar tijd met de helft gedaald. Bron: Aidsfonds.
Sinds 2000 bleven meer dan 50 miljoen kinderen in leven omdat ze werden gevaccineerd. Op dit moment is 86 procent van alle kinderen ingeënt tegen ziektes als difterie, tetanus en kinkhoest. Bron: Our World in Data.

25 maart 2018
Titel: Fonteincafé
Soort: Bundelen van krachten
Plaats: Antropia, Driebergen
Organisatie: Fontein 21

kennisparktwente

Universiteit Twente heeft een filtersysteem ontwikkeld waarmee in één stap pesticiden en medicijnresten uit drinkwater worden gehaald. Vanuit de hele wereld is er al veel belangstelling voor de nieuwe technologie. Bron: Kennispark Twente.

20, 21 en 24 april 2018
Titel: Cleantech Tomorrow
Soort: Congres
Publieksdagen: 20 en 21 april
Businessdag: 24 april
Programma: Cleantech Regio

tanjaabbas_pas

In het voorjaar 2018 komt het boek ‘Persoonlijke transformatie’ van Tanja Abbas uit. Het gaat over haar visie hoe wij tot een samenleving in balans kunnen komen. Het gaat over de transformatie van de wereld, over het binnen- en buitenkijken. Bron: Tanja Abbas.

6 mei 2018
Miracles in Contact
25-jarig bestaan
Plaats: Doorn

Aanmelden: verplicht
Organisatie: Miracles in Contact

shelterbox4

Shelterbox heeft in het jaar 2017 160.000 mensen geholpen, zijn twee keer per maand uitgerukt en hebben hulp geboden aan 21 landen. Bron: Shelterbox.org

nilsroemen_550

Nils Roemen bouwt avonturen die impact hebben. Hij lanceerde samen met anderen het [online] magazine ‘Er is genoeg’ vol met verhalen en tips hoe je zelf aan de slag kunt met delen en de deeleconomie. Bron: Er is genoeg.

forestcity

In China, nu nog bekend om haar vervuilde metropolen, is de bouw van de meest groene stad ter wereld begonnen. Bron: Stefano Boeri.

plantingtreesindia

Elf miljoen hectare aan bomen en struikgewas die Afrika gaat redden van de droogte. De ‘Grote Groene Muur’ die de verwoestijning in het noorden van Afrika moet tegengaan, wordt vijftien kilometer breed, achtduizend kilometer lang en loopt van Senegal in het westen tot Djibouti in het oosten. Volgens de Afrikaanse Unie is er al zo’n vijftien procent van de bomen geplant. Bron: CNN.

besparen

Een huis, een uitkering en dan ook nog juridische bijstand: kosten vluchtelingen alleen maar geld? Nee, zo blijkt uit onderzoek in zowel Duitsland als Nederland. Op de lange termijn geven ze de economie een positieve impuls. Bron: De Nederlandsche Bank, German Economic Insititute.

downtoearth

Veel bezoekers lopen geïnspireerd na het zien van de film Down to Earth de zaal uit, bereid om iets te veranderen en om het natuurlijke kapitaal van deze planeet te helpen beschermen. Om hen hierbij te helpen, is een organisatie opgezet: Down to Earth Collective. Deze social enterprise wil een omschakeling in het gedachtegoed van de moderne mens faciliteren en aanjagen. Er zijn drie onderdelen: @School, @Work en @Home. Bron: Down to Earth.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Lift Your Life & Your World & Share it!

Log in with your credentials

Forgot your details?