ROBOTISERING | zakelijke evolutie

De robots evolueren gestaag door

We zullen nog meer projecten en innovaties gaan zien die gericht zijn op robotisering. De impact van technologische ontwikkelingen zullen effect hebben op het hele ontwerpproces en de maakindustrie, en ook op de gebruiksfase. Ze zullen zelfs leiden tot nieuwe vormen van samenwerking en tot andere verdienmodellen. Naar verwachting zal jouw baan ook geraakt worden door robotisering, want de helft van al het werk of taken zal volgens een McKinsey-rapport tegen 2050 door robots worden gedaan.

Kunstmatige intelligentie maakt van machines mensen en van mensen machines. Daarmee manipuleren wij het leven op aarde. Met AI en lerende computers verleren wij te na te denken en te leren. Dit gaat ten koste van menselijke originaliteit, zuiverheid en moraal. Diverse onderzoekers hebben al aangetoond hoe algoritmische systemen fundamentele democratische waarden, zoals het nemen van verantwoordelijkheid, aan hun laars kunnen lappen. Er is geen verbinding meer tussen de mensen die de algoritmes maken en degenen die er door geraakt worden. Wij allen houden te weinig rekening met de gevolgen.

Laten we ervoor zorgen dat de leiders van de technologische industrie hun verantwoordelijkheid nemen. Autonome robots gaan zich steeds meer als echte mensen gedragen. Hoe zorgen we ervoor dat de ethiek en moraal in orde zijn? Heb jij daar goede ideeën voor? Power to the robot, de leiders van kunstmatige intelligentie of de gebruiker? To be or not to be, that’s the question…

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 170912

bionische-mens

Gaan we voor robotevolutie of voor mensevolutie? 

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari, waar gaan we naar toe? 

Het eerste robothotel is geopend…

De Japanse bevolking vergrijst in rap tempo. Overal ter wereld is dat een probleem, maar in Japan is dit probleem nog veel urgenter. In de servicesector bestaat het personeel grotendeels uit jonge mensen. Dus zijn de robotmakers de uitdaging aangegaan om een hotel op te zetten waar weinig personeel rondloopt en waar robots efficiënter te werk kunnen gaan.

Straks 3D-print jij je eigen huis…

De bouw staat erom bekend dat het niet bepaald voorop loopt. Maar nieuwe technologieën zoals robotica, 3D-printen en big data doen wel geleidelijk aan hun intrede. 3D-printen doet intussen ook z’n intrede in de scheepvaart en boordbakkerijen. Het nadeel is dat 3D-printen nu nog relatief veel kost. Dat is een kwestie van tijd. De kosten zullen dalen door verbeterde technologie.

Robots gaan jeans maken…

Jonathan Zornow uit Seattle kreeg een geweldig idee toen hij televisie keek. De voormalige software developer heeft een ongewone hobby: voor het slapen gaat kijkt hij altijd naar het tv-programma How It’s Made.  Een programma over jeans maakte hem alert. Hij zag hoe jeans werden gemaakt en door vele handen gingen. Waarom niet iets eenvoudigers gemaakt? Zo gedacht, zo gemaakt. Bekijk de video maar…

Het nieuwste van het nieuwste in de modewereld…

Ben jij iemand die houdt van aparte mode-accessoires? In de mode zetten ze namelijk ook al robots in.

The goal is to automate us | Shoshana Zuboff, auteur

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?