MARIANNE WILLIAMSON | dienend leiderschap | spirituele evolutie

Marianne Williamson

Marianne Williamson, best-seller auteur:

‘Niets maakt zoveel kracht in je los als het verlangen je land te dienen

Marianne Williamson is een activiste, schrijfster en spiritueel spreker en een bestseller-auteur met boeken als Het Schaduw Effect, Terugkeer naar Liefde, In Vrouwelijkheid, De Leeftijd der Wonderen. Ze heeft vaak lezingen gegeven in Amerika, maar ook in Europa. Waarom is Marianne Williamson zo bijzonder?

Volgens het weekblad Newsweek is Marianne Williamson een van de belangrijkste babyboomers ter wereld. De meeste van haar dertien spirituele boeken zijn bestsellers. Het meest recente nieuws is dat ze zich heeft teruggetrokken uit de run voor het presidentschap in de Verenigde Staten en nu Bernie Sanders ondersteunt. ‘Het zijn geen tijden om te wanhopen, het zijn gewoon tijden om op te staan’, zei ze. Ze deed mee aan de race om elke gelegenheid te benutten om haar boodschap de wereld in te sturen, maar ze bleek niet in staat om genoeg stemmen op te halen. Haar boodschap: het gebrek aan liefde is het symptoom van spirituele ziekte in de samenleving. In veel opzichten was de campagne van Williamson een voortzetting van haar carrière als een new-age goeroe en bestsellerauteur die Oprah Winfrey tot haar aanhangers rekent.

Marianne Williamson over dienen

Miracles
Als NewAge-boreling mengt Marianne Williamson haar christelijke geloof met de hedendaagse spirituele wereld. Ze is niet blij met het etiket New Age. ‘Ik promoot juist het openstaan voor alles en iedereen en ik wil ook zelf niet in een hokje geduwd worden. Met het schrijven van mijn boeken heb ik geen andere bedoeling dan mijn eigen hart op een creatieve manier uit te storten’, zegt ze. En dat is wat ze doet: ze spreekt en schrijft van hart tot hart. Bovendien is ze een volwaardig vertolker van een Cursus in Wonderen (Course in Miracles). Het boek is in de Verenigde Staten enorm populair geworden, mede dankzij Oprah Whinfrey. Via Oprah biedt ze nu een audio-presentatie aan van 365 lessen. In Nederland is Miracles in Contact in Amersfoort dé ontmoetingsplek voor lezers van het Wonderenboek.

Goede relaties
“We hebben een eeuw zonder hart achter de rug”, zegt Marianne Williamson. “Niets maakt zoveel kracht in je los dan om anderen te dienen. Volgens de Cursus in Wonderen is het aangaan van relaties een gelegenheid om te groeien. Onze relatie met anderen kan een trip naar de hemel zijn of een trip naar de hel. Dat hangt af van hoe we met de ander omgaan. Als we in liefde met de ander omgaan, zullen we alleen maar winnen. En goede relaties dragen bij aan het helen van de wereld.”

Boodschap
Deze boodschap van Marianne Williamson is niet uniek, maar ze is in staat om haar boodschap vanuit liefde en eenvoud te vertellen. En dat komt aan bij de lezer. “Je spirituele reis draait om het afleren van angst en vooroordelen, en het weer accepteren van liefde in je hart. Liefde werkt helend. Om liefde in je hart te laten opbloeien, moet je vergeven. De ander en jezelf. Dat is niet gemakkelijk, maar zonder vergeving kun je geen vrede en liefde ervaren. Dat lukt beter door voor elkaar open te staan en vriendelijkheid en liefde toe te laten, dan door in jezelf gekeerd te blijven.”

Kandidaat-president
Ze staat nu op het punt om haar land te dienen. Net als miljoenen Amerikanen is ze bedroefd om de staat van haar land. Williamson is zeer uitgesproken over haar politieke opvattingen, van het geloven in herstelbetalingen voor zwarte Amerikanen, vergelijkbaar met de Duitse regering die miljarden dollars aanbiedt ter compensatie van Joodse slachtoffers van de Holocaust, tot haar ideeën over het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ze is ook een gepassioneerde pleitbezorger voor kinderen en belooft op kabinet-niveau een afdeling Jeugd op te richten om het vaak genegeerde trauma van kinderen in het hele land aan te pakken. Ze gelooft dat ze haar land kan helpen door zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de VS in 2020. “We moeten weer verliefd worden op wat dit land kan betekenen”, zegt Williamson in haar aankondigingsvideo. “We moeten ons land omarmen, we moeten ons eraan wijden net zoals andere generaties dat hebben gedaan.”

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190730 | aangepast 200223
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Williamson ondersteunt Bernie Sanders

23-02-20: Marianne Williamson beëindigde haar run voor het presidentschap in januari 2020. Ze ondersteunt nu Bernie Sanders in zijn gevecht tegen het kapitalisme zonder geweten, de zakelijke elite en hun boodschappenjongens in de regering. Bron: HuffingtonPost.

Outsider Williamson gaat verder dan de marge

31-07-19: Met haar verhaal over het benutten van liefde, haar Hollywood-vrienden en achtergrond in spirituele begeleiding en zelfhulpboeken, schreven velen onmiddellijk Marianne Williamson af als een soort joke-kandidaat voor het presidentschap nadat ze in de race voor het presidentschap was gesprongen. Tijdens het democratische debat sprak ze minder dan negen minuten, maar won met luid gejuich van het live publiek. Een gevoel van authenticiteit lijkt zeker een groot deel van haar aantrekkingskracht te zijn. Ze is inmiddels de meest gegoogelde kandidaat. Bron: The Guardian.

Marianne Williamson for president?

30-07-19: Marianne Williamson op haar website: “Veel mensen in Amerika zijn op zoek naar hogere wijsheid. Ze zijn rijk en arm, vooruitstrevend en conservatief, jong en oud. En wat we op dit moment delen, is diepe bezorgdheid – bezorgdheid over de richting van ons land, de aanvallen op onze democratische grondslagen en de erosie van onze menselijke waarden. Mijn campagne voor het presidentschap is gewijd aan deze zoektocht naar hogere wijsheid. Het doel is om een ​​nieuwe politieke kracht in Amerika te creëren – waar burgers ontwaken, onze harten en geest worden opgetild en onze democratie weer iets wordt waar we allemaal trots op kunnen zijn. Als iemand die vijfendertig jaar heeft gewerkt om persoonlijke en systeemtransformatie te faciliteren, geloof ik dat ik over expertise en vaardigheden beschik die op dit moment het meest nodig is. Het is tijd voor onze generatie om op te staan en een nieuw hoofdstuk te beginnen: een seizoen van herstel.”
17-11-18: ‘When they go low, go to a higher frequency where they cannot touch you’
Marianne Williamson op Twitter

Evolutiegids: geloof in jezelf

Marianne Williamson

Spirituele leraar & auteur

‘Our deepest fear is that we are not inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us.’ Auteur van diverse bestsellers, w.o. Het Schaduw Effect, Terugkeer naar Liefde, Een Cursus in Loslaten

Bezoek Marianne Williamson op:

Een cursus in wonderen via Miracles In Contact

Een cursus in wonderen

Jos Visser van Stichting Miracles in Contact: ‘De Course in Miracles is voor mij de sleutel tot de Waarheid’.

Spiritueel leiderschap via meditatie naar bewuste evolutie

Spiritueel leiderschap

Spiritueel leiderschap is bewuste evolutie…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?