RICHART SOWA | groen eiland op zee | duurzame evolutie

Richart Sowa

Designer en bouwer

Richart Sowa is a solution oriented eco/inovator who enjoys the vegan and permaculture way of life, singing and playing guitar, painting, functional art and appreciating life more and more.

Bezoek Richart Sowa op:

Richart Sowa: Een groen eiland van plastic flessen

De Britse kunstenaar Richart Sowa is een opmerkelijke man met een evolutievisie. Rishi zoals hij ook wel genoemd wordt, heeft het onmogelijke waar gemaakt: een groen eiland van gebruikte, plastic flessen op het strand van Mexico. Het eiland is een drijvend eco-paradijs geworden, waar geen mens een eiland is…

‘Mijn drijvende eco-paradijs is al twee decennia lang een droom van mij geweest’, zei kunstenaar Richart Sowa. En dat maakte de kunstenaar waar aan de kunst van Mexico. Het eiland is gemaakt van recyclede plastic flessen, houten pallets en zand. Het drie verdiepingen hoge huis heeft twee slaapkamers, een hot tub, drie schelpendouches, zonnepanelen en een keuken. Het huis wordt omgeven door palmbomen, mangrovebomen, fruitbomen en eetbare kruiden en planten. En dat alles groeit op het met zand gevulde eiland. Het eiland is als een navelstreng met het vasteland verbonden door een kabel, heeft zonne-energie en internet.

Richart Sowa wilde vooral zelfvoorzienend zijn en dat is hem gelukt. Vegetariër als hij is, kan hij dagelijks een smoothie van zijn eigen fruit maken. Maar om toch voldoende vitaminen binnen te krijgen, gaat hij dagelijks even naar de plaatselijke winkel. Het lijkt gemakkelijk om zo’n eiland te bouwen en erop te leven, maar het vraagt veel inspanning en arbeid om het eiland weerbaar te houden bij de stormen en orkanen die het land soms teisteren.

Richart Sowa besloot tot de bouw van het eco-paradijs San Pedro Pochutla na een diepe crisis als gevolg van zijn scheiding. Hij maakte een wereldreis om de zin van zijn leven te kunnen vinden. Hij maakte kennis met verschillende religies, maakte portretten en speelde als muzikant op straat om wat geld te kunnen verdienen. In 1996 vertrok hij naar Mexico. De Azteken brachten hem op het idee om een drijvend eiland te bouwen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170610
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
paddenstoelencampus

Duurzaam bouwen met schimmels

Toekomstige constructies: bouwen met schimmels van paddenstoelen. Zelfs in de ruimte gaan ze ermee aan de slag.

forestcity

Smogetende forest city in China

Liuzhou in China gaat een Forest City bouwen. En dat alles om vervuiling tegen te gaan.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?