NIK SPENCER | uitvinder van de HERU | duurzame evolutie

Nik Spencer

Uitvinder

De powermachine HERU maakt van afval warmte.

 

Nik Spencer maakt met HERU warmte in huis

De Britse uitvinder Nik Spencer heeft een machine ontwikkeld die warmte produceert. De Home Energy Recovery Unit ofwel HERU, werkt in drie verschillende fasen.

Hij is een serie-ondernemer. Nik Spencer (48) is uitvinder van succesvolle start-ups, meestal in de refuse en recycling business. Nu heeft hij een machine ontworpen die het huisafval omzet in warmte, de Home Energy Recovery Unit HERU. De HERU is de eerste oplossing voor huishoudelijk afvalbeheer en gebruikt pyrolyse bij lage temperatuur om huishoudelijk afval om te zetten in brandstof die kan worden gebruikt voor het verwarmen van water voor huishoudelijk gebruik.

Hoe werkt het?
Door pyrolyse bij lage temperatuur te gebruiken, wordt afval omgezet in kool (vaste brandstof), olie, water en gesynthetiseerd gas, dat wordt gereinigd voordat het efficiënt wordt afgevoerd naar de atmosfeer. De zelfstandige eenheid heeft de afmetingen van een afvalcontainer. Het systeem is ongelooflijk energiezuinig, met elke 1kWh elektriciteit die wordt verbruikt om de unit van stroom te voorzien die 2,5 kWh aan warmte-energie genereert. In eenvoudige termen verandert de HERU afval in een hulpbron. Als het op ruime schaal wordt toegepast, zijn de implicaties van de HERU vergaand. Het zou kunnen leiden tot minder afval en besparing op brandstof.

Milieudienst passé
De HERU zou perfect passen in sociale woonwijken. Stel je het scenario voor: als elke woning in een straat afval gebruikt om energie op te wekken, zou de afhaaldienst niet meer langs hoeven te komen om te containers te legen. Als mensen deze powermachine op grote schaal zouden gaan gebruiken, zouden gemeenten aanzienlijke besparingen kunnen realiseren.

Wanneer te koop?
De HERU kan per keer 7 kilo voedsel of 4 kilo gemengde materialen verwerken. Naar verwachting is de HERU vanaf 2020 te koop voor ca. 4.500 euro.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180702
Evolutiegids, trendjournalist & publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?