OVER ONS | evolutiegids voor zinvolle [zelf] evolutie

Zonder Spreekbuis geen Evolutiegids

Profiel

Wij zijn de nr. 1 EVOLUTIEGIDS voor iedereen die inspiratie zoekt over zinvolle [zelf] evolutie. Ons online magazine geeft informatie, inzichten en trends over duurzame, persoonlijke, sociale, spirituele, vitale en zakelijke evolutie. Haal eruit wat jij op dit moment nodig hebt om in beweging te kunnen komen. De 21e eeuw laat nieuwe geluiden horen: die van zinvolle evolutie en een integrale wereld. En dat is al ingewikkeld genoeg. Daarom willen wij jouw evolutiegids zijn.

Evolutiegids & transitieplatform

Wij serveren je een digitale evolutiegids met boeiende interviews, opmerkelijke inzichten, oude en nieuwe wijsheden en vooral stof tot nadenken. We vragen het aan mensen in bedrijven, in de politiek, professionals, laag- en hooggeleerden, initiatiefrijke burgers en aan bekende en minder bekende Nederlanders. Mensen en hun initiatieven, waarvan je niet wist dat ze bestonden, komen in beeld.

De bewijzen voor evolutie komen uit verschillende evolutiewetenschappen: biologie, business, ecologie, economie,  filosofie, geneeskunde, genetica, kunst, kwantum-natuurkunde, leiderschap, literatuur, psychologie, spiritualiteit en experimentele evolutie. Alles blijkt nuttig om je (meerkleurige) wijsheden aan te reiken die zullen leiden tot integraal leiderschap en een rijker leven.

Steven Pinker over de zin van het leven:

Als wezen met een bewustzijn heb je de potentie om tot ontplooiing te komen. Je kunt je vermogen om te redeneren verfijnen door te leren en te debatteren. Je kunt op zoek gaan naar verklaringen die de natuurlijke wereld door middel van de wetenschap biedt, en naar inzicht in de menselijke conditie door middel van kunst en geesteswetenschappen. Je kunt optimaal gebruikmaken van je vermogen om genot en voldoening te ervaren, dat je voorouders in staat stelde te gedijen, wat jouw bestaan mogelijk maakte. Je kunt de schoonheid en overvloed van de natuurlijke en culturele wereld op waarde schatten. Als nakomeling van miljarden jaren van leven dat zichzelf bestendigt, kun jij op jouw beurt het leven bestendigen. Je hebt het vermogen gekregen om mededogen te voelen – het vermogen om anderen aardig te vinden, om lief te hebben, om respect te hebben, om goed te doen – en met vrienden, familie en collega’s kun je genieten van het geschenk van wederzijdse welwillendheid.

En omdat de rede je duidelijk maakt dat je in geen van deze dingen uniek bent, heb je de verantwoordelijkheid om aan anderen te geven wat je zelf ook verwacht. Je kunt het welzijn van andere wezens met een bewustzijn vergroten door leven, gezondheid, kennis, vrijheid, overvloed, veiligheid, schoonheid en vrede te laten toenemen. Jij kunt helen om de verbeteringen te laten voortduren.

Uit: Verlichting NU van Steven Pinker.

Maak kennis met onze experts & columnisten

Bestuursgids Han Bekkers
Bestuursgids Han Bekkers
Hoogleraar Frank den Butter
Economiegids Frank den Butter
Numeroloog Gerrit Jansen bij De Evolutiegids
Numerologiegids Gerrit Jansen
Volgens Kim van der Leest is de natuur een inspiratiebron voor innovatie en evolutie
Belevingsgids Kim van der Leest
Mary Span, trendjournalist en publicist van De Evolutiegids
Evolutiegids Mary Span
Harry Webers, columnist van De Evolutiegids
Hanzegids Harry Webers
columnist
Meld je hier aan als expert & columnist

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?