YVONNE VAN ETTEN | de BBB-uitdaging | vitale evolutie

BBB-uitdaging in De Evolutiegids

21 juli 2021 | Yvonne van Etten | Bezinningsgids
De BBB-uitdaging voor een betere versie van onszelf

‘De beste versie van onszelf worden’ herinnert ons eraan dat alles een relatie heeft met ons essentiële doel, en dat we ons, zonder een duidelijk begrip van het doel in ons leven, voortdurend in een wolk van verwarring bevinden. Bezinningsgids Yvonne van Etten legt op haar geheel eigen wijze de betekenis uit van BBB-training in relatie tot ons essentiële doel.

Sporttraining is goed voor de conditie en maatschappelijke training is goed voor de conditionering. Een wekelijks uurtje BBB-training in de sportschool stroomlijnt de spiermassa van billen, buik en benen. Het draagt al met al bij aan een algemeen geestelijk en lichamelijk welbevinden en daar is het uiteindelijk om te doen. Tijdens zo’n training gebruik je naast specifieke spiergroepen natuurlijk het hele lichaam en dat komt je conditie ten goede. Met een digitaal gegenereerd persoonlijk trainingsprogramma en een paar apps kan je jezelf helemaal laten monitoren, op weg naar de beste versie van jezelf.

The best version of us
Het eerste maatschappelijke BBB-programma kennen we als bed, brood en bad, dat geïnitieerd is voor dak- en thuislozen om te zorgen dat iedereen toegang heeft tot deze eerste levensbehoeften. En toen dook BBB ook op als Building Back Better op weg naar the best version of us met de bedoeling aandacht te besteden aan het trainen en masseren van aandachtsgebieden als economie, sociale samenhang, technologie, financiën en politiek, om het geheel wat krachtiger, steviger en goed gestroomlijnd uit de coronastrijd te laten komen. Ook hier worden digitale trainingsprogramma’s gegenereerd op basis van data en doelstellingen. Ook hier worden apps ingezet.

Knappe koppenversie
Als we dan toch een trainingsprogramma opzetten, dan maar gelijk goed… Bijvoorbeeld technologische updates implementeren, financieel onderhoud plegen en economische- en sociale aspecten beter afstemmen en stroomlijnen. Vraag is dan waar we naartoe werken, hoe ziet die verbeterde versie van onze samenleving er dan uit? Vooralsnog wordt afgestemd op een door knappe koppen en sterke leiders geconstrueerd toekomstig wereldbeeld, dat met behulp van data, filters en voorkeuren, uitgewerkt wordt in prognoses, berekeningen, statistieken, grafieken, diagrammen en vuistdikke rapporten. Via monitoring is tussentijdse aanpassing van filters en voorkeuren onderdeel van de strategie.

Knappe koppen? Wereldleiders en wereldverbeteraars op politiek, economisch, financieel, technologisch, wetenschappelijk en bedrijfskundig gebied, met her en der nagelaten sporen, steken op gezette tijden de koppen bij elkaar. Zij voeden vanuit hun specifieke expertise en standpunten het programma, zodat er gestroomlijnd kan worden op ingevoerde indicatoren en een uitgekiend wensenlijstje naar de zogenaamde 17 Goals for Sustainable Development (SDG’s).

Omdat de mens zelf initiator is van het programma, zijn wij uit hoofde van deze schakelpositie tegelijkertijd het middel voor de uitvoering. Wij zijn verantwoordelijk voor alles wat uit onze handen komt en kijk eens waar we staan…

Saamhorigheid
Het feest der herkenning of de plaatsvervangende schaamte sturen ons via loyaliteit en solidariteit naar die 17 gemeenschappelijke doelen. Globale filters en voorkeurinstellingen zorgen ervoor dat het overgrote deel van de mensen zich er wel in kan vinden. Iedereen begrijpt dat een beetje geven, nemen en ontvangen de cohesie bevordert, dus zien de meeste van ons wel wat in het opgeven van een stukje privacy, veiligheid en persoonlijke vrijheid, ten behoeve van saamhorigheid. Vanuit ‘het goede van de mens’ is dit een logische stap in de evolutionaire ontwikkeling van onze samenleving.

Een dergelijk programma is echter selectief omdat het door mensen geïnitieerd is. Onze zogenaamde ‘sterksten’ pretenderen supervisor van de zwakkeren te zijn. Hun agenda’s zijn gekleurd en vertegenwoordigen niet diegenen die zich nu roeren omdat het aangeboden trainingsprogramma hen niet past. En dat is wereldwijd inmiddels een grote groep geworden.

Och jee, in wiens handen ligt dan anno 2021 de supervisie over het maatschappelijke BBB-programma dat wij nu grootschalig incorporeren? Zijn dat gewassen handen?

BBB-en?
We zitten collectief en individueel in een trainingsprogramma dat ons hele welzijn, op alle denkbare deelgebieden aanpakt en conditioneert. De geavanceerde technocratische insteek trekt ons steeds dieper de digitale wereld in, waarbinnen niet ons brein maar the intelligent cloud ons bestierd. Vanuit een technocratische visie op evolutie is het menselijk vernuft bijzaak geworden.

Met geoefende Billen, Buik en Benen sta je stevig in de wereld. Met Bed, Brood en Bad ben je geholpen en gezien. Hoe medemenselijk en menselijk vernuftig is het Building Back Better-programma eigenlijk ingesteld? BBB-en we cloudgestuurd een nieuwe wereldorde in of knaagt ons gezonde verstand een deel van de bedrading door om de regie weer meer naar onszelf toe te trekken? Dat laatste lijkt me een goed plan.

Yvonne van Etten in De Evolutiegids
AUTEUR YVONNE VAN ETTEN | ©EVOLUTIEGIDS | 210721
Bezinningsgids Yvonne van Etten schrijft gedichten, maakt kunstwerken en is auteur.
Zij bezint zich op alles wat langs komt.
sdg1

Verander de wereld in 17 SDG-stappen

Nederland staat op een aantal terreinen op een hoge plaats in de Europese rangorde, maar er zijn nog genoeg ontwikkelingsdoelen te realiseren.

sdg_house1

Het SDG-House staat ook in NL

Een broedplaats en katalysator voor duurzame ontwikkelingsdoelen, een plek voor synergie en samenwerking.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?