SOUL | wie ben je eigenlijk? | spirituele evolutie

2 januari 2021 | Mary Span | Evolutiegids
Soul, een geanimeerde film over wie je bent

gids voor spirituele evolutieDisney en Pixar Studios brengen een animatiefilm uit die de vragen probeert te beantwoorden: wie ben ik en waar kom ik vandaan?

Ongeacht onze overtuigingen of het gebrek daaraan, zijn de existentiële vragen ‘Wie ben ik’ en ‘Waar kom ik vandaan’ best lastig te beantwoorden. Maar voor de middelbare schoolleraar en muzikant in New York City, Joe Gardner (stem van Jamie Foxx), gebeurde het allemaal heel plotseling.

Joe geeft elke dag muziekles, maar treedt ’s avonds op en speelt piano. Zijn moeder Libba (Phylicia Rashad) runt haar eigen bedrijf en vindt dat Joe zich moet concentreren en zijn tijd moet stoppen met het spelen van piano in clubs. Maar op een gegeven moment wordt hij ingehuurd door de beroemde Dorothea Williams (Angela Bassett) om met haar in het muziekkwartet te spelen. Hij is zo blij, dat hij niet ziet waar hij loopt. Hij stapt een mangat in en valt naar beneden.

Wanneer Joe wakker wordt, is zijn lichaam verdwenen en blijkt hij een ziel te zijn. Hij loopt naar het licht op een hemelse snelweg met tienduizenden anderen in hun zwart-wit ‘geestpakken’. Hij realiseert zich dat hij naar een plek gaat van waaruit hij nooit meer zal terugkeren naar de aarde, dus draait hij zich om en rent weg. Hij probeert terug te keren naar de aarde, naar zijn leven, omdat hij die nog niet heeft afgemaakt. In de geanimeerde film zien we dat Joe zijn leven voor zich ziet gebeuren.

Het verhaal gaat vooral over de zin van het leven en de grote vragen die we hebben. Die vragen worden in de film niet beantwoord, het is meer een verkenning om mensen aan het denken te zetten. Deze prachtige animatiefilm laat allerlei wereldbeelden over de zin van het leven zien, zonder ooit God of engelen te noemen. In plaats daarvan heeft het universum de leiding.

De filosoof Plato was van mening dat zielen werden geschapen en bestonden vóór de conceptie en geboorte en dat mensen werden geboren om opnieuw van het leven te leren. Dit lijkt een belangrijke invloed te hebben op het verhaal van de film, hoewel dit idee werd verworpen door de katholieke kerk, die leert dat elke spirituele ziel onmiddellijk bij de conceptie door God wordt geschapen. De film laat allerlei zaken als reïncarnatie en pantheïsme zien en biedt een sprankje hoop in een verwarde wereld. Soul is een waar wonder en een aanmoediging om naar binnen te kijken. De film is te zien op Disney+.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 210102
Evolutiegids, trendjournalist & publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

future

Goede voorouder worden?

De toekomst die we willen is mogelijk als we maar goede voorouders zijn.

fact

Fake of Fact?

Numerologiegids Gerrit Jansen laat in zijn column de waarheid spreken.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?