ONE YOUNG WORLD | positieve verandering | zinvolle evolutie

One Young World

Global forum for young leaders

Ben je een jong talent met een wereldidee? Join One Young World!

One Young World is opgericht in 2009 door David Jones en Kate Robertson. Deze in het Verenigd Koninkrijk gevestigde non-for-profit vereniging roept jonge leiders uit de hele wereld op om in verbinding met anderen positieve verandering te realiseren.

Elk jaar organiseert One Young World uit Londen een summit waar wereldwijd jonge talenten uit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, universiteiten en overheid en bekende wereldleiders zoals voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, Desmond Tutu bijeen komen om ervaringen uit te wisselen. Er doen 196 landen mee. In 2018 wordt de summit in de stad van de Vrede georganiseerd: Den Haag, van 17 tot 20 oktober. Tijdens de One Young World-dagen komen jonge leiders in spe samen om oplossingen te vinden voor de meest prangende wereldproblemen. Typische One Young World-thema’s zijn vrede, rechtvaardigheid en duurzaam ondernemen.

Commitment
De summit wordt steeds op een andere plek in de wereld georganiseerd, waar deelnemers vervolgens uitgebreid in aanraking komen met wereldleiders, internationale captains of industry en vooraanstaande thought leaders. Tijdens de summit, die toegankelijk is voor jongere leiders van 18 tot 30 jaar, wordt gedebatteerd over urgente maatschappelijke problemen en worden innovatieve oplossingen uitgewisseld. Aan het eind van de summit schrijf iedere deelnemer een commitment voor zichzelf waar hij of zij aan wil werken. Je kunt bijvoorbeeld vluchtelingen vooruit helpen, de summit bij een groter bedrijf op de agenda zetten of een weekendschool in een achterstandswijk willen organiseren.

Interne beïnvloeding
Nieuwe ideeën zijn er altijd genoeg, maar het is zaak binnen een organisatie ruimte te scheppen om waardevolle ideeën te realiseren. Een van de waardevolle bijdragen tijdens de laatste summit ging over hoe je binnen een onderneming het intern ondernemerschap kunt bevorderen. Je hoeft niet altijd van de olietanker af te springen om een andere koers te varen, je kunt intern ook zaken beïnvloeden. Het is daarom van belang om een sense of urgency bij het bestuur of directie van een organisatie te creëren, zodat het idee van een jonge leider echt van de grond kan komen.

Pushen
De jonge generatie realiseert zich wel degelijk dat zij de eersten zijn die te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering en dat zij vermoedelijk ook de laatste generatie zijn die er iets aan kan doen. De jonge talenten binnen One Young World willen hier aandacht voor en pushen bedrijven en overheden om hun duurzaamheidsstrategie niet alleen op de toekomst te richten maar ook na te denken over een strategie voor het heden.

Toegang
De volgende summit vindt plaats in Londen van 22 tot 25 oktober 2019. Helaas is de summit niet toegankelijk voor iedere jongere. Zo krijgen 150 Nederlandse jongeren toegang tot het evenement, veelal gesponsord door grote bedrijven, en zal de internationale media haar vizier op de Lage Landen richten. Zeker is dat meerdere seminar-leiders van eigen bodem zullen komen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180606
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
janterlouw

Jan Terlouw heeft vertrouwen in de jeugd

2getthere_susannetendoesschate

2GetThere helpt jongeren op weg

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?