KLIMAATTRENDS 2019 | klimaatweek New York | duurzame evolutie

klimaatweek New York 2019

Klimaattrends: wat heeft New York ons geleerd?

In 2019 vielen vijf klimaattrends tijdens de klimaatweek in New York op, die kunnen helpen om klimaatverandering in het volgende decennium aan te pakken.

 

 

 

klimaatprotest jongeren

1. Jongeren zijn dé rentmeesters van nu

Het grootste verhaal van de klimaatweek in New York was de betrokkenheid van de jeugd. Die werd geleid door klimaatactiviste Gretha Thunberg. Deze vastberaden en oprechte bijdrage van de jeugd bepaalde de sfeer van de bijeenkomst en creëerde een heel andere energie en urgentie.

2. De natuur staat centraal

Tweeëndertig landen onderschreven het Nature-Based Solutions for Climate Manifesto. Maar er is nog een lange weg te gaan.

3. Partnerschappen zijn essentieel

Het wordt steeds duidelijker dat we publiek-private partnerschappen nodig hebben om klimaatverandering te stoppen. Frans Timmermans (Sociaal Democraten), klimaatchef van de Europese Commissie, hamert op ‘onderwijs, onderwijs, onderwijs’ als voorwaarde voor kritisch burgerschap en in de strijd tegen ongelijkheid en klimaatverandering. “In de komende vijf jaar moeten alle Europese instellingen nauw samenwerken om kansen te scheppen”, zegt Timmermans.

4. Initiatieven van onderop cruciaal

Het is belangrijk om meer bruggen te bouwen om lokale kennis volledig te integreren in landelijke klimaatacties. Het succes van huidige en toekomstige inspanningen hangt sterk af van een gemeenschappelijk streven naar meer actie.

5. Maar hoe gaan we het financieren?

Dat blijft nog een kritische factor: de financiering van klimaatverandering. REDD +  lanceerde een nieuw initiatief genaamd Emergent dat financiële prikkels biedt voor landen die de uitstoot door ontbossing en aantasting van bossen verminderen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 191016
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
klimaatuitdaging

Wat helpt werkelijk?

Het IPCC schetst een doemscenario van droogte, zeespiegelstijging, overstromingen, mislukte oogsten en migratie. Welke maatregelen om de opwarming van de aarde terug te draaien helpen werkelijk?

Klimaatuitdaging ontbossing

Voedselbos, alternatief voor ontbossing?

Het voedselbos heeft de wind mee. Is dit idee een natuurinclusieve oplossing voor ontbossing?

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?