PROJECT DEBATER | debateren met machine | zakelijke evolutie

Project Debater

Project Debater, een AI-ontwikkeling van IBM, is in staat om het debat aan te gaan op honderd onderwerpen.

De Project Debater geeft argumenten waar je U tegen zegt

Een grote groep journalisten zit in de zaal te wachten tot een machine met een display drie oplichtende lampjes laat zien. De verzamelde menigte wacht op een debat tussen mens en machine. De machine kan weerwoord geven, maar het oogt allemaal niet erg natuurlijk.

De Project Debater is een recente AI-uitvinding van het IBM-onderzoeksteam. Het beste argument dat de spreker tot zijn beschikking heeft, is de mens zelf. De Engelsen zeggen in dit verband: Be the argument. Maar nu is er dus een machine die tijdens een debat altijd een weerwoord geeft. De AI supercomputer kan argumenteren, weerleggen en debatteren met mensen. De Project Debater maakt zelfs grapjes.

Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies, presentaties en op internet spelen debattechnieken een belangrijke rol. Dat gaf een team van computerspecialisten te denken. Zes jaar lang hebben ze gewerkt aan een ongekend systeem dat miljoenen data met allerlei informatie bevat. Aan de hand daarvan werden er argumenten opgesteld. Deze indrukwekkende update geeft de machine én IBM een behoorlijke voorsprong, maar de competitie is nog niet beslist.

Volgens IBM helpt de Project Debater mensen om beter te debateren, niet op basis van emoties maar op basis van feiten. De mens staat nog steeds bovenaan, de robot weet echter steeds meer dichterbij te komen. Met deze AI-vinding geeft IBM de wereld te denken.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180619
Evolutiegids, trendjournalist & publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Hand in hand in De Evolutiegids

Evolutietrends 2020

Heb je nog niets opgepikt van de evolutietrends van 2020? Dan ben je hier op de goede plek!

trump

Stel je voor: er is alleen technologie met goddelijke verhalen

Onze vaardigheid om verhalen te vertellen en technologie te scheppen is groots. De toekomst kan fantastisch of gevaarlijk worden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?