NINA ELSHOF | FENGSHUIGIDS | PROFIEL

PROFIEL NINA ELSHOF | FENGSHUIGIDS

Home is where everything comes together; working & living.
Open the door to a more happy and conscious life.

Ik zal een jaar of acht zijn geweest toen mijn vader een nieuwe fauteuil kocht. Heel spannend: een draaifauteuil van zwart leer op een voet van chroom. De stoel kreeg een heel prominente plek in de kamer – voor de tv uiteraard – en het was echt de stoel van mijn vader.

Op-de-kop-huis
Als hij er niet was, kroop ik in de stoel en liet mezelf zachtjes ronddraaien met het hoofd achterover, zodat ik eigenlijk alleen het plafond zag en een stukje van de muren. Dat kon ik heel lang volhouden. Tijdens dat draaien in die fauteuil fantaseerde ik over een ‘op-de-kop-huis’ waarbij je leefde op het plafond, die dan de vloer zou zijn. Het egale, smetteloze wit en de leegte van dat plafond sprak me erg aan. Ik kon me in mijn fantasie voorstellen dat het erg fijn zou zijn om in zo’n smetteloze en ruimtelijke omgeving te leven. Geen rommel, geen spullen die in de weg staan, die schoongehouden moeten worden of de aandacht afleiden, geen wanorde – alleen maar leegte en eenvoud. Vooral eenvoud. Een ruimte vrij van obstakels die als een blank canvas de mogelijkheid zou bieden om het geheel naar eigen inzicht te vullen met mezelf. Het idee alleen al maakte me helemaal blij. Niet dat het bij ons thuis een troep was, maar instinctief voelde ik toen al aan dat de spullen die je in je leven en in je huis om je heen verzamelt, aandacht vragen en onderhouden moeten worden.

Dat ze fysiek ruimte innemen is onvermijdelijk, maar ik kon me ook voorstellen dat ze de ruimte energetisch vullen met de verhalen die aan hen kleven en gebeurtenissen waar ze je aan herinneren.

Leegte
Inmiddels weet ik dat het lastig is dit kinderlijke ideaalbeeld van een smetteloze leegte overeind te houden: als je niet oppast wordt je huis – wordt je leven! – al snel een verzamelplaats van allerlei spullen die schijnbaar buitengewoon onmisbaar zijn, maar die ondertussen behoorlijk in de weg kunnen staan en je vast kunnen houden in het verleden. Vooral als je je huis ook nog deelt met een partner en wellicht een stel kinderen, kan de toename van spullen die hun intrek in je huis nemen ongemerkt tot ongekende omvang groeien.

Zonder dat je er erg in hebt vormt het leven, vormt je huis zich om je heen. Natuurlijk ben je daar zelf bij, maar hoe bewust ben je je daarvan? Hoeveel zeggenschap heb je daar over?

Zoektocht
Zowel in mijn werkzame, als in mijn privé leven heb ik vele aspecten van het wonen onderzocht. Het bracht mij op een zoektocht die mij via geomantie, het eco-biologische bouwen, de kleurenleer van Aura Soma en interieurvormgeving bij Feng Shui deed uitkomen. Toevallig, dat wel. Ik had er nog nooit van gehoord tot een vriend mij erop attent maakte. Bij mijn eerste kennismaking met Feng Shui ging mijn hart open en was diep geraakt: dít was het waar ik al die tijd naar op zoek was geweest!

Feng Shui is oud, heel oud, maar ontegenzeggelijk actueler dan ooit. Feng Shui geeft argumenten aan je gevoel, het helpt om de beleving van een ruimte inzichtelijk te maken en waar nodig te verbeteren. Dit stelt je in staat om keuzes te maken die gebaseerd zijn op inzicht en bewustzijn en die voorbijgaan aan trends en mode maar deze juist overstijgen.

Avontuur
In de meer dan twintig jaar dat ik nu met Feng Shui werk, heb ik de wereld van Feng Shui tot in de uithoeken leren ontdekken. Het was een waar avontuur dat gelukkig nog lang niet afgelopen is en zelfs vorm heeft gekregen in een meer eigentijdse benadering met Conceptual Feng Shui.

Bewust maken
Met mijn werk als auteur, spreker, docent en adviseur wil ik je bewust maken van de invloed die de omgeving heeft op ons welzijn. En ik wil je hierin vooral de handvatten geven om met deze kennis niet alleen je directe woon- en werkomgeving maar ook je leven en jouw welbevinden beter in balans te brengen en te optimaliseren.

IN DE MEDIA

Interview met de EVOLUTIEGIDS 

NCRV-interview met Sarah Marijnissen: de invloed van ons huis 

Artikel: Harmonie in huis 

Artikel: De astrologen zitten er niet helemaal naast 

Boek: Huis & Ziel, de spirit van het opruimen 

Boek: Spiritualiteit werkt bij het opruimen 

Boek: Spiritualiteit werkt in je huis 

NINA’S FUNCTIES

Nina Elshof

  • Auteur
  • Internationaal spreker
  • Master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki astrologie
  • Directeur en hoofddocent Feng Shui Academie
  • Partner kennis- en evolutienetwerk van de Evolutiegids.

NINA’S ADRES

         

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd
RSS
Facebook
Facebook
LinkedIn

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?