10 VITALE EVOLUTIES die ons leven veranderen | vitale evolutie

Evoluties 2021 in De Evolutiegids

17 januari 2022 | Mary Span | Evolutiegids

10 vitale evoluties die onze manier van leven veranderen

Veranderingen gaan snel, soms zo snel dat we deze niet eens bij kunnen houden. Vandaar dit artikel over mooie innovaties in zorg en welzijn die onze toekomst zullen bepalen.

Het blad TIME kiest elk jaar innovaties die de wereld beter, slimmer en leuker moeten maken. Dit jaar staan er op de lijst van 100 technologische innovaties maar liefst 25 die te maken hebben met ‘gezondheid en fitness’. Om je een indruk te geven noem ik er een paar…

Revolve Air, een lichtgewicht rolstoel

Opgevouwen heeft de Revolve Air de grootte van handbagage (die voldoet aan de normen van universele beperkingen voor handbagage) en ziet het eruit als een kleine koffer. De fabrikant is van plan om automatische verhuurstations te bouwen op luchthavens, treinstations en stadscentra.

Revolve Air in De Evolutiegids
Nike Go Flyease in De Evolutiegids

Nike go flyease, de eerste handsfree schoen

Zodra je Nike Go FlyEase in actie hebt gezien, ben je verkocht. De allereerste hands-free Nike schoen ooit trek je makkelijk aan en uit, zodat je de rest altijd een stap voor bent. Binnenkort verkrijgbaar, als eerste voor Nike members.

Sign IO, handschoen waarmee doven kunnen communiceren

Een jonge ingenieur uit Kenia, Roy Allela, creëerde Sign-IO, handschoenen waarmee doven kunnen communiceren met mensen die geen gebarentaal kennen. De handschoenen zijn een monumentale stap in het overbruggen van de taalbarrière tussen horenden en spraak- en slechthorenden.

Sign IO in De Evolutiegids
Ordam Read in De Evolutiegids

Orcam Read

De Orcam Read is een reader die tekst omzet in woorden voor mensen met dyslexie en een visuele beperking. Het apparaat legt de hele pagina in één keer vast en leest deze voor aan de gebruiker. Geschat wordt dat minstens 5-10 procent van de bevolking enige vorm van dyslexie heeft, wat een leesstoornis is.

Tonal, sportschool in één

Tonal is een hele sportschool in huis dankzij één klein apparaat aan de muur. Vergeet borden, halters en banden. Uitschuifbare armen maken het mogelijk om krachtoefeningen te doen. Tonal gebruikt een revolutionair dynamisch gewicht dat zich aanpast aan elke beweging en levert gepersonaliseerde trainingen om je te helpen je sterkste zelf te zijn.  Een personal trainer en advies op basis van data-analyses uitgevoerd door het AI-systeem helpen bij het optimaliseren van de training.

Tonal sport in De Evolutiegids
kankerkanon

Tumorenkanon

De kolos weegt 5 ton en is meer dan 4 miljoen euro waard: met kunstmatige intelligentie geeft het bestralingsapparaat van Varian, in de media tumorenkanon genoemd, kankerpatiënten nieuwe hoop. Per dag kunnen in Klinikum Stuttgart 40 patiënten heel nauwkeurig bestraald worden. Ze hoeven volgens prof. Marc Münter maar 3 tot 4 minuten in de machine. Het apparaat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor gynaecologische tumoren, maar ook voor bronchiale of prostaatcarcinoom.

Purrble, interactief speelgoed

Een knuffelbaar interactief speelgoed dat elk kind kan helpen kalmeren en herstellen na heftige emoties. Als het hart van Purrble snel klopt, moet het worden geknuffeld en geaaid totdat het hartritme zich stabiliseert, wat onder zijn vacht te voelen is.

Purrble in De Evolutiegids
Rendever Live in De Evolutiegids

Rendever Live

Rendever Live is een virtual reality-platform dat speciaal is ontworpen voor gemeenschappen die bestaan ​​uit ouderen en zorgorganisaties. Mensen zetten simpelweg een headset op en ze worden meteen getransporteerd naar een meeslepende ervaring. Rendever doorbreekt sociaal isolement door de kracht van virtual reality en gedeelde ervaringen.

Timechi, stopt burn-out at work

Timechi is een eenvoudig hulpmiddel dat niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook de mentale balans op de werkplek verbetert. Een timer op het bureau meet de duur van intensief werk, plant pauzes en stelt je in staat om je gedrag te analyseren.

Timechi in De Evolutiegids
Emme smart in De Evolutiegids

Emme Smart

Het anticonceptieprogramma van Emme combineert traditionele anticonceptie met een mobiele applicatie en een modieuze tas die in elke dameshandtas past. Zijn dergelijke combinaties van digitale tools en klassieke medicijnen de toekomst van de farmacie?

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 220117
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
humanrobot

Hoever gaan we in de evolutie van de mensrobot?

Door robots menselijker te maken ervaren we gemakkelijker een band met ze, maar of dat ook altijd wenselijk is?

hackathon1

Hackathon voor snelle en unieke innovatie

Op zoek naar een innovatie-instrument? Organiseer een hackathon om iets unieks te realiseren.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?