DUURZAAM CHINA | vergroent China? | duurzame evolutie

Evolueert China snel duurzaam?

China sluit in rap tempo duizenden mijnen. Overal worden duurzame energieprojecten opgestart. China droomt van een leiderschapspositie in groene energie en is ook hard op weg om dat voor elkaar te krijgen. Het jaar 2019 zal van cruciaal belang zijn om te beoordelen of China serieus is met verduurzaming, omdat de meeste energie-investeringen momenteel nog fossiele brandstoffen bevoordelen ten opzichte van hernieuwbare energie.

Voortouw in elektrisch rijden

De Chinese regering heeft een nieuwe maatregel afgekondigd om elektrisch vervoer te stimuleren. China stelt alles in het werk om de verkoop van schone auto’s op te peppen in de strijd tegen luchtvervuiling en energie-afhankelijkheid.

Grootste batterijfabriek

In de stad Ningde bouwt CATL de grootste batterijfabriek ter wereld voor elektrische auto’s.

De Nieuwe Zijderoute

Het grootste infrastructurele project ooit. Middels snelwegen, spoorlijnen, pijpleidingen en havens moet China haar snel gegroeide economie beter aansluiten op een groot deel van de rest van de wereld. China streeft ernaar zijn positie als de economische ‘hub’ van Azië te versterken, maar ook en vooral zijn binnenlandse economie te stimuleren. China koopt daarmee invloed en macht in de wereld, ook in een door crises verzwakt Europa.

Energie door golven

Een Chinees-Nederlandse samenwerking heeft de Dynamic Tidal Power installatie voor de Chinese kust getest. Daar wordt slim gebruikgemaakt van de watergolven om energie op te wekken.

Windmolens op zee

China heeft duidelijke ambities als het gaat om windmolens op zee. In het laatste vijfjarenplan is het doel gesteld op 5 GW in 2020, met het streven om dan 10 GW in totaal aan windmolenparken op zee in aanbouw te hebben.

Ecostad Tianjin

Een voorbeeld is de eco-stad bij Tianjin. 350.000 mensen zullen hier wonen in 2020 in een omgeving die zo schoon mogelijk gebouwd is, CO2 arme vormen van transport bevordert en ruimte biedt voor technologische innovatie.

Drijvende zonnepanelen

Die panelen dobberen op een symbolische plek: een voormalige kolenmijnregio in de Huainan regio. Juist deze inlandse regio blijkt ideaal voor het project. Nu het oude mijngebied grotendeels onder water is gezet blijkt het de ideale plek voor de drijvende panelen.

Panda Power Plant

China heeft een zonnepark gebouwd in de vorm van Pandaberen. Het domein is iets groter dan één vierkante kilometer. De panda kan je dus het best bewonderen vanuit de lucht.

Grootste investeerder in duurzaamheid

Er is veel druk vanuit de overheid voor Chinese bedrijven om grotere stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Wat je ook ziet, is dat het publieke bewustzijn over het milieubehoud langzaam maar zeker groeit. Dat betekent dat er meer druk ligt voor Chinese bedrijven om duurzaam te ondernemen.

Smogetende stad in China

De Chinese regio Liuzhou gaat een hele stad bouwen met duurzame woontorens voorzien van bomen en planten. En dat alles om vervuiling tegen te gaan. In 2020 levert China daarmee een duurzaam aandeel in het kader van het Akkoord van Parijs. Lees meer…

Warmtepompgebied

In het zwaarvervuilde mijngebied Shandong krijgen huishoudens hun energie rechtstreeks van de aarde. De regionale overheid heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in warmtepompen en stelde nog eens 66 miljoen euro beschikbaar voor gerelateerde projecten.

Hydropower

Aan de Hongshui Rivier in Guangxi is een dam gebouw dat 216 meter hoog is. De Longtan Hydropower Station heeft een capaciteit van 6000 megawatt.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180717
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?