OPRAH WINFREY | levenslessen | persoonlijke evolutie

De levenslessen van Oprah Winfrey

De levenslessen van Oprah Winfrey

Oprah Winfrey steelt vaak de show, want ze is nog steeds de koningin van levenswijsheid. Ze gelooft niet in mislukking en belichaamt de Amerikaanse droom op en top. De inmiddels mid-zestiger is een gelukkige vrouw die totaal geen moeite heeft met het ouder worden. En ze geeft nog steeds haar wijze levenslessen door aan mensen die ervoor open staan.

Oprah Winfrey is een fascinerend rolmodel in de Amerikaanse showbizz. Ze is producent, publicist, boekrecensent, actrice en een internationale beroemdheid. Ze heeft een VIP-status en is naast tv-presentator ook een welzijnsgoeroe.

President
Haar jeugd was er een van sexueel misbruik en armoede, maar dat belette haar niet om van haar leven een succes te maken. Ze gebruikt haar levensverhaal om onderdrukte vrouwen aan te moedigen. Winfrey is aan power player in wereld van entertainment. Niet alleen doet Oprah Winfrey het op tv uitstekend, haar beeltenis verkoopt meer tijdschriften dan welk fotomodel ook. Ze mengde zich ook even in de verkiezingsstrijd en wordt door sommigen graag gezien als de volgende president van de VS. In 2018 verklaarde ze beslist dat ze niet in die carrière geïnteresseerd was.

Informatieve stijl
De TV-shows van Oprah Winfrey waren belangrijk omdat ze als eerste zwarte vrouw toetrad tot een beroep dat traditioneel werd gedomineerd door blanke mannen. Ze koos ervoor om in het midden van de jaren 90 een vriendelijke, zachte en meer informatieve stijl in haar talkshows te gebruiken, in tegenstelling tot de meer strijdlustige en confronterende stijl van haar mannelijke concurrenten. De talkshow van Winfrey eindigde in mei 2011, na 25 jaar en meer dan 5000 afleveringen. In 2000 begon ze met haar magazine O, waarvan ze publicist en hoofdredacteur was (tot 2009). Het magazine is nog steeds een succes. In 2011 begon ze met OWN, een Amerikaans betaaltelevisiekanaal dat gezamenlijk eigendom is van Harpo Productions en Discovery. Apple is zelfs een samenwerking met haar aangegaan om samen online programma’s te gaan maken. Apple wijst in een verklaring op haar onvergelijkbare vaardigheid om zich te verbinden met toeschouwers in de hele wereld.

Maar Oprah mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met inspirerende levenslessen! Als Oprah praat dan luistert de wereld. Ze zegt: “Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt. Het vermogen om te triomferen begint altijd bij jezelf. Altijd.” Of zoals deze:

Oprah's sleutel tot succes

Sleutel tot succes
‘De sleutel tot vervulling, succes en geluk? Vervul de opdracht van je ziel. Ik geloof dat iedereen een ziel heeft en zijn eigen persoonlijke spirituele energie. 
Al het goede uit mijn leven komt voort uit mijn innerlijk, daarom voel ik me zo authentiek. Als je dat doet, win je.’

Maak het verschil

Maak verschil!
‘Het is verleidelijk om onverschillig te blijven bij alle geweld dat 24/7 de aandacht krijgt van de media. De nieuwe tijden vragen om een standpunt, jouw standpunt! Met alle moed die je maar kunt opbrengen. Waar wil jij voor gaan? Laat je passie spreken! Als je iets belooft, hou dan je belofte. Doe het werk waar je voor wilt gaan, hou vol en maak je handen vuil.’

Wees jezelf met De Evolutiegids

Prestatie
‘Op het moment waarop ik stopte met proberen om iemand anders te zijn kwam mijn ware ik tevoorschijn. Je levensreis is bedoeld om te leren authentiek te worden en om je hoogste, ware expressie van jezelf als menselijk wezen te realiseren. En dat kun je het beste doen via je werk en je relaties.’

Haar mooiste levenslessen kwamen van schrijver, dichter en burgeractivist Maya Angelou (†2014). Ze zei ooit tegen Oprah: ‘Baby, you know, you need to know that when people show you who they are, you believe them the first time. Your problem is, it takes you 29 times to see the same lesson coming in a different skirt, wearing a different pair of pants.‘ 

Metime Oprah Winfrey

Ik-tijd
‘Ik geef mezelf minimaal één (en als het echt goed gaat, twee) stiltemomenten per dag,’ schreef ze op haar website, die gewijd is aan de kracht van meditatie. ‘Twintig minuten in de ochtend, twintig in de avond.’

Oprah’s Life Class:

Yes We Can

Yes You Can!

In je kracht gaan staan en een nieuwe start maken, hoe doe je dat? Om in jouw kracht te komen zul jij je overtuigingen moeten laten gaan.

spiegeltje

Vergroot je zelfwaardering

Je hoeft geen uitzonderlijk mens te zijn om gezond zelfvertrouwen te hebben. Je kunt echt veranderen.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?