PREFAB HUIZEN | die zichzelf bouwen | duurzame evolutie

Ten Fold

Prefab huizen die in tien minuten gebouwd worden.

Bezoek Ten Fold op:

Opvouwbaar huis omgetoverd tot een leuke woonstek

Het klinkt als iets uit een sf-film, maar steeds vaker zien we dat we dichter bij een futuristische droom zitten dan we denken. Dat bewijst Ten Fold Engineering in ieder geval met hun modulaire en opvouwbare huis.

Ben je op zoek naar een mobiel klaslokaal, een mobiele kiosk of een mobiel huis? En wil je niet teveel tijd kwijt zijn met het opbouwen en afbreken ervan? Dan ben je bij Ten Fold Engineering op het juiste adres. Het bedrijf bouwt namelijk portabele mini-huizen die vanuit een truck kunnen worden opgevouwen en uitgevouwen. En wel zonder computertechnologie. Ten Fold werkt met een speciaal gepatenterd hefsysteem, dat uitgaat van natuurkundige krachten. Een druk op de knop is voldoende om je huis te ontvouwen. Daarna ben jij aan de beurt om het huis te zekeren met een elektrische boor. Het in elkaar zetten is weer net zo eenvoudig.

Eén van de grote voordelen van het systeem is dat je op deze manier relatief goedkoop huizen en appartementen kunt neerzetten. Ten Fold denk echter nog verder en ziet nog vele andere mogelijkheden. Het systeem is bruikbaar voor medische klinieken, huizen in vluchtelingenkampen, scholen en winkels.

De kosten voor zestig vierkante meter bedragen circa 130.000 dollar, maar helaas zijn deze systemen nog niet beschikbaar voor consumenten. Waarschijnlijk komen de opvouwbare huizen eind 2018 in Europa op de markt.

Auteur Mary Span |©EVOLUTIEGIDS | 180115

Deel de kennis van De Evolutiegids

Fijnstof in huis

20-09-20: Van het fijnstof dat we binnenkrijgen, wordt 80% ingeademd in de eigen woning, blijkt uit TNO-onderzoek. Het fijnstof komt grotendeels van buiten, maar ook via koken. Sinds 2015 voorziet bouwer Heijmans al zijn woningen van een slimwonenpakket met automatische wifi en sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Bron: FD.

Wonderwoods

20-09-20: Tegenover de Jaarbeurs in Utrecht start de bouw van Wonderwoods, een gebouw met twee toren met daktuinen en beboste gevels. Er komen bijenkasten voor de bestuiving, vleermuiskasten en op de bovenste verdieping een kast voor slechtvalken. Dat alles zorgt voor het herstel van een doorgeslagen ecosysteem. Bron: FD.

Het Ten Foldsysteem zit zo in elkaar dat er naast huizen ook grote panden geplaatst kunnen worden. Zodra het blok staat, heeft het nog geen tien minuten nodig om zichzelf te ontvouwen en in volle glorie te schitteren. Dat heeft Ten Fold Engineering goed bekeken.

Dakevolutie | Evolutiegids

Steden kiezen luchtruim met optoppers

Steden als Amsterdam en Rotterdam willen daken vergroenen en het potentieel te gelde maken.

Mobiel wonen | Evolutiegids

Mobiel wonen? Dat zou leuk zijn!

Het is design. Het is klein maar fijn. Het is een Coodo, een exclusief high-tech mobiel huis ontworpen door het Duitse Lofts To Go.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?