KIM VAN DER LEEST | BELEVINGSGIDS | PROFIEL

KIM VAN DER LEEST | BELEVINGSGIDS

Kim van der Leest over de handleiding 'De Levende Tuin' voor zakelijk gebruik

“Al  meer dan 20 jaar houd ik mij bezig met vernieuwende concepten, prettige omgevingen en een passende beleving via onze zintuigen.

Ik ben een enthousiaste inspirator en een sterke interdisciplinaire verbinder door mijn meervoudige achtergrond business, biologie en creativiteit. Welzijn, welvaart, sfeer, kleur, groen en natuur als inspiratiebron spelen hierin een belangrijke rol.

Ik werk graag samen om betekenisvolle concepten en toepassingen naar de praktijk te brengen. Door mijn integrale, onderscheidende en persoonlijke aanpak creëer ik optimale combinaties met als missie dat jij je beter voelt en bent in wat je wilt brengen.”

Kim van der Leest

Op de foto van links naar rechts: Ed Nijpels (voorzitter Klimaatberaad), Egbert Roozen (directeur Branchevereniging VHG), Kim van der Leest (auteur handleiding Het Levende Gebouw)

Op de foto van links naar rechts: Ed Nijpels (voorzitter Klimaatberaad), Egbert Roozen (directeur Branchevereniging VHG), Kim van der Leest (auteur handleiding Het Levende Gebouw)

Inspirerend boek voor groene gebouwen

07-05-19: Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, heeft dinsdag 7 mei het eerste exemplaar van de nieuwe VHG-handleiding Het Levende Gebouw in ontvangst genomen. Deze handleiding gaat over groen op, aan en in gebouwen. Het is een boekwerk vol inspirerende ideeën voor groene gebouwen, goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Gebouwen die bijdragen aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wateroverlast, hittestress, energie, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit. Met dit concept voor levende gebouwen wil Branchevereniging VHG laten zien hoe groen kan bijdragen aan de opgave om te vergroenen én te verdichten. De handleiding is bedoeld om groenprofessionals, opdrachtgevers, architecten, landschapsarchitecten en projectontwikkelaars te helpen en te inspireren bij het integraal ontwerpen, bouwen en beheren van levende gebouwen. Bron: VHG.

De Levende Stad

De stad is tegenwoordig het hart van de economie, en dat zal alleen maar toenemen de komende jaren. Het grootste deel van het bruto binnenlands product wordt nu al in steden geproduceerd. De veeleisende consument leeft, werkt en recreëert in de stad. Daarbij hoort een groeiende vraag naar goederen en diensten. Tegelijk wil de consument dat zijn leefomgeving leefbaar is en blijft, of zelfs beter wordt.Welke keuzes moeten we maken in de buitenruimte als we er in 2040 tienduizend woningen bij hebben? Gespreksleider Inge Diepman. Met Lodewijk Hoekstra en Kim van der Leest.

KIM IN DE MEDIA

Nieuw: Kim’s column
‘De biologie van de beleving’ 

Artikel: De groen geprogrammeerde mens 

Interview met de EVOLUTIEGIDS 

Boek: Het Levende Gebouw

Boek: Groen Geboren

Boek: I Am Urban

Boek: Meer groen om het lijf

Boek: Lang leve(n) de tuin

Boek: Handboek De Levende Tuin

Video: De levende tuin compleet 

Video: Groene gebouwen zijn de toekomst 

Video: Goed kleurgebruik goed voor omzet 

KIM’S FUNCTIES

Kim van der Leest is spreker, jurylid, brainstormer en interdisciplinair inspirator

Sterke verbinder van innovatie, omgevingen, business, onderwijs, groen, sfeer, kleur, beleving en welzijn. Tevens (co)auteur van boeken, columns en films. Ook wordt Kim regelmatig  benaderd door de media voor interviews vanwege de maatschappelijke betekenis van haar vernieuwende inzichten en ruime (praktijk)ervaring.

Partner kennis- en evolutienetwerk van de Evolutiegids.

KIM’S ADRES

  

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?