WAKE UP! | laten we samen wakker worden!

3 augustus 2018 | Mary Span | Evolutiegids

Wake up! Life happens.

sociale evolutie bij De EvolutiegidsWat wordt er van ons gevraagd in deze hectische tijden in de wereld? Wat staat ons te doen? Het antwoord is: Wake Up! En liever nog: samen wakker worden. Zien wat er werkelijk gaande is. Buiten je comfortzone treden. Bewust worden. Bewust worden is de overtreffende trap van wakker worden zegt Loesje zelfs.

Wat wordt er nu van je gevraagd? Wake up! Life Happens. De meeste mensen zullen je vertellen dat ze wakker zijn. Maar ze begrijpen niet dat wakker worden betekent dat je ziet in het land der blinden. Maar wakker worden in je eentje en in deze transformatietijd is heel erg moeilijk.

Wij zitten gevangen.

Maar wat wordt er precies in deze dynamische overgangstijd gevraagd? Om samen wakker te worden. Er zijn geen grenzen voor wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want er is geen redding mogelijk in je eentje. Samen de redding zijn voor de planeet Aarde en van al het leven daarin. Nooit eerder in de geschiedenis was dat zo waar. We worden opgeslokt door systemen die niet toelaten dat je je geest verruimt, dat je dus wakker wordt. We zijn opgesloten in het kapitalistische systeem van vraag en aanbod, individualisme, wantrouwen en eenzaamheid. Het is moeilijk om dat economische systeem te stoppen, want er is geld mee gemoeid. De kracht van het geld is te groot. Zelfs de meest sympathieke mensen zijn gebonden aan het systeem. Zij zitten net als wij gevangen. En zelfs voor onze vijanden geldt dit. Ook deze mensen van vlees en bloed zitten gevangen in het systeem.

Stop, word wakker!

Het systeem bouwt wapens en bommen. En bevordert het doemdenken en de angst voor elkaar. We kunnen dit stoppen. Hoe? Door te zien dat we mensen van vlees en bloed zijn, door te zien dat we allemaal gevangen zitten in een systeem, door compassie voor elkaar te hebben. We kunnen elkaar helpen om wakker te worden en te ontdekken dat we alles om ons heen aan het vernietigen zijn.

Maar wat betekent wakker worden precies? Dat we onze angsten tegemoet treden, dat we onze sterke meningen onder de loep nemen, dat we zien dat we bezig zijn het vuur in te lopen, dat we ontdekken hoe mooi het leven eigenlijk is, dat we dankbaar zijn voor wat we hebben en dat we van onze planeet en al het leven daarin leren houden. Wakker worden is houden van. Vanuit je hart. Je hart laten spreken. Voelen dat je er mag zijn en dat de ander er mag zijn. Het onmenselijke economische systeem houdt namelijk niet van ons. Het maakt van ons robots. Je kunt het vergelijken met de slaven van vroeger. Want wij zullen geen stem meer hebben. Het wordt al vaker gezegd: het betekent de dood van de democratie.

Laten we ontdekken wie we werkelijk zijn.

Wat ons te doen staat is elkaar in de ogen te kijken. Laten we ontdekken wie we werkelijk zijn. Laten we naar de maan kijken, of de bomen en de gezichtjes van onze kinderen en zien hoe mooi die eigenlijk zijn. Ontdek hoe fantastisch het leven in elkaar steekt! Dat is een wonder! We kunnen weer van het leven gaan houden!

En als je dat alles (weer) ontdekt zul je zien dat je niet alleen bent. We hebben niet alleen elkaar, we hebben ook onze voorouders in ons leven. En ook de nakomelingen van onze toekomst. Want alles is met alles verbonden. Op een dag zul je dat inzien. Dat is de waarheid. Onze voorouders zijn met ons, omdat hun bloed in onze aderen stroomt en omdat hun denken en dus hun gewoontes en tradities in ons voortleven. Zij schiepen ons. We zouden hier niet zitten zonder hen. En wij dragen het zaad van onze voorouders in ons. Zij zijn hier en zij maken zich grote zorgen om ons.

Wij dragen de toekomst in ons.

En onze toekomstige generatie maakt zich ook grote zorgen. Want wij dragen de toekomst in ons. Zij allen zijn om ons heen, als getuigen. Als we ons hart openen, kunnen zij ons wakker maken en ons leiden naar een betere toekomst. Het helpt ons te zien hoe grandioos we eigenlijk zijn, hoe groots het leven is. We zijn grootser dan de jaarverslagen van de mega-corporaties! En laten we wel wezen: mega-corporaties zijn een illusie. Wij zijn echt!

Ik denk dat er niets mooiers is dan wakker te worden. Er is niets mooiers dan uit je ego te stappen. Er is niets mooiers dan samen op pad te gaan en de ware natuur te ontdekken. Dat is zó geweldig! Het maakt me zo blij om nu te leven. Het maakt me blij om vrij te zijn van illusie, ook al val ik vaak terug in die illusie. Want deze transformatietijd is bedoeld om je hart te openen voor de ware evolutie van het leven en dus voor de ware bedoeling van het leven. Het is een keuze. Deze tijd is bedoeld om de waarheid te ontdekken. Laten we dat samen doen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180803
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Robert te Pas in de Evolutiegids

Maakbaarheid zit mensen in de weg

Robert te Pas: ‘De maakbare wereld schept mensen met psychische problemen. Dat vraagt om een andere focus.’

Word een winnaar

In je kracht gaan staan en een nieuwe start maken, hoe doe je dat? 

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?