HOTSPOTTER | Smart kamperen | persoonlijke evolutie

Smart en zwierig kamperen

Wie gaat kamperen, wil tegenwoordig wel smart en zwierig de weg op. De minicamper is al een tijdje populair, maar nu zijn er ook slimme en hippe caravans.

Het klinkt nog een beetje als een science fiction-film, maar in 2018 zijn ze echt op de markt: de ecocapsules. Deze door de Slowaakse Nice architecten gemaakte caravan maakt zijn eigen energie door middel van zon en wind. De eerste vijftig exemplaren van de Ecocapsule zijn in 2018 internationaal in de verkoop gegaan. Je betaalt 72.535 euro voor dit eivormige tiny house. Stukje grond regelen (of een dak) en klimaatneutraal leven maar. De Ecocapsule is makkelijk te vervoeren met een aanhangwagen, dus je kunt er ook mee op vakantie.
De Ecocapsule is uitgerust met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak en een windmolen van 750 Watt. Overbodig opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat je ook tijdens windstil en regenachtig weer je telefoon kunt opladen. De 9,744 Wattuur batterij kan genoeg energie opslaan om vijf dagen van te leven.
Regenwater wordt in een tank aan de onderkant van de capsule opgevangen. Hier worden de schadelijke bacteriën eruit gefilterd, zodat je zorgeloos kunt douchen en doorspoelen.

De Dinky Dub is gebaseerd op de beroemde Volkswagen Camper. Hij is een kwart kleiner, maar heeft wel dezelfde voorzieningen als het klassieke VW-busje. Er is een bedbank, een gasfornuis, een tafeltje, een koelkast en een geluidssysteem. Je kunt ook nog dingen laten toevoegen als zonnepanelen, een opberg box of een plafond dat je kunt verhogen. De achterklep van de caravan kan open, zodat je leuk uitzicht hebt over je vakantiebestemming.

Huren of delen kan ook. Camptoo en Goboony profiteerden van deze trend en bieden campers en caravans aan die je van andere kampeerliefhebbers kunt huren. Met de filosofie dat het zonde is dat campers de meeste tijd van het jaar stil staan. Op het deelplatform Camptoo vind je tal van vakantietransportmiddelen, waaruit je kunt kiezen op een AirBnB manier. Goboony doet hetzelfde.

Met deze camper kun je rijden én varen

De caravanboot is een woonboot op wielen. De naam: Departure One. Te koop vanaf 69.000 euro.

Departure One: caravanboot

Het idee is niet nieuw, al in de jaren zestig waren er drijvende caravans. Maar nu, een halve eeuw later, werd het idee in een nieuw sausje gegoten. Eigenlijk is de caravanboot een product uit Australië, maar het vaar/voertuig wordt in Hamburg omgebouwd naar Europese eisen. Met een motor tot 15 pk kan de ‘boot’ zonder vaarbewijs worden bestuurd. De mobiele woonboot kan varen op binnen- of kustwateren en op Europese rivieren. Met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?