DOE IETS VOOR NIETS | goodwill beweging

Doe iets voor niets

Een goodwill beweging die de haves en not-haves met elkaar verbinden.

 

@DoSomethingforNothing

Goodwill beweging: doe iets voor niets

Een kapper is de inspiratie achter een opmerkelijke, sociale goodwill beweging:
@DoSomethingforNothing. Duizenden mensen hebben intussen al kleine, vriendelijke daden gedaan voor mensen die met minder genoegen moeten nemen in het leven: de have-nots.

Josh Coombes uit Londen is de drijvende kracht achter #DoSomethingforNothing, een sociale  goodwill beweging die wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen heeft bereikt en duizenden heeft geïnspireerd om voor niets mensen te helpen of te ondersteunen.

Coombes loopt dagelijks in de straten van Londen, terwijl hij een kit met kapperspullen in zijn rugzak draagt. Soms ontmoet hij daklozen in een metrostation of op straat. Hij vertelt ze dat hij hun haar of baard voor niets kan knippen zolang het gesprek duurt. Op die manier krijgt hij snel het vertrouwen van de mensen die hij helpt. Want niet iedereen is in het begin open. Komt dat omdat ze in de maatschappij worden genegeerd? Het zou kunnen.

Josh Coombes werkt als kapper en doet werk waarvoor hij betaald wordt. “Ik wilde iets doen voor de mensen die ik op straat tegenkwam. Ik loop op iemand af, zeg hallo, ben ontspannen zodat hij of zij dat ook wordt en maak een praatje. En soms zeg ik: vandaag doe ik mijn werk voor niets.” Volgens Coombes zijn het niet altijd de daklozen die hij helpt, hij helpt ook mensen die in de maatschappij onzichtbaar zijn. “Dit werk zit zo vol wijsheden, het verandert het leven van degene die je helpt maar ook dat van jezelf. Ik krijg er zoveel voor terug. Ik hou ervan mensen te ontmoeten, om van ze te leren. Ik leer hoe ik kan helpen, en leer wie ze zijn…” 

De acties in 2015 van Josh Coombes trokken al snel de aandacht van fotograaf Matt Spracklen en CEO van Dave Burt van Be Social. Zij zijn daarna de social media campagne #DoSomethingforNothing begonnen. Deze goodwill beweging is klein begonnen en is nu wereldwijd the talk of the town op sociale media.

Iedereen heeft de mogelijkheid om iets voor niets te doen. Het gaat niet alleen om bewustwording, maar ook om compassie. De beweging wil wereldwijd mensen mobiliseren om iets bij te dragen in hun omgeving. Als iedereen iets voor niets doet, kan dat de wereld ten goede veranderen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180128
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
samenwerken_in_de_buurt

Samenwerken in de buurt

De participatiemaatschappij vraagt om gemotiveerde mensen die bereid zijn meer verantwoordelijkheden te dragen, om zichzelf en anderen te leiden en om veranderingen te omhelzen.

Buurtevolutie | Evolutiegids

Buurtateliers in de wijk

Wijken zijn soms slaapwijken geworden. Maar ze hebben baat bij creatieve en culturele buurtinitiatieven.

| Als je je wanhopig voelt, neem dan de tijd om te dromen | Chris Jackson, publicist Penguin One World |

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?