WERELDRECORD INDIA | maakt verschil met bomen | duurzame evolutie

India maakt duurzaam verschil met 66 miljoen bomen in één dag

India had het in Parijs beloofd om onder meer 6 miljard dollar vrij maken om 12 procent van haar grondgebied te bebossen. Met meer dan 1,5 miljoen vrijwilligers zijn er binnen 12 uur 66 miljoen bomen geplant! Een wereldrecord.

De grootse actie vond plaats in de deelstaat Madhya Pradesh. Shivraj Singh Chouhan, hoofdminister van staat, omschreef deze dag als historisch. Onder de vrijwilligers waren ook kinderen en oudere mensen. “Door bomen te planten dienen we niet enkel onze staat, maar de hele wereld”, tweette hij. Hij hoopt dat de actie inspirerend zal werken voor anderen. In totaal wil het land zo’n 95 miljoen hectare nieuw bos creëren.

India is de derde grootste uitstoter van broeikasgassen. Toen president Trump vorige maand zijn steun voor het Klimaatakkoord van Parijs opzegde, was de Indiase premier Narendra Modi er als de kippen bij om zijn hernieuwde steun uit te spreken voor de klimaatdeal. India verbetert op die manier het eigen wereldrecord uit 2016. Toen werden maar liefst 49,3 miljoen jonge boompjes geplant in 24 uur tijd in Uttar Pradesh (in het noorden van India).

India is overigens niet het enige land dat zich gecommitteerd heeft voor herbebossing. In december 2015 hebben ook Afrikaanse landen beloofd om hun bossen met 100 miljoen hectares uit te breiden. In diezelfde maand hebben zowel bedrijven als landen the New York Declaration of Forests ondertekend om gezamenlijk in 2030 tenminste 350 hectare land van bomen te voorzien.

Met de recente actie van India maakt het land echt het verschil voor een betere wereld. Dat is een applaus waard!

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 170706

naomiklein

Naomi Klein | duurzame visionair

Je kunt klimaatverandering niet bestrijden zonder het kapitalisme te bevechten’, zegt journalist, activist en publicist Naomi Klein.

paddenstoelencampus

Duurzaam bouwen met schimmels

Op de innovatiecampus Spark van Avans Hogeschool doet de onderwijsinstelling onderzoek naar het gebruik van schimmels in de bouw.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?