GERRIT JANSEN | numeroloog | talentevolutie | interview

Gerrit Jansen in de Evolutiegids

2 februari 2016 | Mary Span | Evolutiegids

Spirituele wijsheer en numeroloog Gerrit Jansen:

‘Geef je talenten en levensmissie vleugels en laat je nooit meer wegcijferen’

Volgens numeroloog Gerrit Jansen is talentontwikkeling actueler dan ooit. “In jouw persoonlijke numerologische gegevens liggen je unieke vermogens en je ware levensmissie besloten. Numerologie is een praktische blauwdruk voor je leven. Het helpt je je masker af te zetten en het maximale uit je leven te halen.” Dat is de opinie van numeroloog en wijsheer Gerrit Jansen. Over evolutionair zijn vanuit je talenten en levensmissie.

In het dagelijks leven is pensionado Gerrit Jansen nog steeds numeroloog voor mensen die op zoek zijn naar hun Ware Ik, hun talenten en levensmissie. Het is een beroep dat hem niet loslaat, omdat hij daarmee zijn innerlijke wijsheid naar buiten kan brengen en anderen kan leren hoe ze in het leven kunnen staan. In een eerder interview van de Evolutiegids met Gerrit Jansen zei hij al: “Mensen moeten zich ervan bewust worden dat ze in een illusie leven. Het gaat erom dat je je weer herinnert welke kwaliteiten je in huis hebt.” In dit vervolgartikel gaan we dieper in op de innerlijke wereld van mensen en over evolutionair zijn. Dat klinkt zo simpel, maar in de praktijk vergt het enorm veel moed en zelfvertrouwen om je Ware & Evolutionaire Zelf te zijn.

Voelen voor watjes?
“Je Ware Zelf zijn is je masker vaarwel zeggen zonder jezelf los te laten. Het is de kunst om niet vreemd te gaan in jezelf en in vertrouwen te blijven met jezelf. Iemand die heimwee heeft is niet thuis in zichzelf. Als jij je in jezelf thuis voelt, dan heb je toch nooit heimwee?” Het kan zijn dat mensen angst hebben om naar binnen te gaan. “Of de buitenwereld steeds inschakelen om genot te kunnen ervaren”, vult Gerrit aan. “Dat is lastig, want dan gaat de buitenwereld over jou de baas spelen. Het Kadaster gaat dan bepalen hoe de palen en perken bij jou erbij moeten staan. Je wacht dan af tot de buitenwereld jou gelukkig maakt.” Is het niet zo, dat de mensen de mogelijke pijn in zichzelf niet willen voelen? Gaan mensen daarom niet naar binnen? “Dat is heel menselijk.” Daarom ga je steeds naar de buitenwereld en zet je je masker op. Gerrit Jansen: “De buitenwereld zegt steeds tegen je: ‘Maak je geen zorgen’. Ik zal je een voorbeeld geven. Artsen zijn opgeleid om mensen die ziek zijn beter te maken. Ze zijn niet opgeleid om preventief te genezen, want de farmaceutische industrie – nauw verbonden met het artswezen – wil juist beter worden van zieke mensen. Zo zal de wapenindustrie nooit de vredesbeweging sponsoren. Die is gebaat bij onrust. In deze tijd van onrust gaan we het heel normaal vinden dat politieagenten met mitrailleurs gaan rondlopen. Mensen worden preventief aangehouden en vastgezet. Heel normaal, allemaal. We hoeven ons geen zorgen te maken, zegt die buitenwereld.” Bram Moerland vertelde mij in zijn interview met de Evolutiegids: ‘Macht is duisternis. Het is buiten ons en creëert alleen maar angst.’  “Precies! We zijn zo over die buitenwereld aan het nadenken dat er geen ruimte meer is om iets anders toe te laten. En voelen is voor watjes.” Ja, we geven geen ruimte aan voelen. Ons verdriet mag er niet zijn, vinden we. Gerrit vult weer aan: “Binnen het gevoel moeten we onderscheiden of het om een gespeeld gevoel gaat of om écht voelen. Voor mij is emotie een gespeeld gevoel, dramatiek. In het ware verdriet en ware vreugde zit écht gevoel. We zijn op de aarde gekomen om elkaar te ontmaskeren.”

numbers2Loggen van het oor
Hoe kom je naar authenticiteit, naar je Ware Ik? 
“Door je geringste irritatie uit te spreken”, legt Gerrit Jansen uit. Maar dan wel met juist inzicht en door juist te spreken, zou ik daaraan toe willen voegen. “Ja, en als je ergens bent en het is voor jou irritant, durf dan het restaurant of waar je dan ook bent te verlaten. Als je dat niet doet, slaat de pijn van de irritatie naar binnen en stolt het in jouw energieveld. Dat groeit dan uit tot een blokkade, die je steeds op je weg tegen zult komen.”

Hoe doe je dat bij familieleden? Vaak denken mensen: ‘Laat ik voor de lieve vrede maar niks zeggen. Maar ze voelen zich dan wel continu geïrriteerd. Gerrit: “We hebben geleerd dat familiebanden bloedbanden of zielsverwanten zijn. In mijn beleving is dat helemaal niet zo. We moeten véél duidelijker naar mekaar zijn. Als iemand mij vraagt: ‘Vind je me leuk’. Dan zeg ik ‘Nee’. Moet ik het dan anders zeggen in de trant van: ‘Ik vind je een beetje leuk’? Ik zeg liever hoe ik het écht voel. Dat is toch eerlijk? Ik ga toch niet tegen iemand zeggen: ‘Leuk dat je er bent’, terwijl ik het niet meen? Het wordt ons geleerd dat we familie moeten eren. “Ja, je kunt in een familie geboren zijn om die van binnenuit te gaan ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld als gevoelswezen in een familie geboren zijn die mentaal is ingesteld.” Hoe communiceer je dan? Er is dan vaak sprake van miscommunicatie. “Goed dat je dat noemt, want miscommunicatie is oorlog ofwel het loggen van het oor. Er wordt dan niet geluisterd, want mensen die luisteren die leren. Iemand die weigert om te luisteren, leert ook niets.” Ik zou daar nog aan toe willen voegen: als je verdriet voelt of als je je niet gehoord voelt, dan is dat een teken dat er iets niet klopt. Ook daarnaar moet je luisteren of kijken. Gerrit: “Als je een lilliputter teveel te eten geeft, groeit die in de breedte en niet in de lengte. Met deze metafoor wil ik duidelijk maken dat, als er geen groeipotentie in zit, je moet stoppen. Het hoeft niet altijd onwil van mensen te zijn. Als er naar je geluisterd wordt, onthoudt de luisteraar wat je zegt. Die houdt van je.”

Gerrit geeft nog een metafoor: “Er was eens een man die vegetariër was. Iedere keer als hij thuis bij zijn moeder kwam, kreeg hij rollade voorgeschoteld. ‘Mam’, zei hij, ‘ik heb je toch verteld dat ik vegetariër ben?’ ‘Ach jij met je fratsen’, zegt zijn moeder. Die zoon werd dus niet serieus genomen.”
“Een meisje kwam eens bij mij op consult. ‘Wat moet ik nou met die relatie?’, zei ze. ‘Keuze maken’, zei ik. ‘Moet ik dan loslaten?’, zei ze. ‘Nee, je kunt ook een andere vorm kiezen’, antwoordde ik.”
“Ga naar die plekken toe waar ze je wel serieus nemen. Geef jezelf niet in alle openheid, want dan ben je heel kwetsbaar. En stel je vooral niet open als je moe bent, want dan  pakken ze je.’ Moeheid wijst erop dat je terug moet naar jezelf. Dat je terug moet naar introspectie. Moeheid is een signaal dat het universum de energiekraan heeft dichtgedraaid.”

gerritjansen4

Gedram is signaal
Hoe kunnen we onze eigen wijsheid aanboren en evolutionair groeien?
“Neem de tijd voor terugkom-momenten. Bijvoorbeeld door meditatie, introspectie of wandelen. Het gaat erom dat je weer een moment voor jezelf hebt en dat je luistert naar je innerlijke stem. Maar dan ook écht luisteren. Dat is zó belangrijk! Als jij midden in een voorstelling van de schouwburg zit en je gevoel zegt dat je naar huis wilt, dan luister je en maak je een keuze zonder na te denken. Want het denken gaat het dan ontkennen. Het lichaam geeft juist aan: ‘Je zit hier niet goed in je vertering’. Je zou er darmklachten van kunnen krijgen. Het anagram van darm is dram. Het is ontzettend belangrijk om te luisteren naar de signalen van je ‘gedram’. We zijn dan onze eigen geneesheren.”

Wakker worden
Dat is een mooie overgang naar de volgende vraag. Veel mensen hebben last van depressie, stress, faalangst, burn-out of bore-out.
“Dan zitten ze in een soort mission impossible of onmogelijke opdrachten”, aldus Gerrit Jansen. “Als jij je vader gaat opvolgen om zo de trots van je vader te krijgen. Of als je gaat trouwen omdat je bang bent over te schieten, dan ga je een ander pleasen. Je zet dan een masker op. Dan ga je vreemd met jezelf. Dan spoor je niet. Dan kom je niet langs de goede stations. Er is voor mij wel een verschil tussen depressie of deprimerend zijn. Een depressie is een proces, mensen die zich gedeprimeerd voelen zijn verzuurd, verbitterd of teleurgesteld, bijvoorbeeld omdat er nooit iemand komt. Waarom komt er nooit iemand? Heb je dan wel geïnvesteerd in mensen?” Mensen zien het soms ook niet. “Ze zijn dan bedrijfsblind. Het is zaak dat ze wakker worden, maar het is dan de vraag of het aan jou is om ze wakker te maken. Goed bij jezelf voelen is dan weer belangrijk.”

Evolueren
En dan? “Geef de engelen toestemming om het te regelen.” Dat is een heel andere benadering. Ik roep dan: help! “Dat werkt niet. Dan zeggen ze: waarmee?” Ik leg dan ook uit wat ik wil. Ik vraag dan medewerking. “Dat werkt ook niet. Je vraagt aan de hemel: ‘Ik geef toestemming voor interventie.’ En dan wordt het geregeld. Het mag namelijk nooit in strijd zijn met de vrije wil van jou en van mensen. Anders zou er bij de Titanic wel een bord hebben gestaan met de tekst: ‘Wie meegaat, die verzuipt’. Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt. Je moet toestemming aan de kosmos geven om zich te kunnen bemoeien met jouw leven. Wees wel concreet en precies bij wat je wenst, ook in termen van tijd. En het moet wel bij jouw numerologie passen. Als jij niet de opdracht hebt om mensen te verzorgen, dan hoort dat ook niet bij jou. Dat moet je goed voelen bij jezelf.”

Oké, je hebt een goed contact met jezelf gerealiseerd. Hoe kun je van daaruit evolueren? “Door de lat op de juiste plek te leggen. Leg je de lat te hoog, dan ga je op je tenen lopen. Leg de lat waar je op dat moment bent. Het is het herverbinden met je blijheid. En die blijheid betekent dat je een verbinding hebt met lichaam, geest en ziel. Iemand is bijvoorbeeld zielsgelukkig of zielsongelukkig. Het draait allemaal om je ziel. En de ziel heeft een verbinding met je gevoel. Zonder bezieling, geen evolutie. Zo eenvoudig is het.”

LEES OOK HET INTERVIEW MET GERRIT JANSEN OVER DE BETERE EVOLUTIEWEG!

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 160202
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
persoonlijke evolutie

Het geheim van persoonlijke evolutie

Alleen jij kan je innerlijk verkennen. Een ander kan dat niet voor je doen. Alleen jij kan bewust evolueren.

Numeroloog Gerrit Jansen bij De Evolutiegids

Gerrit Jansen onthult de betere evolutieweg

Als Gerrit Jansen voor zijn klas staat en zijn wijze woordspelletjes op het publiek loslaat is het altijd dolle pret. Want Gerrit weet als geen ander het menselijk talent te duiden en tegelijkertijd mensen met humor en wijsheid een betere weg te wijzen. Zo’n wijze heer kom je niet alle dagen tegen…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?