MEDITATIE | lichtwerk vanuit liefde

Lichtwerk in de Evolutiegids

7 maart 2022 | Mary Span | Evolutiegids

Lichtwerk vanuit liefde

gids voor spirituele evolutieZeker in deze turbulente tijd is het belangrijk om te mediteren, om meer licht te brengen in een wereld die in crisis is. Genezende meditatie is hard nodig. In de meditatie vraag je aan het eind om de best mogelijke uitkomst voor alle betrokkenen. Vergeet daarbij niet om het hogere Licht te danken voor de ondersteuning.

Europa is helaas opnieuw het strijdtoneel. De Oekraïne staat in brand. Vandaag geef ik je een meditatie om licht en vrede over de wereld te verspreiden. Ga geen mentale, morele of politieke strijd aan met het collectief bewustzijn, met de bestaande machten en krachten daar. Dat versterkt het alleen maar. Maar richt je in een moment van stilte op je innerlijk, je hart. Dat is de krachtigste sleutel tot een nieuwe wereldorde.

Er zit een unieke trilling in jou.

Het gaat erom te zien wie je bent en wat je komt uitdrukken in deze wereld. Ik vraag je om nu diep in jezelf te zakken. Ga met volledige aandacht naar je eerste chakra, die zich bevindt bij het stuitje. Trek als ’t ware het stuitje door naar het centrum van de aarde en blijf daar met je aandacht totdat je voelt dat je verbinding hebt gemaakt met de aarde. Dat merk je doordat je adem ook meegaat naar het onderste deel van je lichaam. Het duurt altijd even voordat die verbinding tot stand is gebracht. Heb dus geduld.

Als er gedachten opkomen, ga dan weer rustig met jouw
aandacht naar het centrum van de aarde.

Doe vervolgens hetzelfde met het tweede chakra, dat zich in de onderbuik bevindt. Trek in gedachten dit niveau door naar het centrum van de aarde en voel hoe je daar verbinding maakt. Pas als je verbinding hebt gemaakt, kun je naar het derde chakra om hetzelfde te doen. Voel de energieën en laat ze dan diep op je inwerken en door je lichaam stromen.

Ik vraag je nu om diep in je hart te zakken, het centrum midden in je borst. Ga daar met je volledige aandacht naartoe en stel je voor dat er in je hart een poort zit, een poort naar jouw zielsenergie, jouw unieke trilling. Maak verbinding met je ziel en voel de liefde. Je hoeft er alleen maar kort aan te denken om de verbinding te maken. Blijf met je aandacht bij je ziel en maak van daaruit contact met het hogere Licht.

Blijf met je aandacht bij dit Licht, je hoeft alleen maar
contact te hebben. Meer niet.

Je hoeft niet te denken, niet te oordelen, alleen maar bij dit Licht te blijven, in liefde. Liefde is vooral heel zacht en ruimte scheppend. Liefde laat zijn, accepteert en geeft ruimte. Ze is warm en gastvrij. Voel het gewoon. Wees dankbaar voor het mooie wat je mag ervaren.

Om het nog iets helderder te krijgen: stel je voor dat jij tegenover een ander mens staat. Het hoeft niet een specifieke persoon te zijn. Beeld je nu in dat jij jouw hart met het hogere Licht laat uitstromen naar die persoon, die staat voor de mens in het algemeen. Neem waar wat dat licht doet als het energetisch uitstroomt naar de wereld. Geef liefde, aan wie het ook is. Dat is wat jij komt bijdragen, komt delen met de wereld hier. Als jij in contact staat met het hogere Licht en dus liefde, dan geef je iets moois. Het geven kost niets, je geeft niet alleen aan de ander maar ook aan jezelf. Ontvang het hogere Licht en laat alles stromen! Voel hoe het je vitaliseert, want je wordt gedragen door de krachten van het Licht.

Ik vraag je nu om je voor te stellen dat er Licht stroomt vanuit jouw ziel naar die figuur die de mensheid vertegenwoordigt. Ga naast hem staan en geef aan dat je hem of haar begrijpt, zonder te oordelen. Stel je voor dat jouw Licht als een zachte liefdesbries uitstroomt naar die persoon. Jouw Licht maakt mensen bewust van hun eigen ziel. Dat is wat de mensheid het meest nodig heeft: herstel van het contact binnenin met de levende ziel. Dat zal vanzelf de wereld raken.

De wereld heeft jouw Licht hard nodig.

Ga daarna terug naar jouw zijn, jouw lichaam en voel de liefde in jezelf. Voel hoe mooi dat is. Wees er dankbaar voor. Voel hoeveel rust er in je is en kom langzaam terug. Laat de vrede in jezelf er gewoon zijn. Wees dankbaar voor wat je hebt mogen ervaren en wat je hebt mogen geven. Sluit – als je dat kunt – af met een gebed voor jezelf en de wereld.

Ik dank je voor jouw aandacht, jouw inbreng en jouw zijn.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 220307
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?