NOTPLA | duurzame verpakkingen uit zeewier | duurzame evolutie

NOTPLA

Eetbare fles van alternatief plastic

Notpla creëert duurzame verpakkingsoplossingen die vanzelf verdwijnen.

Notpla laat duurzame verpakkingen verdwijnen

Het team van ontwerpers, ingenieurs en ondernemers uit Londen, Frankrijk en Spanje deed iets wat nog nooit eerder was gedaan. Uit zeewier en planten eetbare verpakkingen maken. Terwijl de wereld blijft praten om in de publieke en private sector duurzaam te worden, creëren innovators in Londen onder de bedrijfsnaam Notpla nieuwe duurzame oplossingen.

Plastic voor eenmalig gebruik is een wereldwijd probleem. Met de schadelijke effecten die het heeft op het milieu, is er sprake van een wereldwijde verschuiving naar ondersteuning van duurzame alternatieven. Steeds meer bedrijven zoeken naar duurzame alternatieven voor de op olie gebaseerde plastic verpakkingen. Kunststof heeft minimaal 450 jaar nodig om af te breken. De acht miljoen ton plastic die elk jaar in de oceanen terechtkomt, lost nooit volledig op. We zijn goed op weg om in 2050 meer plastic in onze zeeën te hebben dan vis.

Ohoo water sachet van Notpla

Recycling
Recycling van plastic doet weinig meer dan een pleister plakken op een gapende wond. We hebben ondernemers nodig die de oorzaak weten aan te pakken en innovatieve producten weten te bedenken die de wereld om ons heen rein kunnen houden.

Notpla met eetbaar waterzakje Ohoo

Notpla, een duurzame start-up in Londen, is ontstaan vanuit Skipping Rock Labs. De nieuwe start-up is opgericht in 2013 door Rodrigo Garcia Gonzalez en Pierre Paslier tijdens hun studie aan het Imperial College en het Royal College of Art. Nu ontwerpen een team van ingenieurs, ondernemers en designers onder de naam Notpla duurzame en flexibele verpakkingen die zelfs eetbaar zijn.

Circulaire economie
Notpla’s product is gemaakt van een eetbaar membraan van zeewier. Het bevat zowel een alternatief voor plastic als water en het is zowel eetbaar als biologisch afbreekbaar. Binnen 6 weken zelfs! Hiermee passen de verpakkingen van biologische oorsprong goed in de circulaire economie.

Eetbaar waterzakje
Het biologisch afbreekbare sachet kan plastic flessen, kopjes en zelfs verpakking met saus en kruiderijen vervangen. Deze kunnen worden gevuld met elke vloeistof, van chocolade, cocktails tot energiedranken. Een van de grootste muziekevenementen van het Verenigd Koninkrijk, Glastonbury Festival, heeft plastic drankflessen voor eenmalig gebruik in 2019 in de ban gedaan. Daarvoor in de plaats heeft Notpla eetbare waterzakjes onder de naam Ohoo, gemaakt van gerst, uitgedeeld. “Ik ben blij dat we samen kunnen voorkomen dat meer dan een miljoen plastic flessen voor éénmalig gebruik worden gebruikt op het festival”, aldus Emily Eavis, medeorganisator van Glastonbury.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190712
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Howard Weinstein Solar Ear

Howard Weinstein transformeert hoop in geluid

Omdat gehoorapparaten voor miljoenen arme mensen buiten bereik zijn, heeft Howard Weinstein oplaadbare hoortoestellen ontwikkeld.

marydelano2

Mary Delano’s amarant verhelpt voedselprobleem

Activiste Mary Delano zweert bij amarant, een plant die door de Azteken als het geheim van gezondheid werd beschouwd….

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?