THE ELDERS | vrede en mensenrechten | sociale evolutie

The Elders

Onafhankelijke denktank

The Elders vormen een onafhankelijke groep van oud-wereldleiders, nobelprijswinnaars en diplomaten met een onafhankelijke stem die werken voor vrede en mensenrechten in de wereld.

Bezoek The Elders op:

The Elders, een hobbelige wandeling naar vrede en mensenrechten

De noodzaak om te blijven werken aan de bescherming van de vrijheden in de wereld is vandaag de dag belangrijker dan ooit. The Elders, een actiegroep van oud-wereldleiders, nobelprijswinnaars en diplomaten zoals Kofi Annan, Jimmy Carter, Mary Robinson en Desmond Tutu, kan zich niet veroorloven om zelfgenoegzaam te zijn.

Autoritaire leiders en het opkomende nationalisme tasten net zoals in het verleden de rechten van de mens aan. In het ergste geval worden mensen in de gevangenis gezet en gedood of zijn de burgers bang voor represailles.

Volgens The Elders, opgericht in 2007 door Nelson Mandela, moet de democratische vrijheid steeds weer luid en duidelijk worden verdedigd. Want zonder vrijheid kan er geen sprake zijn van vrede of veiligheid, rechtvaardigheid, voorspoed of geluk. The Elders willen die vrijheid bewerkstelligen door gezamenlijke inspanning tussen regeringen, media, maatschappelijke organisaties en gemeenschappen en wel op basis van waarheid en tolerantie.

The Elders bestaan nu tien jaar. Om deze mijlpaal te markeren wordt er een jaar lang campagne gevoerd onder de naam Walk Together om samen in solidariteit met mensen over de hele wereld de universele waarden van Nelson Mandela te verdedigen.

De wereld is sinds de oprichting in 2007 enorm veranderd. De wereldwijde financiële crisis heeft miljoenen mensen in armoede gestort. Verwoestende conflicten hebben sommige regio’s vernietigd, vooral in Syrië. Het aantal vluchtelingen is nog nooit zo hoog geweest.

Niet alles is even somber, er is nog hoop en vele kansen. The Elders hebben ook veel weten te bereiken in het kader van ontwikkelingsdoelen, het klimaatakkoord van Parijs en kindhuwelijken. The Elders zijn een eind gekomen, maar er is nog een lange weg te gaan.

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170810

algore

Klimaatactivist Al Gore gaat door

Je kunt van alles beweren van Al Gore, ex-vicepresident van de Verenigde Staten en klimaatactivist, maar hij heeft wel voor een beweging gezorgd.

johangaltung

Prof. Johan Galtung, change agent voor vrede

Prof. Johan Galtung heeft duizenden mensen geïnspireerd om zich voor vrede in te zetten en hij doet dat ook zelf.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?