KROMKOMMER | redt kromme groente | sociale evolutie

Kromkommer

Redt gekke groenten

Door de hele voedselketen aan te pakken willen de meiden van Kromkommer gekke of kromme groentes weer krijgen waar ze horen: op je bord. Iedereen kan volgens Kromkommer helpen om de enorme voedselverspilling tegen te gaan.

Volg Kromkommer op:

 

Kromkommer maakt kromme groente weer aantrekkelijk

Kaarsrechte wortels, glanzende paprika’s en uniforme peren bepalen het beeld van het versschap. Maar de natuur maakt geen eenheidsworst. Ook zorgt een onbalans tussen vraag en aanbod ervoor dat een boer zijn product niet altijd kwijt kan.

Kromkommer roept boeren die de groentes telen, de supermarkten die ze in hun schappen kunnen leggen en de horeca die er mee kan koken op tot verandering. Iedereen kan volgens Kromkommer helpen om de enorme voedselverspilling tegen te gaan.

Het assortiment van Kromkommer bestaat uit vijf soorten soep gemaakt van overtollige tomaten, afwijkende wortels, gekraste courgettes, te grote bieten en te kromme komkommers. Het bedrijf werkt aanbodgestuurd, afhankelijk waar er waste is. Bijna tien procent van alle groente en fruit in Nederland wordt namelijk verspild. Daarom doet de organisatie Kromkrommer er alles aan om mismaakte tomaatjes, pepers, courgettes en andere vitaminebommetjes terug te brengen naar jouw keuken.

Kromkommer is vooral een initiatief tegen voedselverspilling. Het bedrijf besteedt 50 procent van haar tijd aan het product en 50 procent aan campagne voeren. De verspilling van kromme groente is een probleem dat niet op zichzelf staat. Het is een symptoom van een voedselketen die niet goed functioneert. Om de verspilling écht op te lossen, moet ook gewerkt worden aan een betere keten.
Kromkommer gelooft in een voedselketen die genoeg, gezond, lekker, eerlijk en duurzaam voedsel maakt voor iedereen. Waarin met transparantie, respect en vertrouwen voor elkaar en de wereld wordt samengewerkt. Het doel van de organisatie is het creëren van impact in de voedselketen.

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 171005

cristinkearns

Suiker is niet alleen dikmakend en verslavend, het is ook giftig

Werken als een orthomoleculaire voedingscoach

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?