GERRIT JANSEN | de waarheid | view

 3 september 2020 | Gerrit Jansen Numerologiegids
Wij zijn de waarheid uit het hart verloren

gids voor spirituele evolutieWe leven in een fascinerende periode waarin het er op aankomt wie je gelooft of niet. Nou heeft het woordje geloven een sterke religieuze lading. In feite geef je aan dat je het niet zeker weet. Denken wordt nog wel eens geassocieerd met geloven en voelen met weten. We kunnen tegenwoordig heel veel bronnen raadplegen om de waarheid te vinden, maar om iets te vinden is het handiger om iets eerst te gaan onderzoeken.

Gevoel is natuurlijk heel subjectief, want jouw waarheid hoeft niet synchroon te lopen met andermans visie. De echte waarheid hoeft zich nooit te verdedigen en dat is nou de primaire uitdaging om vanuit de aangereikte informatie jouw waarheid te filteren.

Transformatie
Neem daar vooral de tijd voor, laat je niet opjagen door andermans onrust. Wees je ervan bewust dat wanneer het licht lichter wordt het donker meer duisternis zal produceren.

Een druppel zwarte verf in een pot witte verf geeft een snellere kleurverandering dan wanneer je een druppel witte verf vermengt in een pot zwarte verf. Dus de transformatie waar we in dit Watermantijdperk mee gestart zijn, heeft nog wat aardse tijd nodig om echt zichtbaar te worden.

De vastgeroeste rationele visies in ons brein mogen worden losgeweekt. Door de verbinding van ons intellect en onze intelligentie ontstaat er wijsheid. En door deze wijsheid te raadplegen zal ons diepste wezen aangeven of iets waar is of niet.

Wanneer je aan een groep vraagt wie er een verandering wil dan zal de meerderheid wellicht positief reageren, maar wanneer je vraagt wie er écht wil veranderen dan wordt het meestal stil. Inzichten zonder concrete actie creëren meestal geen veranderingen. Ongeduldige therapeuten kunnen nog wel eens water tegen plastic spuiten, het dringt dan niet door en de therapeut zit met de nattigheid.

Buitenwereld
Dus is het in deze overgangsperiode belangrijk om je af te stemmen op het ontvangstniveau van de ander. Laat je niet door externe factoren manipuleren of indoctrineren. Wees je ervan bewust, dat wanneer je je blijft verbinden met de innerlijke lichtbron, je altijd de juiste informatie zult krijgen. Zorg ervoor dat je niet door de buitenwereld jouw binnenwereld laat benevelen en wees niet meer de persoon die je niet wilt zijn.

Liefde zonder respect is een envelop zonder inhoud. Mensen die de tijd voor je nemen, verdienen jouw aandacht. Het gaat er nu om of wij mee willen bouwen aan een nieuwe wereld. We kunnen ons constructief opstellen of de wereld slopen door ons destructief op te stellen. De keuze is aan jou.

De waarheid van de kosmos
De kosmos wil zich, samen met ons, inspannen om het bewustzijn op een hoger niveau te brengen. Het is aan ons welke aangereikte informatie wij oppakken en uitpakken. Je vindt die informatie door de stilte te ervaren. Wanneer deze stilte sereen aanvoelt dan is de energie op een goede manier ontvangen en berust de informatie op waarheid, wordt daarentegen de stilte als ongemakkelijk ervaren dan overheerst de omgeving waardoor er een vertroebeling van de informatie ontstaat. De kosmos gebruikt ons lichaam als een inductor, het is tegelijkertijd een zender en een ontvanger. Onze denkwereld heeft ons te vaak misleid om de gevoelsimpulsen goed te kunnen interpreteren.

Onze binnenwereld leidt ons op ons evolutiepad, maar de buitenwereld kan ons wel eens omleiden, verleiden of misleiden. Leer om van de verbazing naar de verwondering te gaan, de wereld is dan een wonder boven wonder.
Het gevoel van angst en twijfel betekent dat je in feite wantrouwen voelt naar je eigen kern toe. Wat je niet mee hoeft te maken zal ook je levenspad niet kruisen.

Blijf jouw waarheid vanuit het hart verkondigen. Wie je hoort zal je begrijpen en hoort dus bij jou.

Gerrit Jansen in De Evolutiegids
AUTEUR GERRIT JANSEN | © Evolutiegids | 200903
Gerrit Jansen is numerologiegids en wijsheer. Hij begeleidt mensen die op zoek zijn
naar hun Ware Ik, hun talenten en levensmissie.
Gerrit Jansen in de Evolutiegids

Word en blijf wakker

De mensheid evolueert momenteel in een versnelling, stelt numerologiegids Gerrit Jansen. Lees zijn column er maar op na…

Anselm Grün in de Evolutiegids

Anselm Grün, fenomeen in spirituele wijsheden

Anselm Grün, wie kent de veelschrijver niet? Hij is internationaal gezien een van de meest gelezen schrijvers over spirituele wijsheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?