NEW SKILLS & JOBS | evolutievaardigheden voor je nieuwe beroep

Mijn toekomst, nieuwe beroepen & vaardigheden voor evolutie

De moderne wereld verandert in een rap tempo. Onze mogelijkheden groeien exponentieel. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat zowel je leven als werk verandert. Wat betekent dat voor jouw toekomstige vaardigheden? Wij geven je hier een opsomming. Doe er je voordeel mee.

 1. Onderzoekers – Zonder onderzoek en analyse gaat niets meer vooruit. Op basis van data, analyses en heldere rapporten kun je producten, diensten of bedrijven bijsturen en direct de resultaten evalueren. Tegelijkertijd bouw je kennis op voor volgende ontwikkelingen.
 2. Vernieuwers – We kunnen geen nieuwe wegen bewandelen voordat we oude systemen vervangen door nieuwe. We kunnen niet aan nieuwe ontwikkelingen werken voordat we een goed opgeleide beroepsbevolking hebben en de bestaande educatieve machtstructuur vervangen door nieuwe educatie. Dat geldt voor overheid, bankwezen, verzekeringen, vervoer… elke industrie.
 3. Ontmantelaars – Oude industrie, oude systemen of oude productlijnen zullen moeten worden ontmanteld om plaats te kunnen maken voor nieuwe industrieën, systemen of productlijnen. Dat dient zo efficiënt en zo soepel mogelijk te gebeuren.
 4. Co-creators – Samen met doelgroep, consument of klant een nieuw product of dienst ontwerpen en produceren. Met co-creatie creëer je loyale, betrokken klanten en/of participanten.
 5. Transitiemanagers – Mensen die kunnen kantelen en in de praktijk vernieuwingen tot stand kunnen brengen.
 6. Expansionisten – Talenten voor het maken van aanpassingen in een snel groeiende omgeving.
 7. Maximalisten – De vaardigheid om alles uit processen of situaties te halen en kansen te vergroten.
 8. Optimalisten – De vaardigheid en het doorzettingsvermogen om uit verschillende alternatieven de beste lijn te kiezen en deze vervolgens te perfectioneren.
 9. Ombuigers – Mensen die in het systeem het ombuigmoment kunnen zien en deze weten te benutten.
 10. Ontmantelaars – Elke industrie zal ooit eindigen en dit vraagt om talenten die weten hoe ze een deel of een geheel zo soepel mogelijk kunnen ontmantelen of kunnen ombuigen naar een nieuwe, gezonde situatie.
 11. Koppelaars – Mensen die nieuwe verbindingen weten te verzinnen en te creëren.
 12. Digitalisten – Mensen die nieuwe ontwikkelingen weten om te zetten in hardware of software.
 13. Communicators – Elke nieuwe technologie krijgt te maken met medianieuws of negatieve kritiek. Dat vraagt om een authentiek, constructief en helder beeld of antwoord.
 14. Masterminders – De technologie bereikt op een zeker moment een punt van afnemende meeropbrengst. Het is de kunst om een zodanige oplossingen te vinden dat de winst niet in gevaar komt. Deze mensen zullen zeer in trek zijn.
 15. Contextzieners – Mensen die tussen product, productieproces en het grote plaatje nieuwe mogelijkheden voor nieuwe technologie of mogelijkheden zien.
 16. Ethici – Er zal een steeds grotere vraag zijn naar mensen die in moeilijke situaties lastige vragen kunnen stellen, opdat morele waarden kunnen ontstaan die sturing geven aan nieuw gedrag en fatsoensnormen.
 17. Filosofen – De competitie tussen bedrijven zal steeds meer toenemen (Ik ben véél slimmer dan jij). De vraag daarbij is wat qua robottisering en breinkunde bij nieuwe ontwikkelingen wel of niet toelaatbaar is.
 18. Theoretici – Elk nieuw product, dienst en industrie begint met een theorie.
 19. Markmakers – Mensen die in staat zijn om betekenis te geven aan product, dienst, bedrijf en de uitvoering op zich nemen.
 20. Reputatiemanagers – Het merendeel van de consumenten zoekt eerst online naar berichtgeving voordat zij een product of dienst aanschaffen. Een eerste indruk is daarom bepalend en negatieve berichtgeving kan funest zijn. We hebben geen controle meer over onze reputatie. Het is zaak snel de juiste analyses te stellen aan de hand van data en die informatie om te zetten in ethische, authentieke en betekenisgevende informatie.
 21. Co-actief coaches – Gaat uit van de kracht van de coachingsrelatie – en niet zozeer van de kracht van de coach. Cliënten formuleren zelf hun waarden en doelen, en vinden zelf het antwoord op hun vraag.
 22. Evolutionair leiders – People developers die mensen evolutionair en grensverleggend weten te coachen met een in co-creatie geschreven visie, missie en strategie in de hand voor een betere wereld. Lees meer…

Lees ook ons achtergrondartikel over works skills in 2020. Lees meer…

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170903
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
ontdek je passie

ONTDEK JE PASSIE

Op zoek naar inspiratie? Laat je leiden door evolutionaire voorbeelden en ontdek zo je passie…

Lees meer…

kies je beroep

ONTDEK JE BEROEP

Meer weten over beroepen met een evolutionaire touch? Ga naar onze beroepsbeelden en ontdek hoe je verder komt…

Lees meer…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?