JACQUES ROUGERIE | bouwen op zee | duurzame evolutie

Jacques Rougerie

Architect

Richtte Fondation Jacques Rougerie op om de jonge generatie bewust te maken, te inspireren en de middelen te geven om een levende omgeving te kunnen creëren op aarde, de ruimte en de oceaan. ‘It is from the ocean and from space that will arise the destiny of civilisations to come.’

Bezoek Jacques Rougerie op:

Jacques Rougerie creëert voorsteden op zee

De Franse architect Jacques Rougerie kwam met een ingenieus idee: waarom niet voorsteden bouwen op zee? De futuristische plannen voor de bouw van een luchthaven in de monding van de Theems in Engeland of de aanleg van drijvende voorsteden in Amsterdam zijn alvast een voorloper. Maar we moeten nog verder denken. En dat deed de Franse architect Jacques Rougerie.

Je kunt Jacques Rougerie een evolutionaire dromer noemen, want hij voelt zich thuis op zee met oceanografische bouwsels. Hij maakte een ingenieuze ontwerp van een kunstmatige reuzenmanta, een ontwerp dat hij City of Mériens heeft gedoopt. De reusachtige rog is 914 meter lang en 488 meter breed.

Het is de bedoeling dat er 7000 internationale onderzoekers, professoren en studenten tegelijkertijd in de zeevaardige reuzenmantra kunnen verblijven. Binnenin wordt er een groot scala aan collegezalen, klaslokalen, laboratoria, woonruimten, sportaangelegenheden en diverse vrijetijdsbestedingen gebouwd. De City of Mériens is zodanig ontworpen dat het zelfvoorzienend en duurzaam op zee kan blijven dobberen.

Maar Jacques Rougerie heeft meer ideeën…

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 170528

bensmith1

Duurzame 3D Ocean Farming

Ben Smith behoort tot de duurzame 100 in de VS. Hij is CEO van GreenWave, een van de meest revolutionaire ondernemingen op het gebied van aquacultuur.

Stop ecocide | Evolutiegids

De aarde heeft een advocaat nodig

Polly Higgins pleitte al jaren voor een ecocidewet. Haar opvolgster Jojo Mehta zet haar werk voort. Ze heeft maar één klant: de aarde.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?