GERRIT JANSEN | numerologie | de betere evolutieweg | interview

Gerrit Jansen in de Evolutiegids

2 februari 2016 | Mary Span | Evolutiegids

Gerrit Jansen, spirituele wijsheer & numeroloog:

‘Iedereen heeft de mogelijkheid een betere evolutieweg te kiezen’

Als numeroloog Gerrit Jansen voor zijn klas staat en zijn wijze woordspelletjes op het publiek loslaat is het altijd dolle pret. Want Gerrit Jansen weet als geen ander het menselijk talent te duiden en tegelijkertijd mensen met humor en wijsheid een betere evolutieweg te wijzen. Zo’n wijze heer kom je niet alle dagen tegen…

Gerrit Jansen is een bekende numeroloog die mensen via geboorte- en naamgetallen de betere weg wijst. Gerrit Jansen: “Ik ben een IK-energie die zich verbonden heeft met het energieveld Aarde. Het is de bedoeling om op de planeet aarde ervaring op te doen en van die ervaringen te leren. Ik voelde dat ik een inhaalslag te maken had. Daarom praat ik altijd zo snel. Maar ik wilde helemaal niet op aarde zijn. Met 4 jaar kon ik nog niet praten, want als ik me uitte werd ik toch niet begrepen. Vanuit mijn vorige bestaansvormen voelde ik al dat het geen nut had om mijn verhaal te vertellen.” Welk verhaal bedoel je? “De Waarheid. We zijn allemaal op aarde gekomen om elkaar lief te hebben. Maar let wel: liefde is niet alleen aaien maar ook knijpen.” Knijpen? “Ja, veel mensen vallen in slaap van al dat geaai. ‘Ach lieverd of schat’, zeggen ze dan tegen elkaar. ‘Wat houden we toch van mekaar’. Je kunt ook zeggen: we maken nu een einde aan onze relatie, omdat ik jou wil bevrijden uit de gevangenis waar we samen in zitten. Dát is ook een vorm van houden van. Dát is durven.”

Onbegrip
Wat bedoel je met wakker worden? “Mensen moeten zich ervan bewust worden dat ze in een illusie leven. De buitenwereld kan mensen omleiden, verleiden en misleiden. In de binnenwereld word je geleid. Het gaat erom dat je je weer herinnert welke kwaliteiten je in huis hebt. Dat je in feite al alles in huis hebt om je doel of levensmissie te kunnen bereiken. In het woord ‘alles’ zitten de woorden ‘all’ en ‘les’. Het ‘all’ is het heelal oftewel het ‘all wat heel is’. Zie je? Je hoeft je alleen maar te verbinden met de energie van het universum. Ik voelde de missie in mezelf om die waarheid te brengen, want op aarde zeggen we elkaar niet de waarheid. Waarom moest mijn vader zijn pet afdoen voor een man die de hoed voor hem niet afdeed? Ik vond dat vreemd. Mijn vader vertelde me: ‘Dat zijn de boven ons gestelden.’ En ik dacht: ‘Dit klopt niet.’ Ik merkte wel van begin af aan dat mij geestelijk een helpende hand werd aangereikt. Die hielp mij om recht en oprecht te blijven, want ik ervoer alleen maar onbegrip. Het maakte dat ik me steeds kon herinneren dat ik op mijn gids kon terugvallen. Je hoeft niet te snappen hoe alles werkt als je de verbinding met je innerlijke bron maar maakt.”

gerritjansen4

Verkeerde weg
Je bent bij een uitgeverij gaan werken. Hoe kon je dat verenigen met jouw levensmissie?
“Niet“, zegt Gerrit. “Op een gegeven moment hing ik uit de raam omdat ik hyperventileerde. Maar ik moest eerst tot op het bot snappen, dat ik de verkeerde weg had gekozen. Pas als je deze ervaring hebt doorgemaakt, word je losgelaten in de therapeutische wei. Je kunt niet zomaar zeggen: ‘Laat ik maar therapeut worden’. Daar horen lessen en ervaringen bij. Je moet het eerst doorvoelen wat het betekent om de verkeerde weg te kiezen. Je moet ook leren wat het is om alleen te zijn, want als je op ieder moment hulp vraagt ben je niet rijp om mensen te helpen. Mijn vrienden uit de geest hebben mij altijd geholpen als ik ergens om vroeg. Zij gaven mij ook onvoorwaardelijke Liefde, ook toen ik alleen en eenzaam was. In de stilte creëert de hemel inhoud in de leegte. Ik werd getest en vrijgemaakt om mijn huidige werk te kunnen doen. Ik ben nu een op en top vrij man. Ik heb geleerd de schaduwkanten te omarmen. Let wel: als de schaduwkanten zichtbaar worden, betekent dit dat de zon schijnt.” Dat is een mooie. “De batterijen werken alleen op ‘plus’ én ‘min’. Het is altijd yin én yang.”

Mummie
Je bent een numeroloog. Kun je me daar iets meer over vertellen? Gerrit Jansen: “Je krijgt een uitdaging mee om datgene op te pakken waar je moeite mee had in een ander bestaan. Ik geloof dus in de filosofie van de reïncarnatie. Anders zie ik het nut van het aardse leven niet in. Je krijgt in het nieuwe leven een aantal talenten mee om je missie op een zo goed mogelijke manier te realiseren.” Hoe kan iemand met veel enen van leiderschap in zijn geboortedatum toch slaafsheid creëren of mismanagement laten zien? “Omdat hij of zij zich conformeert met de buitenwereld. Dan wordt het verlangen van de buitenwereld groter dan de eigen innerlijke vreugde-energie. We hebben teveel geleerd om te kiezen voor vrede en harmonie. Bescheidenheid siert de mens, zeggen we dan. En wat zegt de hemel: ‘Bescheidenheid verstiert de mens’. Je kunt niet ieder jaar met Kerstmis vragen: ‘Hemel grijp nu eens in’. De hemel zegt dan: ‘Ga je gang’.”

Gerrit vervolgt enthousiast zijn verhaal: “Kijk, als je niks kunt onderscheiden, heb je ook geen keuzemogelijkheid.” Worden wij als kind verpest door het systeem en leren we naar buiten te kijken in plaats van naar binnen te kijken? “Exact! Je krijgt bij de geboorte al een fopspeen in je mond gestopt of je wordt in doeken gewikkeld. Je wordt monddood gemaakt en je kunt niets meer ‘zien’. We leren af naar onze innerlijke stem te luisteren. Je bent een mummie geworden.” Je bent al dood voordat je leert om te leven en te genieten van het leven. Je krijgt dan te maken met allerlei tegenslagen op je weg. “Dan mag je blij zijn”, beweert Gerrit Jansen. “Als je niets mee doet, dan blijf je steeds in de veilige haven en ervaar je niets.” Dus leer je niets. “Wie nooit vaart, ervaart niks. Tegenslagen zijn cadeaus. Iemand die beweegt wordt bewogen. Iemand met een bewogen leven beweegt.”

Serene stilte
Hoe kom je dan op de goede weg? “Door te rangeren. Het gaat erom dat je weer in het goede spoor komt. En dat is dus luisteren naar je innerlijke stem. De taal van je geweten is de intuïtie. Als je maar gespeend bent van irritatie, want dan is er sprake van een vertroebeling en kun je je innerlijke stem niet horen. Ik zal je het voorbeeld van de ongemakkelijke stilte geven: een ongemakkelijke stilte ontstaat als iemand niet eerlijk is. Die oneerlijkheid vertroebelt de energie, zodat de ander een ongemakkelijke stilte ervaart. Als je ergens komt waar de stilte sereen is, dan klopt het. Ervaar je tegenslagen of ongemakkelijke dingen, dan betekent dit dat je je opnieuw moet verbinden met je innerlijke bron. Als je op je tenen gaat lopen, dan leg je de lat te hoog. Dan moet je terug naar af. Ik kan me nu als numeroloog ontspannen inspannen. Ik heb de zaken eerst goed opgebouwd, stap voor stap. Op die manier ben ik gekomen waar ik nu ben.” Geniet je er nu van? “Ja, ik geniet zonder nietjes. Ik zit nergens aan vast. Ik please niet, want ik ben niet meer afhankelijk van de buitenwereld.”

Omzet
We zijn in Nederland aardig spiritueel onderlegd geraakt. Waarom passen we die ideeën maar niet toe tijdens opvoeding, school, leven en werk? “Nou, als instanties dat zouden doen zijn ze genoodzaakt om de boel op z’n kop te zetten. Ze moeten dan de omzet omzetten.” Dat gebeurt niet. “Nee, mensen houden teveel vast aan zekerheden. We worden pas wakker als het lichaam pijn gaat doen of als we niet meer in de flow zitten. Als we niets doen, niets durven, gooien we onze eigen glazen in. Je creëert karma, tegenslagen of pijn die je dwingen om de oorzaak aan te pakken.” De pijn in je lichaam of geest is hét signaal om om te keren, zeg je. “En pijn is de weg terug naar het gevoel en de boodschap om het anders te gaan doen. In het woordje ‘ziek’ zitten de woorden ‘zie’ en ‘ik’. Het gaat om inzicht en besef. Als je het inzicht niet hebt, kun je niet transformeren. Het is de bedoeling dat je inzicht gaat koppelen aan uitzicht. Je beeld wordt dan groter, je komt in een andere versnelling. Je ontwikkelt dan een bredere visie ofwel je bewustzijn wordt groter. Je gaat loslaten. Het is de uitdaging om los te laten zonder jezelf los te laten.”

LEES HIER ONS INTERVIEW MET GERRIT JANSEN OVER TALENTONTWIKKELING!

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 160202
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
brammoerland

Er is sprake van angst en grote leegte bij mensen

Filosoof Bram Moerland: Een gesprek over de filosofie van de Katharen, Nag Hamadi en natuurlijk Jezus.

numerologie_baby

Geef je talenten vleugels en laat je niet wegcijferen

Numeroloog Gerrit Jansen onthult je talenten en levensmissie. Met die wijsheid kun je scoren.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?