HACKATHON | braininnovatie | zakelijke evolutie

Doe frisse ideeën op via een hackathon!

Ben je op zoek naar een innovatietool, leg dan je probleem voor aan een team van bollebozen. Organiseer een hackathon, geef een groep mensen een beetje tijd en toegang tot data dan gaat er een nieuwe wereld van ideeën open.

Sommige mensen vinden het leuk om met data te spelen. Soms zijn dat hackers, soms ook mensen die willen innoveren en van data willen leren en nieuwe business willen opzetten. Dan is een hackathon een goed medium. Hackathon is een samenvoeging van de woorden ‘hacken’ en ‘marathon’. Daarbij worden niet computers gehackt maar de hersenen van een groep mensen. 

Wil je iets testen, wil je nieuwe ideeën genereren om je business vooruit te stuwen of wil iets doorontwikkelen. Het kan allemaal met een hackathon, een meerdaags innovatietraject waarbij je software- en website-ontwikkelaars, designers en strategie-ontwerpers bij elkaar zet om vragen rondom duurzaamheid, veiligheid of zorg op te lossen.

Het woord ‘hackathon’ zal in het verleden zakenlieden vast de stuipen op het lijf gejaagd hebben. Maar nu lijken hackathons steeds vaker een geaccepteerd concept. Het fenomeen – overgewaaid uit de ict-sector – begint langzaam maar zeker vaste voet aan de grond in het bedrijfsleven te krijgen.

Waarvoor kun je een hackathon inzetten? Om nieuwe marketingideeën en -oplossingen te bedenken, nieuwe apps te ontwikkelen, aflevertijden te optimaliseren, systemen te kraken om zodoende betere veiligheidssystemen te creëren. You name your problem, it can be done door de bollebozen van deze tijd.

De vraag naar deze slimme – vaak jonge – studenten groeit zo hard dat ze steeds moeilijker te vinden zijn. Wat het probleem ook is, een hackathon kan een schitterend wapen zijn om toe te voegen aan het arsenaal aan hulpmiddelen van de directie, ter aanvulling op bijvoorbeeld brainstorms. Dat komt omdat de ideeën niet alleen worden bedacht, maar ook kant-en-klaar worden aangeboden.

Een hackathon brengt snel iets in beweging, juist daar waar oude systemen zijn vastgelopen of niet meer passen in de nieuwe tijd. Het is óók een gemakkelijke en goedkope manier voor organisaties geworden om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. En voor de hackers is het een manier om leuk werk te vinden bij een bedrijf dat ze aanspreekt. Voor de hackers is het belangrijk om voldoende uitdaging in een bedrijf te vinden, want het ontwerpen van een website vinden ze niet meer interessant. Liever willen ze zelf veel kunnen leren. Zo vinden ze het interessant om de mogelijkheden van blockchaintechnologie te ontdekken. Het geeft ze een kick om met samen met anderen aan een oplossing te werken en een mooi resultaat te laten zien.

Ideeën zijn prachtig maar zonder concrete uitvoering is het verspilde potentie. Precies daarom worden er regelmatig hackathons voor een betere wereld georganiseerd. De wereld mag namelijk een stukje eerlijker en socialer worden vinden sommige hackers.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180204
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Betekenisevolutie

Draag bij aan een evolutionair doel

In actie komen voor een hoger doel is een mooie manier om een betere wereld te realiseren. In de wandelgangen wordt dat Purpose evolution of betekenisevolutie genoemd.

kijkonsnou1

Zóveel is Nederland veranderd

Het gaat best goed in Nederland, maar wij Nederlanders zijn betterweters.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?