EVOLUTIETIPS | leef jij vanuit je hart?

Bewust evolueren is vanuit je hart leven

Vanuit je hart leven. Tja, een bekend gezegde. Maar hoe doe ik dat? En waarom zou ik het doen? Waar leidt het toe? Vanuit je hart leven is een kwestie van afleren. En wat nog meer?

 • Vanuit je hart leven is je natuur volgen.
 • Vanuit je hart leven gaat over jezelf zijn.
 • Vanuit je hart leven is in de flow leven of de rivier volgen zonder er tegenin te zwemmen.
 • Het is ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je passie is. Vervolgens om het te omarmen en er mee aan de slag te gaan. Met een glimlach vanuit je hart en je lever.
 • Vanuit je hart leven is je verstand onder je ziel houden. Want gedachten creëren chaos en twijfel. Je staat constant in de schaduw en niet in het licht. Het is daarom belangrijk om stil te zijn en naar je eigen fluistering in jezelf te luisteren. Je kunt alleen vanuit je hart leven als je kunt horen wat de fluistering tegen je zegt. Want het gefluister is héél subtiel. Het herhaalt zich ook niet. Dus kalmeer. Wordt rustig. Maak je leeg en wees even niet een doener of een denker.
 • Vanuit je hart leven is niet doen wat anderen van je willen of wensen. Het is beseffen dat het jouw leven is. En laat anderen gewoon hun mening hebben. Gun jezelf de vrijheid om te doen wat jij wilt.
 • Vanuit je hart leven is lef hebben. Is het avontuur aangaan – vanuit jouw innerlijke wens – zonder dat je een basis hebt om op voort te borduren. Het is durven evolueren. Dat is eng, maar als je vertrouwt op je intuïtie kom je in de flow van evolutie. Het kan fout gaan, maar weet je wat? Ook daar leer je weer van. Het is soms vallen en opstaan, maar dan heb je teveel op je ego geleund. Het ego kan doorslaan in veel praten, gezien en gehoord willen worden, in beredeneren, in analyseren, in zekerheid willen krijgen, in controle willen hebben, in precies willen zijn.
 • Vanuit je hart leven is loslaten. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn. Laat komen wie je voelt te willen zijn.
 • Vanuit je hart leven is leven in het nu. Het is niet denken aan de toekomst, maar genieten van het leven zoals het zich nu voordoet. Het is gelukkig zijn met wat je nu hebt. Het is dankbaar zijn voor wat je nu hebt.
 • Vanuit je hart leven is eenvoudig leven. De complexiteit verdwijnt. Het zet je eerder op de rails naar de juiste bestemming. Je doet namelijk dingen die je echt leuk vindt. Begin daarom je eigen wensen te volgen en laat je gedachten over de toekomst los. Laat je overtuigingen van het verleden los. Dan is eenvoud je evolutiepad.
 • Vanuit je hart leven is soms zwijgen en soms zeggen wat je op je hart hebt zonder de ander te kwetsen of boos te maken. Voor een leven vanuit je hart hoef je niet aan allerlei voorwaarden te voldoen. Je bent namelijk al goed en wijs genoeg. Je bent het al waard liefde te ontvangen en erbij te horen. Nu. Op dit moment. Zoals je bent.
  Om jezelf te kunnen accepteren en een goed gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, laat je je lijst van voorwaarden en overtuigingen los. Daarnaast is het ook belangrijk om meer inzicht te krijgen in de liefde zelf en jouw behoefte om erbij te horen. We praten daar onderling te weinig over, laat staan dat we vanuit ons hart voelen. Dan helpt het om over je ervaringen te schrijven, want door schrijven krijg je inzicht. En inzicht maakt je vervolgens bewust. Bewust van wat je steeds doet en wat je niet meer zou moeten doen. Het maakt je er ook van bewust dat je in moeilijke tijden steeds je hart niet hebt gevolgd. Het maakt je bewust dat je steeds in dezelfde cirkel bent blijven hangen, omdat je niet naar je innerlijke gefluister hebt geluisterd.
 • Vanuit je hart leven is van jezelf en van anderen houden. Dat is mild voor jezelf zijn wanneer je je vreselijk voelt. Het vraagt moed om vanuit je hart te leven en je verhaal te vertellen, ook al ben je niet immuun voor de kritiek van anderen. Het is hachelijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is de enige manier om werkelijke verbondenheid te ervaren. Maar weet dat het nog riskanter is om je ego of je brein te blijven volgen, want je krijgt wat je denkt. Je krijgt angst. En die verdwijnt niet zomaar. Die gaat woekeren en knagen aan je gevoel van eigenwaarde. Druk dus op je annuleerknop als je dit merkt. Cultiveer dankbaarheid en laat je gevoel van schaarste en je angst voor het duister en de toekomst los.

Want als je vanuit je hart leeft lach, zing en dans je meer, voel je duidelijkheid, ervaar je de werkelijkheid zoals die is, voel je je geïnspireerd en neem je positieve actie voor zinvolle evolutie. Je bent namelijk geen slachtoffer meer.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170507
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
denken

Welk menstype ben jij?

Ieder mens is uniek en valt niet in een hokje te stoppen. Goed kunnen omgaan met mensen is een succesfactor in je leven, maar ook of je een denker, voeler of doener bent.

Betekenisevolutie

Kleur je leven met een evolutionair doel

In actie komen voor een hoger doel is een mooie manier om een betere wereld te realiseren. Eigenlijk wil iedereen dat. Jij ook?

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?