HARRY WEBERS | de nieuwe Hanze-economie | view

11 september 2020 | Harry Webers | Hanzegids
Het Hanze-alternatief in
De Nieuwe Wereld van Ad Verbrugge

De zeer oorspronkelijke en invloedrijke filosoof, universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, auteur en muzikant Ad Verbrugge (1967) laat zich niet alleen inspireren door de Griekse en Europese filosofie, maar ook door christelijke tradities en moderne bronnen van wijsbegeerte en spiritualiteit. Hij is politiek geëngageerd en geïnteresseerd in het spanningsveld tussen het individu en de gemeenschap. En in het verlengde daarvan in de transformatie in onze leefwereld en de beïnvloeding door de economie en technologie.

Filosoof Ad Verbrugge

Toen op 21 mei 2020 het gezamenlijke artikel ‘Er is een Hanze-alternatief voor de nieuwe economie’ van Frank den Butter en Harry Webers in deze Evolutiegids verscheen, hadden zij nog geen idee dat het artikel ook Ad Verbrugge zou inspireren. En dat het de opmaat bleek te zijn voor de uitnodiging voor een gesprek in zijn YouTube-serie ‘De Nieuwe Wereld’.

Ad Verbrugge, journalist Paul van Liempt en David van Overbeek zijn de initiatiefnemers van het tv-platform De Nieuwe Wereld. Ze werken daarbij samenwerken met de Filosofische School Nederland, de Vrije Universiteit en het Centrum Ethos. Zij nodigen mensen van verschillende disciplines uit om met hen in gesprek te gaan over de grote maatschappelijke en economische veranderingen. Recente gesprekspartners van Ad Verbrugge waren Kees de Kort, Maurice de Hond, Beatrice de Graaf, Marli Huijer en Bert de Vries.

Het gesprek tussen Ad Verbrugge, Frank den Butter en Harry Webers heeft op 11 september 2020 in Leiden plaatsgevonden en kan bovenin worden bekeken.

Join the evolution of the Hanse with Harry Webers
AUTEUR HARRY WEBERS | ©EVOLUTIEGIDS | 200911
Harry Webers is Hanzegids en kwartiermaker
van de Hanze in Oost-Nederland
Hanze-alternatief in de Evolutiegids

Er is een Hanze-alternatief voor de nieuwe economie

Economiegids Frank den Butter en Hanzegids Harry Webers zetten hun Rijnlandse visie om in een evolutionaire beweging.

nieuwe-werken

Het Nieuwe Werken
(na Corona)

Economiegids Frank den Butter over nieuwe banen na corona. De vraag is in welke mate ons werk na de crisis blijvend zal zijn veranderd.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?