INGEN WAGENAAR | BEWUSTZIJNSGIDS | PROFIEL

Ingen Wagenaar in De Evolutiegids

 ADRES | INGEN WAGENAAR

  ingen.wagenaar@gmail.com
 Volg Ingen op Ingen’s website
Facebook Evolutiegids  Volg Ingen op Facebook
Linkedin Evolutiegids  Volg Ingen op Linkedin
 Volg Ingen op Instagram

 PROFIEL

Is dit een hectische tijd of heeft elke eeuw aanwijsbare periodes die de fundamenten van de samenleving doet schudden?
Geboren in de twintigste eeuw is het niet te ontkennen dat daar heel wat aan de hand was. Positieve dingen en ook heel veel negatieve gebeurtenissen. Twee wereldoorlogen, koude oorlog en aan de andere kant een bewustzijnsverandering ten opzichte van democratie, vrouwenkiesrecht en de roep om vrijheid van lijf, leden en seksualiteit. De eenentwintigste eeuw heeft andere thema’s maar wordt door velen van ons als zeer heftig ervaren. Er gebeurt veel, chaos en bewustwording dansen om elkaar heen.
Als mens ben ik geïnteresseerd in bewustwording en authenticiteit. Een vrijheid die we, daar ben ik van overtuigd, tot een bepaalde hoogte kunnen bereiken door meedogenloos eerlijk en vol liefde voor ons eigen wezen, in onze schaduw te duiken. Een potentie en een vat vol mogelijkheden openen zich als we de illusie over onszelf en ons leven durven loslaten. Een rauw en moeilijk proces dat beloond wordt met rust, vreugde en magie. Dit proces beschrijf ik in mijn debuutroman: ‘De ziel, de rugzak en de zwarte koningin’.
Bewustwording is een keuze…
Ik heb gekozen en ondersteun mijn eigen groei door dit uit te dragen in de vorm van schrijven, schilderen en het geven van lezingen en readings. Als trainer en coach ondersteun ik (jonge) mensen om hun rol in de maatschappij te vinden. Mijn boeken beginnen hun weg te vinden. Moderne mystiek giet ik in een spannend verhaal en december 2021 kwam mijn tweede roman, een mystieke thriller op de markt. Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan’ vertelt over het vrouwelijke en mannelijke principe. Het fundament in deze duale wereld waarbij het vrouwelijke principe volledig is vergeten in een maatschappij waar alles gebaseerd is op het mannelijke principe. De wereld snakt naar balans. Op verschillende manieren vindt ons verlangen naar heelheid haar weg in de vorm van opnieuw verbinden met de natuur, #metoo en de vele uitingen in de media van ongewenste intimiteiten die vrouwen niet meer accepteren. Eindelijk krijgt de helft van de wereldbevolking gehoor op haar diepe verdriet om niet gezien en gerespecteerd te worden. In mijn zoektocht wat de principes werkelijk inhouden, wat ze betekenen voor persoonlijke groei en authenticiteit kwam ik er besmuikt achter dat ik mijn rol als vrouw herkende in het zijn van moeder en minnares maar dat het oerprincipe mij eigenlijk onbekend was.
Ik vind het mooi om via de Evolutiegids mijn zoektocht en mijn weg naar bewustwording en vrijheid te delen. Leonard Cohen zong het al:  ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’.

 IN DE MEDIA

Interview in Onkruid 1e kwartaal 2022: ‘Toon lef en leef in volle overgave’
Boek: Hoeren en godinnen, een verhaal over het slapengaan
Boek: De ziel, de rugzak en de zwarte koningin

 EXPERTISE

Dit is Ingen Wagenaar:
Ingen is auteur, kunstschilder, trainer/coach en bewustzijnsgids bij het kennisnetwerk van de Evolutiegids.
Aandachtsgebieden:
Bewustzijn, authenticiteit en zelfverwerkelijking.
Diensten:
Reading en lezingen.

 COLUMNS IN DE EVOLUTIEGIDS

Dualiteit in de Evolutiegids

Spiegelen, the only way out

De coronapandemie is nog niet uitgedoofd of een ander drama speelt zich af. Gelukkig nog niet in eigen land maar het komt wel vreselijk dichtbij. Ontluisterend. Wie had dat gedacht, oorlog in Europa? Lees meer…

Woke in de Evolutiegids

Hoe woke
zijn wij?

Verandering gaat momenteel razendsnel en de gebaande paden in onze samenleving en politiek, lijken mistig, ergo regelmatig hypocriet. De roep om verandering wordt steeds luider.  Lees meer…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?