NANO-EVOLUTIE | nanochip heelt wonden | vitale evolutie

Tissue Nano-evolutie

Ohio State University

Lichaamscellen kunnen nu via nanotechnologie worden gerepareerd.

Volg Ohio State University op:

Nano-evolutie: beschadigde cellen herstellen in fractie van seconde

Onderzoekers van de Ohio State University Wexner Medical Center en Ohio State’s College of Engineering hebben een nieuwe technologie ontwikkeld, Tissue Nanotransfection (TNT). Deze technologie zorgt voor herstel van beschadigde cellen van organen en lichaamsweefsel.

Nee, het is geen fakenews. Het kan nu écht! Onderzoekers van de Ohio State University Wexner Medical Center en Ohio State’s College of Engineering kunnen binnen een fractie van een seconde beschadigde lichaamscellen repareren.

Wat betekent dat in de praktijk? Er wordt een chip vol nanotechnologie op de beschadigde huid geplaatst. Vervolgens wordt er een energiestroompje via de nanochip op gang gebracht die de beschadigde cellen herprogrammeren in vasculaire cellen. Dat betekent dat van huidcellen andersoortige cellen kunnen worden gemaakt met lichaamseigen DNA. De huidcellen worden dan omgezet in vasculaire cellen (bloedvat of ader). Dit proces duurt een enkele seconde. Daarna kan de nanochip gelijk worden verwijderd. Een been met verwondingen is na een week geheeld. Ongelooflijk, maar waar.

Maar waarvoor kan de Tissue Nanotransfection worden ingezet? Bij dreigende amputatie, reparatie van lichaamsorganen, weefsel, zenuwen, beroerten en misschien in de toekomst ook bij ziekten als kanker, alzheimer en parkinson.

Maar zover is het nog niet. Na testen op muizen en varkens zullen er de komende tijd ook klinische testen gedaan worden op mensen.

Staan we met deze evolutie aan de vooravond van onsterfelijkheid? Kunnen we straks alle lichaamseigen cellen vervangen door nieuwe en daardoor een eeuwig leven tegemoetzien? We zitten nu midden in een evolutionaire kwantumsprong, waarbij de meest verschrikkelijke ziektes door de recente technologische evolutie daadwerkelijk genezen kunnen worden. Wat betekent dat voor jou en mij? Feit is dat de wereld met dit soort evoluties helemaal op z’n kop zal worden gezet. Misschien moeten we het daar maar eens over hebben…

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 171113
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
christina_aguilera

Gaan we voor mensevolutie of liever voor robotevolutie?

Gaan we leven als half mens en half machine? Wie is dan de leider? En waar is de ethiek?

maryloujepsen

Wordt technologische telepathie mogelijk?

Mary Lou Jepsen, oprichter van Openwater, heeft een scannende visie. Ze wil telepathische technologie mogelijk maken.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?