ZERO WASTE | plastic gezondheidscrisis | duurzame evolutie

Refuse

Weiger producten te kopen die voor afval zorgen of waar een alternatief voor te vinden is.

Reduce

Door het verbruik van producten te verminderen kun je efficiënter en bewuster leven.

Reuse

Een product of verpakking hergebruiken zorgt ervoor dat je de levensduur van het product verlengt.

Recycle

Je kunt restafval recyclen door er andere vormen, structuren of producten van te maken, de rest kun je gescheiden inleveren.

Zero Waste plastics

Italië neemt het voortouw tegen plastic gebruik. De overheid wil winkels zover krijgen om twintig procent korting te geven aan klanten die producten kopen zonder verpakking. Bijvoorbeeld waspoeder, fruit en rijst. Deze kunnen klanten dan meenemen in natuurlijk afbreekbare zaken of een eigen bakje.

Dankzij Natural Branding, het brandmerken van biologische groente en fruit, is er de afgelopen drie jaar bespaard op meer dan 22 miljoen onnodige plastic verpakkingen. Het eco-vriendelijke merkteken, dat met een laser op producten wordt gebrand, is een oplossing die al door 32 supermarktketens in 13 landen wordt gebruikt.

Volgens David Azoulay, de Director of Environmental Health bij CIEL, gaat de impact van plastics verder dan grenzen, continenten of oceanen. “Geen enkel land kan in haar eentje haar burgers beschermen voor deze impact. En momenteel bestaat er nog geen wereldwijd instrument om de giftige levenscyclus van plastic volledig aan te pakken. Daarom moeten landen een wereldwijde discussie voeren en een holistisch antwoord bedenken op de plastic gezondheidscrisis die er nu is. Dat betekent dat er minder geproduceerd, gebruikt en weggegooid moet worden.

Zero Waste, ook in verpakkingen

Verpak zelf!

Vermijd plastic verpakkingen. Zorg dat je altijd een boodschappentas klaar hebt staan met katoenen tasjes en jampotjes. De tasjes gebruik je voor groenten, fruit en noten. Olijven, vlees of mozzarella vervoer je in potjes. Voor een stuk kaas is een bijenwasdoek handig. 

100% gifvrij in Nederland

Boen groen!

Vervang je schoonmaakmiddelen door azijn en baksoda. Azijn ontkalkt, ontvet en doodt bacteriën en is ideaal voor het schoonmaken van het gasfornuis of de ramen. Baksoda gebruik je om aanslag te verwijderen, vieze luchtjes te verdrijven of de wc te boenen.

Zero Waste: 100% gifvrij

Minimaliseer!

Minimaliseer je verzorgingsproducten of koop minder spullen. Verspil minder voedsel door niet teveel in te kopen. Maak je ijskast eerst leeg voordat je weer inkopen gaat doen. 

Koop bij de lokale winkelier

Koop lokaal!

Als je de mogelijkheid hebt probeer dan meer bij lokale kleinere winkels te kopen of bij boerderijwinkels. Je kunt hier vaak prima met je eigen verpakkingen terecht en krijgt ook nog goed advies.

boyanslat

Zero Waste
oceaan

Milieuactivist, uitvinder en oprichter van The Ocean Cleanup en Nederlander van het Jaar 2017 vanwege het opruimen van de plastic soup. Lees meer…

ijsberg

Zero Waste
reizen

Het toerisme veroorzaakt een grote druk op het milieu. Niet alleen vanwege afval maar ook vanwege het enorme waterverbruik. Lees meer…

Jeans moeten Zero Waste worden

Zero Waste
lease Jeans

Het bedrijf MUD Jeans werd internationaal bekend door het Lease A Jeans concept. Je betaalt een vast bedrag per maand om een MUD jeans te kunnen dragen. Lees meer…

Zero Waste Lab

Zero Waste
Lab

Het Zero Waste Lab is een buurtlab voor sociale en circulaire innovatie. Hier lever jij je gescheiden afval in in ruil voor waardemunten die je kunt verzilveren bij ondernemers uit de buurt. Lees meer…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?