THOMAS RAU | architect van de toekomst

Thomas Rau

Architect met circulaire ideeën

Met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

Volg Thomas Rau op:

De duurzame, circulaire en energiepositieve architectuur van Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is.

In zijn nieuwe boek Material Matters schetst Thomas Rau hoe onze economie radicaal op de schop moet. Hij maakt zich boos over zaken, die dom zijn georganiseerd. Daarom moet de ziel van de economie veranderen. “Economie moet de relatie worden tussen mensheid en aarde”, aldus Rau. “De aarde is een gesloten systeem, maar we gedragen ons alsof de voorraad grondstoffen oneindig is.”

Material Matters is een spannende ontdekkingstocht naar hoe we nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet. In negen hoofdstukken vol aansprekende voorbeelden werken Thomas Rau en Sabine Oberhuber stapsgewijs toe naar een nieuw economisch model. Een wereld waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ‘gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

Volgens Thomas Rau is duurzaamheid geen oplossing voor onze wegwerpmaatschappij, maar slechts een bestendiging ervan. Hij vindt dat wat je weggooit op zijn beurt een grondstof moet zijn voor een nieuw product. Door een gebouw een paspoort mee te geven, dat alle grondstoffen in kaart brengt, kun je deze na demontage opnieuw gebruiken.

Thomas Rau staat in 2017 op de 12e plaats in de jaarlijkse Duurzame 100 van dagblad Trouw. Hij werd uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2013 en ontving van vakblad De Architect de ARC13 Oeuvre Award voor zijn inzet in de afgelopen 20 jaar om duurzame architectuur in de volle breedte te promoten én te realiseren, alsmede voor ‘zijn inspirerende bijdrage aan de maatschappelijke en architectonische agenda.’

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170905

stefano boeri

Kies je beroep | duurzame architect

Als je als kind in de natuur gespeeld hebt en een boshut gebouwd hebt, dan heb je wellicht talent voor duurzame architectuur.

abt22

Walter Spangenberg, van ABT Bouwadviseurs:

Walter Spangenberg is naast holdingdirecteur van ABT met in totaal 400 medewerkers tevens algemeen directeur van het multidisciplinaire adviesbureau voor bouwtechniek ABT.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Lift Your Life & Your World & Share it!

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?