MARY LOU JEPSEN | telepathische evolutie | vitale evolutie

Word telepathische technologie straks mogelijk?

Mary Lou Jepsen, oprichter van Openwater, heeft een scannende visie. Doortrokken van haar achtergrond in computer hardware en virtual reality – ze werkte onder meer bij Google, Facebook en Oculus – wil ze nu ook telepathische technologie mogelijk maken. In de vorm van een telepathische helm. Lopen de rillingen je al over de rug bij deze evolutie of word je er gelukkig van?

De Amerikaanse Mary Lou Jepsen (1965) is een ingenieur en leider in computer hardware en virtual reality. Haar meest recente ontwikkeling is Openwater, een startup in functionele MRI. Jepsen wil met haar eigen startup een draagbare en betaalbare MRI-scanner gaan maken. Met haar bedrijf, Open Waters, wil Jepsen doktoren helpen met het detecteren van kanker, hartproblemen, Parkinson’s en Alzheimer’s. Tot zover kunnen we misschien nog blij zijn met die ontwikkeling.

De recente MRI-apparaten zijn nu nog grote apparaten, die worden gebruikt om de hersenactiviteiten te meten of om je lichaam te onderzoeken. Volgens Mary Lou Jepsen past die technologie straks in een helm. Dan hoef je niet meer naar het ziekenhuis om bloedproppen, tumoren of neurologische aandoeningen op te sporen. Maar Mary Lou wil meer. Ze wil ook telepathie mogelijk maken. Deze evolutie zorgt wel voor lastige, ethische discussies, die Jepsen echter niet uit de weg wil gaan. Daarom wil ze – voordat de scannende helm op de markt komt – een maatschappelijk discussie.

Jepsen zelf heeft vroeger een hersentumor gehad en heeft sindsdien de missie om haar techniek voor iedereen beschikbaar te maken. Haar doel? Consumer electronics, Big Data en kunstmatige intelligentie combineren tot een fMRI op zakformaat. Zo kan het apparaat in de vorm van een helm straks mensen met bijvoorbeeld hersenletsel de mogelijkheid geven toch te communiceren. Maar zijn we niet bezig met zaken die boven onze macht uitgaan? Willen we wel dat onze hersenen steeds onderzocht worden op afwijkingen en dat onze gedachten continu gemonitord worden? En dat onze baas, overheid of bedrijven gezellig meekijken, omdat ze de beschikking krijgen over onze data? Helpen we met deze evolutie de mensheid wel vooruit?

Feit is dat de integratie van menselijke kennis, de technologie en het menselijk brein met haar technologische toevoegingen gewoon doorgaat. We leggen daarmee een zeer grote collectieve verantwoordelijkheid op onze schouders. De vraag is echter of dat alles de maatschappij of de wereld echt beter of waarde(n)voller maakt. Niet iedereen is daarvan overtuigd. Want als wij niet de juiste evolutieweg weten te kiezen en dus de technologie verkeerd gaan inzetten, kan dat leiden tot een verschrikkelijk lot van al het leven op aarde. Het is daarom belangrijk om ethici, filosofen, sociologen, rechtgeleerden, antropologen, psychologen te betrekken bij de totstandkoming van nieuwe technologie. Kennen we onszelf goed genoeg om te weten welke evolutieweg we moeten kiezen? Wie het weet, mag het zeggen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170717
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Mary Lou Jepsen

Oprichter van OpenWater

Doel is om een draagbaar fMRI-apparaat te creëren dat in staat is om zowel lichaam als brein te onderzoeken.

 

 

 

christina_aguilera

Gaan we voor bewuste mensevolutie of liever voor robotevolutie?

Gaan we leven als half mens en half machine? Wie is dan de leider? En waar is de ethiek?

pieterhoff1

Pieter Hoff maakt woestijnen weer vruchtbaar

Met zijn uitvinding, de Growboxx, gaat Pieter Hoff wereldwijde verdroging te lijf.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?