THERAPEUTISCHE MUZIEK | ontspannen bij muziek | vitale evolutie

meest ontspannen muziek

Therapeutische muziek laat je brein evolueren

Iedereen die het boek van Oliver Sacks Musicophilia heeft gelezen, zal  weten dat er magie optreedt in de relatie tussen muziek en onze hersenen. Nieuw onderzoek toont aan dat muziek een ongevaarlijke en goedkope manier is om stress en angst te verminderen.

We weten het inmiddels allemaal: stress en burn-out beheersen het dagelijks leven van vele mensen in het Westen. Een nieuw onderzoek van BMJ laat zien dat muziek meer impact op stress en angst heeft dan je denkt. Aan de hand daarvan heeft de Britse band Marconi Union in samenwerking met geluidstherapeuten een nummer opgenomen dat bedoeld is om angst, bloeddruk en hartslag te verlagen. En dat is gelukt.

Therapie
Niet alleen kan muziek worden gebruikt om emoties te reguleren – velen van ons, bijvoorbeeld, zetten een liedje op om een ​​bepaalde manier te voelen of een bepaalde gemoedstoestand te bereiken – maar bevindingen van Matthew Sachs, PhD, student aan de University of Southern California, tonen aan dat muziek misschien een diepere rol kan spelen in therapeutische situaties. Hij suggereert dat je esthetische reactie op muziek een afspiegeling is van de connectiviteit van je hersenen. “Je zou muziek met een therapeut kunnen gebruiken om gevoelens te onderzoeken”, zegt Sachs, die hoopt dat therapeutische muziek van invloed is op de behandeling van manisch-depressieve stoornissen.

Kippenvel
Als je je afvraagt ​​welk nummer specifiek kan helpen om erachter te komen of je een levend, ademend en gevoelsmens bent, zoek dan naar elk nummer dat je rillingen op je rug en kippenvel op je huid bezorgt. Het vinden van zo’n nummer hebben we voor jou alvast gedaan. Luister maar eens naar onderstaande audiovideo. De muziek verlaagt je bloeddruk, hartslag en stress… 

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190721
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?