EVOLUTIETIPS | zes redenen waarom netwerken je leven verrijkt

Netwerken verrijkt je leven

Netwerken verrijkt je leven. Omarm het! Zes redenen waarom…

Wat kun je betekenen zonder een netwerk? Niet veel. Samen met anderen kun je een positieve verandering teweegbrengen. Vooral als start-up met een goed idee kun je hulp en connecties goed gebruiken, maar ook als je meer vrienden in je leven wilt hebben. Netwerken lastig? Welnee, het is leuk en het verrijkt je leven en business. Hier geef ik je zes redenen waarom je netwerken zou kunnen omarmen.

1.Netwerken en verbinden is een natuurlijk gegeven
Netwerken wordt ons op een natuurlijke manier van jongs af aan bijgebracht en ingeprent. Hoe makkelijk maken jonge kinderen niet contact met andere vriendjes in de straat of de buurt? Kinderen lopen gewoon naar andere kinderen toe en gaan met elkaar spelen. Ze denken er niet eens over na. Ze doen het gewoon.
Onze familie is vaak ons grootste netwerk. Daar leren we om goede ouders en vrienden te zijn. Maar familie is minder geschikt om je te helpen bij het veroveren van een baan, een carrièreswitch, investering in een nieuwe onderneming of bij gezondheidsproblemen. Waar kun je dan raad halen? Bij je netwerk! Sommige mensen kunnen een geweldige mentor, rolmodel of schakel zijn als je ze maar om hulp vraagt. Want iemand die vraagt, wordt geholpen.

2.Netwerken is goed voor je gezondheid
Verbeteren sociale banden onze gezondheid? Ja, onderzoek toont aan dat sociale contacten zorgen voor minder griepaanvallen, langer leven, beter herstel van ziektes. Sommigen zeggen dat eenzaamheid net zo schadelijk is als roken. Als we meer in gezelschap van anderen zijn brengt dat saamhorigheid, blijheid, dankbaarheid en een gevoel van eenheid.

3.Netwerken zijn overal te vinden
De meeste netwerken groeperen zich rondom een bepaald thema. Zo zijn er businessnetwerken, lezingen en evenementen rondom een bepaald onderwerp, filosofische netwerken, internationale netwerken, vrouwennetwerken, culturele bijeenkomsten, enzovoorts. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel groeperingen te vinden waar je je thuis kunt voelen. Als vrouw kun je tegenwoordig bij allerlei vrouwenclubs aansluiten. Zoals de Soroptimisten, de businessclub Vice Versa of de Unie van Vrouwelijke Ondernemers Nederland. Het mooie van vaste netwerken is dat je krachtige persoonlijke relaties met elkaar kunt opbouwen. Je kent elkaar zogezegd beter en je kunt elkaar de helpende hand toesteken.


4.Delen maakt het leven gemakkelijker
We hebben allemaal wel eens slechte dagen. Dan kruipen we het liefst in een holletje, maar we kunnen onszelf niet toestaan om weg te kruipen en niets te doen. Je wordt er alleen maar verdrietig, gedeprimeerd en emotioneel van. Bouwen aan een netwerk is in het begin misschien lastig, maar hoe meer je in een bepaald netwerk groeit hoe meer support en vriendschap je zult ervaren. Als je er maar voor openstaat. Ik ben nu al langer als coach werkzaam en ik zie mensen die juist graag andere mensen willen helpen in plaats van zichzelf. Vooral vrouwen vinden het moeilijk om hulp te accepteren. Het liefst willen ze sterk overkomen. Maar waarom eigenlijk? Mensen zijn van nature bereid om je een helpende hand toe te steken. Accepteer dat anderen je willen helpen. Ze bedoelen het goed. Op jouw beurt kun je hen weer van advies dienen.

5.Onze samenleving runt op netwerken en verbinding
In de 21e eeuw is alles gebaseerd op samenwerken en co-creatie. Of we het nou over burgerparticipatie, sociale netwerken, mantelzorg, business of internationale samenwerking hebben. Samen kunnen we immers meer dan alleen. De Rotary’s, de Soroptimisten, sociale ondernemingen, de goede doelenorganisaties spelen allen een betekenisvolle en zinvolle rol in de samenleving.

6.Netwerken en verbinding zoeken is leuk!
Ik geloof dat we hier op de aarde zijn gekomen om vreugde te ervaren en om te evolueren, samen met anderen. Niets is fijner dan goede vrienden om je heen te hebben en met elkaar te delen. Je wordt er rijker van. Niets is leuker dan dat!

Welke stappen zet jij vandaag om een handreiking te doen, om anderen te helpen of te worden geholpen door anderen? Welke stap zet jij vandaag om je aan te melden voor een netwerk?

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 161201
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
bewusteevolutie

Wat is jouw evolutieverhaal? Evolueer jij wel bewust?

Survival of the fittest geldt niet meer, want iedereen kan nu oud worden. Evolueren wij nog wel?

Legien Kromkamp

Word lid van de Soroptimisten. Een wereld gaat voor je open

Legien Kromkamp is al jaren lid van de Soroptimisten in Twente. Een club van vrouwen die goede doelen nastreven.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?