GERRIT JANSEN | leiderschap | interview

29 janauri 2019 | Mary Span | Evolutiegids

Gerrit Jansen, numerloog & wijsheer:

‘De wereld heeft leiders nodig’

gids voor spirituele evolutieMet numerologie kun je inzicht krijgen in de wereld, in jezelf en je levensloop. In wat voor een tijd leven wij? Numeroloog Gerrit Jansen ziet deze tijd als een toets om onze kern en dus onszelf weer terug te vinden. Niet via emoties of je ratio maar via je gevoel. Een interview met Gerrit Jansen over leiderschap in 2019.

Gerrit Jansen is weliswaar met pensioen maar is nog steeds in het land aan het werk als numeroloog. Hij geeft lezingen, consulten en uitleg aan mensen die meer willen weten over verleden, heden en toekomst. Vandaag heeft De Evolutiegids een interview met Gerrit over het nu, de toestand in de wereld. Alles aan de hand van getallen. Gerrit Jansen: “We leven in het nu en dat betekent dat je je leven in het nu kunt transformeren. Kijk dus naar de kansen en de mogelijkheden in het hier en nu, want niets is onmogelijk. Elke dag dat je wakker wordt, krijg je de kans om je leven opnieuw op te starten. Je begint als ’t ware weer bij nul. En jij maakt de keuze hoe laat je opstaat, wanneer je gaat eten, wie en hoe je iemand gaat ontmoeten, wat je gaat zeggen of doen en hoe laat je weer naar bed gaat. Maak je geen keuzes, dan krijg je kiespijn”, zegt Gerrit beeldend. “Het lichaam geeft meteen signalen af.”

Actie en reactie
“Je kunt het nu transformeren door in beweging te komen. Mensen die bewegen hebben een bewogen leven. Je moet wel iets doen, hè. Het is actie en reactie. Als je onderin de kelder zit en de zon schijnt word je niet bruin. Je moet iets doen binnen de mogelijkheden. In de rolstoel kun je – bij wijze van spreken – nog veel doen.” Wat is jouw boodschap aan eenzame mensen bijvoorbeeld? “De wereld ingaan!”, roept Gerrit Jansen uit. “Dus de geestelijke wereld de kans geven om de ‘ontmoeting’ te laten plaatsvinden. Zo gauw jij jouw huis verlaat, gaat de kosmos een ander inspireren om óók het huis te verlaten. Een ontmoeting is dan niet toevallig, nee, het valt je toe. Hé, zeg je dan, da’s toevallig dat we elkaar hier ontmoeten! Nee, niks toevallig, het is actie en reactie.” 
Het gebeurt ook wel eens dat er niks gebeurt. “Ja, als je in de energie van de introspectie zit is het niet de bedoeling dat je iemand ontmoet. Het is dan de bedoeling dat je naar binnen gaat en dat dáár – bij wijze van spreken – de ontmoeting plaatsvindt. Dan is bespiegeling belangrijk. Het hoeft dan even niet.”

Gevoel boven emotie
Kun je iets vertellen over de toestand in de wereld?
“We leven in een wereld waarin er een chronisch tekort is aan leiders met een visie. Numerologisch gezien zijn dat mensen die een 1 als missie hebben. Deze mensen worden geleid door een hogere inspiratie en kunnen de wereld transformeren. Alles is in beweging, alles trilt, alles is energie. En alle energie is met elkaar verbonden. Het jaar 2019 is een 3-jaar, het jaar van het gevoel. Het is dan de bedoeling dat het gevoel de baas is over de emotie en het verstand. Emotie mag nooit het gevoel inhalen. Het hart transpireert en is transparant en het hoofd of ratio zweet van de emotie. Dus de heethoofden zweten en de warmbloedige mensen voelen. Even als beeld. Ik geef je een voorbeeld. De gele hesjes die in opstand komen, doen dat vanuit hun gevoel van onrechtvaardigheid. De omgeving, echter, pakt niet het gevoel op maar de emotie. En emotie-energieën creëren anarchie. Er worden dan auto’s in brand gestoken. Dat heeft niets meer met het gevoel van onrechtvaardigheid te maken! Het gevoel of de intuïtie moet zegevieren en niet de emotie.”

Behoefte aan leiders
Je zegt dat we behoefte hebben aan leiders.
“Ja. Mensen met een 11, 22 of 33 als missie zijn inspirators. Sommige fractievoorzitters hebben een 3. In feite zijn ze allen gespeend van leiderschap. De enige die een 1 in de missie heeft is Marianne Thieme, maar die had zich een tijdje teruggetrokken. Te moeilijk allemaal. Mensen met een 1 krijgen vanuit de kosmos ideeën en inspiratie om de wereld of een bedrijf op een goede manier te kunnen leiden. We hebben momenteel in de politiek geen dirigenten die de partituur kennen.”

Waarom komt er momenteel zoveel narigheid naar boven? Het lijkt soms wel of we op de Titanic zitten. Wat is er aan de hand? “De stekker van het mentale (lees: ratio) wordt er momenteel uitgetrokken. De barensweeën zijn min of meer in gang gezet en nu breken de vliezen. En dat betekent dat er ook zaken binnen onszelf worden geopend. Dat proces kan alleen worden gered door mensen met een 1 in hun missie.” Die zijn er niet hebben we net geconstateerd. “De mensen met een 1 worden nu geactiveerd en gemotiveerd om de leiding over te nemen van de niet-leiders. We leven in het Watermantijdperk. Het doorlopen van dit tijdperk neemt ongeveer tweeduizend jaar in beslag. We zitten nog maar in de beginfase van de transformatie naar meer licht in de duisternis. Geen wonder dat er nu zoveel boven water komt.” En dat zal voorlopig nog wel blijven gebeuren als ik jou zo hoor. “Pas in het jaar 3000 komen we in de cadans van loslaten en zullen we het ritme pakken. Dan kunnen we het oude opheffen en het nieuwe gaan omarmen.”

rentmeesterschap

Rentmeesterschap
Mensen hebben nog steeds leiding nodig, zeg je.
“Ja, we leggen het nu bij de coöperatieven en dat werkt niet. Je kunt niet met acht man de baas zijn. Het is niet de bedoeling om de Trumps en de Erdogans te gaan omarmen. Integendeel. We hebben nu visionaire en dienstbare leiders nodig, mensen die het rentmeesterschap omarmen.” Hebben we de Jan Terlouwtjes nodig? “Dat is een man met een 22 in z’n missie. Een inspirator, dus. Hij is een tolk en een klokkenluider die zaken aan de kaak stelt. Net als David Attenborough. Die heeft ook een 22 in z’n missie. Zij vertegenwoordigen de hemel op aarde. Zij mogen leiders dus inspireren en aansturen.” En dat doen zij volop. “Even voor de duidelijkheid: we hebben iedereen nodig. Je bouwt nooit een huis met alleen maar timmerlieden. Je hebt ook iemand nodig die coördineert, dat zijn de 8-en. In de huidige dynamische tijden hebben we dirigenten en rentmeesters nodig. Evolutionaire leiders.”

Diepere lagen
“We moeten niet te snel de stekker in het stopcontact willen stoppen”, waarschuwt Jansen. “De natuur reageert op de transformatie die nu gaande is. Wij kunnen de natuur niet sturen. Die stuurt zichzelf. Het is de bedoeling dat we naar de diepere lagen gaan. De Titanic waarop we met z’n allen zitten is aan het ondergaan. Het oude (lees: ratio) van het Vissentijdperk wordt ten grave gedragen. Dat betekent dat we in actie moeten komen. Vooral in het actiejaar 2020 (4-jaar), het jaar waarop we voort moeten bouwen op het ‘goede gevoel’ dat in 2019 naar boven kwam. In andere woorden, de anarchie mag niet de baas worden over het gevoel van rechtvaardigheid. En in 2021 (5-jaar) krijgen we dan de ruimte om door te ademen.” Er kan dus een explosie plaatsvinden als we het gevoel negeren. “Ja, dat gaat gebeuren als er geen leiding is. Als je geen leiding monteert, komt er ook geen zuiver water uit de kraan!”

Intuïtie
Hoe kunnen wij als burger of aardbewoner op de huidige tijd of het 3-jaar anticiperen? “
Door te zien in plaats van te kijken. Kijken doe je met je ratio, zien doe je met je gevoel. Zien is bewust worden. Alles wat weggedrukt wordt, komt naar boven. Je kunt het niet meer ontkennen. Dus laat het gevoel dan ook toe. Druk het niet meer weg. Wees je ervan bewust en doe er vervolgens wat mee.” Als ik dat even mag vertalen: vindt er dan als ’t ware een oorlog plaats tussen licht en duisternis? “Exact. Het donker en het licht hebben elkaar wel nodig om de balans te kunnen vinden. Zonder plus en min is er geen batterij. Daarom hebben we de enen nodig. Om de batterij weer aan het werken te krijgen. Je kunt als aardbewoner op deze tijd anticiperen door je eigen creativiteit wat meer te laten zien. Dus je eigen scheppingsdrang van binnenuit te tonen.” Je moet dan wel het verschil tussen het licht en de duisternis kunnen zien. “Ja, maar daarvoor moet je wel de verbinding in jezelf maken. Het gevoel of intuïtie toelaten.” Eigenlijk voelen of iets of iemand licht of duisternis is en voelen of we zelf wel vanuit zuiverheid reageren. “Juist! We worden steeds allergischer voor het onechte. Het gaat om de kern der dingen. We moeten weer terug naar de kern, naar het hart of de bron van alles. Alles wat geschapen is vanuit belangen, valt dit jaar uit elkaar. De ratiolijm tussen muur en behang is opgedroogd. Het valt uit mekaar. Het gaat erom dat je jezelf conformeert met je eigen verheugende energie en dat die energie niet wordt geblokkeerd door het opgelegde verlangen van de ander”, besluit Gerrit Jansen z’n betoog.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190129
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Gerrit Jansen in de Evolutiegids

Gerrit Jansen onthult de betere evolutieweg

Wees wijs met spirituele numeroloog Gerrit Jansen.

Gerrit Jansen in de Evolutiegids

Geef je talent vleugels

Volgens numeroloog Gerrit Jansen is talentontwikkeling actueler dan ooit.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?