SCHEPPER & CO | verklaar jezelf tot schepper | persoonlijke evolutie

Verklaar jezelf vandaag tot schepper en krachtcentrale van jouw wereld!

Je hoeft nooit meer slachtoffer te zijn! Nooit meer! Er is niets mooiers in het leven dan creatie, omdat het je vreugde brengt. Schepping brengt zeggenschap over je leven. Het geeft je het heft in eigen handen. Geen mens is vrij die niet zijn eigen meester is en met leiderschap zijn eigen evolutie voor een betere wereld in gang zet.

Als je gezegd wordt dat je dom bent en je gelooft dat, dan zijn jouw prestaties ook op dat niveau. Je wordt het slachtoffer van je eigen lage verwachtingen. Als je denkt dat je een genie bent, zullen jouw verwachtingen groots zijn en jouw scheppingen kunnen dienovereenkomstig zijn als het je doel is.

Scheppers vroeger en nu
Ik heb vroeger geleerd dat uitvindingen afkomstig waren van genieën, die zomaar uit het niets uitvindingen deden. De stoommachine, de gloeilamp, de straalmotor en de transistor, het waren uitvindingen van Stephenson, Edison, Whittle en Schockley. En dat waren scheppers. En wij? Wij keken ernaar en dachten misschien al bij voorbaat dat wij dat nooit konden bereiken.

Maar met de komst van internet zien we dat nieuwe technologieën zich ontwikkelen uit het combineren van bestaande technologie en nieuwe ideeën. Technologie creëert zichzelf, uit zichzelf. Eigenlijk komen vindingen of vernieuwingen voort uit een geleidelijk en gestaag en met heel veel doorzettingsvermogen zoeken naar de ernaast liggende nieuwe mogelijkheden. Want elke auto is een nagemaakte versie van een eerdere auto. Het is de mens zelf die de auto vormgeeft en niets of niemand anders!

Talent
Je bent wat je voor jezelf kiest te zijn. Je bent wat je talenten in aanleg zijn. Je bent in aanleg namelijk al geniaal. Begin van minuut tot minuut in positiviteit te leven. Begin zelf te denken en te onderzoeken. Word wijzer! Als je goed kunt schrijven, ontwikkel dat dan. Als je goed kunt tekenen, begin te tekenen. Als je goed kunt praten, neem dan het woord. Oefen jezelf op weg naar genialiteit. Evolueer je rijk als geld hetgeen is wat je wilt. Schep een beeld van jezelf als welbespraakt, creatief iemand of wat je ook wilt zijn. Laat je niet ontmoedigen als het in het begin mislukt, start opnieuw. Beschouw falen als een leermoment. Het maakt dat je de zaken omdenkt en dat je de ernaast liggende opties plotseling wél ziet.

Kantelaars
De wereld van vandaag heeft vrijdenkers en durfdoeners nodig, en creatieve beeldkracht. Mensen die kunnen omdenken en zaken in een andere context kunnen zetten. Creativiteit wordt steeds belangrijker en wordt gezien als één van de belangrijkste competenties op de arbeidsmarkt van de toekomst. Gelukkig begint het onderwijs langzaam te veranderen (Het onderwijs is nog te dicterend en te instruerend en zet teveel aan tot het opleiden van examens in plaats van dat ze de talenten van leerlingen ontplooien). Gelukkig zien we dat het hoger onderwijs de studenten al begint op te leiden om onderzoekend, kritisch, ontwerpend, scheppend, participerend en ondernemend te zijn. Ze leren om een leven lang te evolueren: zichzelf en hun omgeving. Lees ons interview met Marjolijn Brussaard van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten, er maar eens op na.

Ja, we hebben onze beperkingen maar ook ons unieke talent. Vandaag de dag zijn miljoenen mensen bezig om vanuit hun talent, passie en ketensamenwerking nieuwe werelden te ontwerpen, hun eigen lichaam te transformeren, het milieu en het weer te beheersen, gedachten te lezen, op een afstand te communiceren, met hoge snelheid te reizen naar andere planeten, van onderop in de samenleving te co-creëren, en te ontsnappen aan de dood om eeuwig te kunnen leven. Het zijn kantelaars, vernieuwers of dwarsdenkers die groepjes van twee, drie, vier of meer vormen en die anders denken en doen. Zij vinden elkaar door complementaire eigenschappen en kennis te combineren. Ze worden eerst uitgelachen, dan genegeerd, dan serieus genomen en dan tegengewerkt. Maar uiteindelijk winnen ze.

Als jij aan je eigen touwtjes begint te trekken, kun je jouw wereld transformeren. Dat is de zin van jouw leven! Maar mocht je het even niet weten, lees dan onderstaand manifest van auteur Brené Brown:

Manifest van de scheppers: de dapperen, kantelaars en vernieuwers

Niets vormt een grotere bedreiging voor critici, cynici en angstzaaiers
Dan degenen onder ons die bereid zijn te vallen,
Omdat we hebben geleerd hoe we weer op moeten staan.

Met ontvelde knieën en een beurs hart;
Kiezen we ervoor de verhalen van onze worsteling onder ogen te zien,
In plaats van ons te verstoppen, om te draaien en te doen alsof.

Als we onze verhalen ontkennen, gaan ze ons bepalen,
As we weglopen voor worstelingen, zijn we nooit vrij.
Dus wenden we ons tot de waarheid en kijken die in de ogen.

We zijn de auteurs van ons eigen leven.

Wij maken liefde uit ons hartzeer,
compassie uit schaamte,
genade uit teleurstellng,
moed uit falen.

Onze kracht is dat we de uitdaging aangaan.
Het verhaal is onze weg naar huis.
De waarheid is ons lied.
We zijn de dapperen en de mensen met een gebroken hart.
Wij staan vandaag sterker weer op.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170102
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
beloningsknop

De beloningsknop: op zoek naar wat ons doet evolueren

Belonen: ‘n effectief middel om gedrag te wijzigen. Mensen worden er blij van. Bovendien is het een leuke boodschap.

johangaltung

Johan Galtung, change agent voor de vrede

Prof. Johan Galtung heeft duizenden mensen geïnspireerd om zich voor vrede in te zetten. Artikel over evolutie in vrede.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?