KIES JE BEROEP | neurocoach

HOE WORD IK EEN NEUROCOACH OF PMA-COACH?

Neurocoaching brengt je in dieper contact met jezelf en  is een effectieve vorm van persoonlijk onderhoud. Met een duidelijke richting naar balans in jezelf. Het is een op het brein gebaseerde strategie om persoonlijke, relationele en werkgerelateerde problemen op te lossen. 

Lees ons interview met neurocoach Jaap Mackaay er maar eens op na…

WERKEN ALS EEN NEUROCOACH

Neurocoaching of PMA-coaching (afkorting voor Progressive Mental Alignment®) is een vorm van breincoaching. Bij breincoaching zijn niet je problemen het vertrekpunt, maar de achterliggende oorzaken ervan. Hersenonderzoek laat namelijk zien dat de strategieën gebruikt in deze coaching zorgen voor een verbetering van het geheugen, concentratie en besluitvorming. Neurocoaching of PMA-coaching is in het bijzonder geschikt voor het verminderen van angsten, zorgen, onzekerheden, uitstelgedrag, en een laag zelfbeeld. Het bouwt aan optimisme en vertrouwen. Op het werk zorgt dit voor verhoogde productiviteit en verbeterde samenwerking.

De aanpak is gericht op verborgen programmeringen in het brein, die je belemmeren optimaal te functioneren. De neurocoach gaat samen met je op zoek naar de onbewuste stoorzenders en drijfveren die in de weg kunnen staan. In feite helpt de neurocoach of PMA-coach met het wegnemen van die sterke en vervelende stoorzenders die je leven steeds doen stagneren.

Joop Korthuis is een Nederlands onderzoeker, wetenschapper en holistisch geneeskundige en studeerde chiropractie, homeopathie, iridologie, electroacupunctuur, segmentelektrografie en phytotherapie. Joop schreef verschillende boeken en ontving internationale erkenning voor zijn onderzoek naar menselijk gedrag en psychosomatische aandoeningen. Joops meest prestigieuze prestatie was de ontwikkeling van Progressive Mental Alignment®.

FEITEN

Opleiding: Progressive Mental Alingment® (PMA) in Nederland, ondersteund door het PMA-instituut in Florida of een master in coaching of counseling met aanvullende studie in PMA. Als je wilt werken als business- of managementcoach is het een pré een achtergrond in bedrijfskunde of leiderschap te hebben. Ook specialisten in de zorg kunnen deze vorm van coaching in hun werk toepassen.

Platform: Er bestaat een platform voor breincoaches. De aangesloten breincoaches hebben als gezamenlijk doel om de potentie van de PMA Vraagtechniek voor individu en maatschappij onder de aandacht te brengen van een breed publiek zoals professionals in de gezondheidszorg, non-profit- en overheidsorganisaties, zorginstellingen en zorgverzekeraars, werkgeversorganisaties, de media en natuurlijk ook van (potentiële) cliënten. De EU subsidieert de PMA-aanpak voor effectievere gezondheidszorg.

TOEKOMSTVERWACHTINGEN

We zijn nog niet uitgeleerd wat het brein betreft. Er kunnen nog vele coachingsmogelijkheden uit nieuwe kennis voortvloeien.

Bij het individu zien we een toegenomen vraag op het gebied van coaching in relatie tot verandering. En de vraag komt van de mensen zelf. Het is steeds normaler om gebruik te maken van een externe blik.

Advies en coaching komt steeds dichter bij elkaar te liggen. De nieuwe adviseur is steeds vaker iemand die ook verstand heeft van coaching op alle niveaus: organisatie, team en individu. Deze coaching vraagt om andere competenties dan die van de traditionele adviseur. Coaches zijn bij uitstek een beroepsgroep van kleine zelfstandigen. Volgens het CBS zet 41 procent van de ondernemingen coaching in als ontwikkelingsinstrument. De conclusie is dat coaching helpt om de werkprestaties en individuele vaardigheden en inzicht te vergroten.

Waar we beter in moeten worden is luisteren en patronen blootleggen. Dat betekent dat we inzicht moeten hebben in onze eigen patronen. Pas dan worden we echt van toegevoegde waarde én toekomstbestendig.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?