EVOLUTIENIEUWS | UPDATER

Evolutienieuws Evolutiegids
NIEUWSUPDATER

Welkom bij
onze Updater!

Nieuws, korte update verzameld uit bronnen vanuit de hele wereld over duurzaam, persoonlijk, sociaal, spiritueel, vitaal en zakelijk evolutienieuws. Zinvol nieuws dat ertoe doet!

DUURZAME EVOLUTIE

De Bouwbeurs: 6 tot 10 februari

25-01-23: Op het gebied van duurzaamheid komt namelijk alles voor het eerst samen op de beursvloer. “Van het inhoudelijke programma en de BouwBeurs Awards tot innovaties en pilots binnen onze eigen bedrijfsvoering: duurzaamheid loopt er echt als een rode draad doorheen. Bron: Bouwbeurs.

DUURZAME EVOLUTIE

Utrechtse wijk Merwede autovrij

25-01-23: Er komen in Merwede 6.000 woningen voor 10.000 stadsbewoners te staan. Er komen in de gebouwen 21.500 parkeerplekken voor fietsen. En nul auto’s op straat. In Merwede komen geen autowegen, stoplichten of autoparkeerplekken. Er liggen alleen meanderende paden voor fietsers en voetgangers. Bron: NRC.

DUURZAME EVOLUTIE

Forse reactie Al Gore op
Wereld Economisch Forum

20-01-23: Al Gore op het World Economic Forum 2023 over de fossiele industrie en arrestatie van Gretha Thunberg in Duitsland. Hij drong erop aan klimaatverandering serieus te nemen, omdat 1 miljard mensen zullen sterven als we niets doen. Van tremoniamedia Filmproduktion on Vimeo.

DUURZAME EVOLUTIE

Urban Oases
gelanceerd

17-01-23: De eerste Urban Oases is geopend door staatsecretaris Vivianne Heijnen op het DRU Industriepark in Ulft. De Urban Oases is een uniek product, bestemd voor de buitenruimte, die de lucht van fijnstof zuivert, sociale cohesie stimuleert en biodiversiteit brengt in de bebouwde omgeving. Bron: Urbanoases

ZAKELIJKE EVOLUTIE

SER’s grootste opgave: niemand achterlaten

10-01-23: Het gaat nog te traag, maar bedrijven kunnen er niet meer om heen: ze moeten diverser en inclusiever worden. 5000 grote bedrijven moeten dit jaar rapporteren hoe het staat met de genderdiversiteit in de (sub)top van hun organisaties. Bron: SER.

DUURZAME EVOLUTIE

Compacte airco-warmtepomp

04-01-23: De Amerikaanse startup Gradient levert compacte warmtepompen die bewoners zelf kunnen installeren in een bestaande raamopening. Het concept bestaat uit een binnen- en buitendeel, verbonden door een simpele constructie die steunt op het kozijn van een schuifraam. Niet bekend of dit product geschikt is voor de Europese markt. Bron: Gradient.

VITALE EVOLUTIE

Joris Luyendijk over macht van privileges

De ervaring in de Londense bankenwereld deed jouralist Joris Luyendijk nadenken over mannen zoals Joris Luyendijk.

DUURZAME EVOLUTIE

Primeur: kachel op waterstof

14-12-22: Waterstof gaat een belangrijke rol spelen in het energiesysteem van de toekomst. Maar kan het ook huizen warm houden via het bestaande aardgasnetwerk? Volgens netbeheerder Alliander en ketelbouwers wel. Binnen het uur ben je van aardgas naar waterstof. In Lochem snort de kachel al op waterstof. Bron: Trouw.

DUURZAME EVOLUTIE

Incredible Edible, Engelse oplossing voor voedselverspilling

13-12-22: Incredible Edible gelooft in de kracht van kleine acties. Hun visie is gebaseerd op leren, community en business. En hun doel: het gezamenlijk versterken van de lokale voedseleconomie. Er zijn meer dan 100 door de gemeenschap geleide groepen in het VK die dit mogelijk maken. Lees meer…

VITALE EVOLUTIE

Is Nederland het eerste land met overbevolking?

14-11-22: Nederland groeit door de migratie harder dan ooit. Nederland heeft bijna 18 miljoen inwoners of 504 inwoners per vierkante kilometer, bijna vijf keer het Europese gemiddelde, terwijl het leefklimaat steeds verder krimpt als gevolg van klimaatverandering. Pas op als de grenzen van de groei in zicht zijn! We zouden de helft van de aarde vrij moeten houden van mensen. Bron: Financial Times.

DUURZAME EVOLUTIE

Draagbare waterlamp

14-11-22: De Colombiaanse start-up voor hernieuwbare energie E-Dina heeft een draadloze lamp ontwikkeld die zout water omzet in elektriciteit als een betrouwbaarder alternatief voor zonnelampen in off-grid gemeenschappen. Het draagbare apparaat, WaterLight genaamd, moet worden gevuld met 500 milliliter zeewater om tot 45 dagen licht uit te stralen. Het kan ook telefoons opladen. Bron: DeZeen.

DUURZAME EVOLUTIE

’s Werelds eerste drijvende stad

14-10-22: Op de Malediven wordt gebouwd aan een drijvende stad voor 20.000 mensen – een baanbrekende oplossing voor de stijgende zeespiegel en een overvolle hoofdstad. Het futuristische staaltje architectuur, bestaande uit huizen, restaurants, winkels, een school en een ziekenhuis, opende zijn eerste units in de zomer en zal tegen 2017 gereed zijn. De modulaire units zijn gebouwd in een nabijgelegen scheepswerf en worden vastgemaakt aan de zeebodem. Het project is een joint venture tussen de regering en architectuurstudio Waterstudio.

ZINVOL  EVOLUTIENIEUWS

De kracht van taal

19-06-22: Het valt op dat er vaak negatieve bewoordingen in taal worden gebruikt. Robbert Dijkgraaf pleit voor scheppende taal, de taal van de toekomst. Nieuwe woorden zijn nodig voor de economische vooruitzichten. Laten we woorden als ‘crisis’ en ‘schulden’ vervangen door maatschappelijke evolutie, maatschappelijke balans of maatschappelijke devolutie. Bron: WNL en Koen Eising.

DUURZAAM EVOLUTIENIEUWS

Kijk wat Harari over oorlog en vrede zegt

01-03-22: Yuval Noah Harari fileert in The Guardian het Russische besluit om de Oekraïne binnen te vallen. Zelfs een militaire overwinning van de Russen zal niets af doen aan het feit dat Poetin de oorlog al heeft verloren. In 2019 zei Harari in bovenstaand interview al het een en ander over de oorlog en de vrede. Het bekijken waard!

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?