SPIRITUEEL LEIDERSCHAP | spirituele evolutie

Spiritueel leiderschap is bewuste evolutie

Het woord spiritualiteit geeft veel verwarring en vooral in business; het wordt vaak geassocieerd met religie. Spiritualiteit is in mijn ogen evolutie of het ontwikkelen van de leider in jezelf. Het heeft ook te maken met verbinding met het leven, met jezelf en met anderen.

In een organisatie werken levende wezens, maar in deze samen(bedrijfs)leving zien we de mens als een ding dat succesvolle resultaten moet genereren. We vergeten dat mensen leven in zich hebben. En we vergeten zelf ook dat we een levend wezen zijn. We gaan voor de ratio en voorbij aan ons hart. We gaan voorbij aan onszelf en dus ook aan anderen. Mensen zijn daardoor niet meer in evenwicht, gaan gehaast door het leven om maar niets te hoeven missen. Ze zetten zichzelf en anderen onder druk en zijn gestrest, soms tegen een burn-out aan.

Rust
Mensen vragen zich niet meer af wie ze zijn, wat hen drijft. Als mensen meer met elkaar zouden delen, gaan mensen elkaar beter begrijpen én accepteren. Dat verbindt op een persoonlijk niveau in plaats van op een zakelijk niveau. Doordat we elkaar meer gaan zien, komt er meer rust. Dat is een voorwaarde voor prestatie. Op deze manier gaan mensen zich veilig voelen en dan beginnen ze te groeien naar meer verlichting.

Ik geloof dat leiderschap – of dat nu persoonlijk of zakelijk is – meer kleur kan aannemen.  Kleur geeft licht. Als mensen evolueren naar beter leiderschap en meer licht gaan uitstralen heeft dat een enorme aantrekkingskracht. Ik geloof dat kleur het leven van mensen in positieve zin verandert, maar mensen kunnen er uiteraard voor kiezen om in de grauwheid van het dagelijks bestaan te blijven hangen.

Als leider in leven en business hebben mensen een belangrijke rol in de samenleving te vervullen. Want we hebben een enorme schuld in te lossen. De afgelopen decennia hebben we teveel gegraaid en zijn we vergeten ons als een dienstbare en verbindende leider op te stellen: iedereen werkt alleen maar voor zichzelf. Terwijl we de wereld meer vrede en duurzaamheid zouden kunnen brengen.

Het is belangrijk dat we leren luisteren naar onze innerlijke leiderschapsstem. Die stem komt uit je hart. Het is ook belangrijk met je hart te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Iedereen weet het verschil tussen goed en kwaad, iedereen weet het verschil tussen kleur en grijstinten. Jij kunt met jouw kleur de wereld beter achterlaten. Waar kies jij voor?

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 2010
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Jeannetteterhaar

Evolutionair leiderschap

Jeanette ter Haar (MSc) van Human Life Dynamics: ‘Evolutionair bewustzijn is de motor voor groei en succes.’

Paulien Assink van PAL en authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap

Paulien Assink, reisleider in authentiek leiderschap: ‘Ik geef het beste van mezelf aan de wereld.’

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?