THOMAS RAU | architect van de toekomst | duurzame evolutie

Thomas Rau

Architect met circulaire ideeën

Met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

Volg Thomas Rau op:

De duurzame, circulaire en energiepositieve architectuur van Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is.

In zijn nieuwe boek Material Matters schetst Thomas Rau hoe onze economie radicaal op de schop moet. Hij maakt zich boos over zaken, die dom zijn georganiseerd. Daarom moet de ziel van de economie veranderen. “Economie moet de relatie worden tussen mensheid en aarde”, aldus Rau. “De aarde is een gesloten systeem, maar we gedragen ons alsof de voorraad grondstoffen oneindig is.”

Material Matters is een spannende ontdekkingstocht naar hoe we nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet. In negen hoofdstukken vol aansprekende voorbeelden werken Thomas Rau en Sabine Oberhuber stapsgewijs toe naar een nieuw economisch model. Een wereld waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ‘gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

Volgens Thomas Rau is duurzaamheid geen oplossing voor onze wegwerpmaatschappij, maar slechts een bestendiging ervan. Hij vindt dat wat je weggooit op zijn beurt een grondstof moet zijn voor een nieuw product. Door een gebouw een paspoort mee te geven, dat alle grondstoffen in kaart brengt, kun je deze na demontage opnieuw gebruiken.

Thomas Rau stond in 2017 op de 12e plaats in de jaarlijkse Duurzame 100 van dagblad Trouw en in 2018 op de 6e plaats. Hij werd uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2013 en ontving van vakblad De Architect de ARC13 Oeuvre Award voor zijn inzet in de afgelopen 20 jaar om duurzame architectuur in de volle breedte te promoten én te realiseren, alsmede voor ‘zijn inspirerende bijdrage aan de maatschappelijke en architectonische agenda.’ Rau wist in de afgelopen jaren concrete stappen te zetten om zijn ideaal, een paspoort voor alle materialen zodat die niet verloren gaan, in daden om te zetten.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190512
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Deel de kennis van De Evolutiegids

Vogelkijkplek HaringvlietVogelkijkplek in Haringvliet

17-04-19: RAU heeft in samenwerking met RO&AD architecten, Breedid en Aalto University Finland een vogelkijkplek in het Haringvliet gerealiseerd. Dit is een vogelobservatorium in de vorm van een ei van de grote stern. Het is een van de iconen van het Droomfondsproject Haringvliet, waarin zes natuurorganisaties met steun van de NPL werken aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet.
stefano boeri

Kies je beroep | duurzame architect

Als je als kind in de natuur gespeeld hebt en een boshut gebouwd hebt, dan heb je wellicht talent voor duurzame architectuur.

rooftophouse

Steden kiezen luchtruim

Steden als Amsterdam en Rotterdam willen daken vergroenen en het potentieel te gelde maken.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?